RENAULT Megan I 1.9 dTi 2001. - iskustva sa ovim modelom
Molio bih da neko ko ima iskustvo sa ovim modelom nešto kaže ,treba kolegi savet a svi kažu da se kvare,ja ne verujem ali ne znam.
Zahvalan,cenim iskustvo a ne kataloške brojke.
koliko sam ja upućen, ne kvare s nešto puno. Pazi sve zavisi koji model zabodeš. Npr, više mojih dugara ih imaju, tj isti motor i svi su ih upili polovne.
Jednom ju zveknuo grejač - a kome se to pa ne dešava, tj kom tipu kola?
Drugom zveknula letva volana.. pitalj toljagu zašto.... loša sreća
Trećem dva puta predpumpa za gorivo ali mislim da je on tu najviše sam kriv jer nije smeo da dozvoli da mu stalno gori lampica za rezervu.. jb, povuče talog i aj ćaos..
Inače su francuzi maaalko više osetljviji na gorivo od ostalih brendova ili možda je to što ljudi mnogo voze blizu ili na rezervi i ne treba štedeti i stavljati fuš filter za gorivo već isključivo originalan ma koliko koštao.
Ja vozim ipak italijane i ovo treba uzeti sa rezervom.
Ja stvarno ne znam ali sam cuo da nema velike razlike u ceni izmedju tog megana I i II tako da bi mu savetovao da uzme megana II, mozda 1.5 ili neki beli van, sad ih ima jako puno u ponudi i stvarno nisu skupi...
Večita dilema, 1.5dci ili 1.9dci u istoj šasiji...
Ja bih pre uvek uzimao 1.9 jer je rasterećeniji u ovom slučaju tj sa više snage nosi istu šasiju i troši normalno tj malo, tok 1.5dci u ovoj šasiji treba dobrano da zategneš da bi išao kako treba a normalno onda malo i srkne pa mu potrošnja skoro dođe na isto.
Razlika je u registraciji ali nije ni to strašno..~6000 na godinu dana... ali opet mnogo veći konfor. Ali ako je čovek ipak prevazišao sve to i nema tešku nogu kao 99% nas onda je ipak najbolje rešenje 1.5DCI
Hajd' redom...
1.9 dTi je motor sa istim blokom od 1870 ccm, sa dva nivoa snage - 80 i 100 ks. Motor NIJE common-rail, ali ima direktno ubrizgavanje.
1.9 dCi isti blok, sa common-rail-om, u Meg I dve snage: takodje 80 (uglavnom societe varijante) i 102 ks.
Diskusija na ovom linku lici na diskusiju grupe gradjana ispred obliznjeg diskonta pica.. Kompresija Normalno da turbo motor ima nizu kompresiju od atmosferskog... "Turbina nastavlja da radi kada se motor ugasi", kako da ne, ne znam samo na sta se rotira. Po meni, gomila poluistina, predrasuda i teskih omasaja, bez ljutnje. Kao da je mala razlika izmedju 1,5 dCi (106 ks) i 1.9 dCi od 100 Nm, citav jedan motor benzinski od 1300 ccm.. Po meni, link beskoristan, ali apsolutno. Nista licno, Majstor BOB, ne odnosi se na tebe..
Comment