Stilo 1.6 ili JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Stilo 1.6 ili JTD

Ovih dana jurim 147 ili 156, ali izgleda da ce iz ekonomskih razloga na kraju biti Stilo 3v.

Sad je dilema 1.6 ili JTD.

Imam jedan benzinac sa Landirenzo sekventom od vlasnika, dosta dobro ocuvan, 2002. Sa druge strane vidim da se za slicne pare moze uzeti i JTD, ali ko zna koliko su ti motori prosli. Nekako mi je JTD u Stilu prilicno bucan i trese na leru, gotovo kod svih koje sam probao.

Da, benzinac ima vise opreme od JTD konkurencije za tu lovu.
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

JTD
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Lord_o21
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2006
      • 494
      • Novi Sad

Nemoj da razmisljas JTD je keva motor...
      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...a, eto...ja vec na private napisao da ne razmislja, i da uzme 1.6 sa plinom...i sa vise opreme...
        Jos plus nisam ni znao da je od vlasnika, sto je jos jedan argument u korist Stila 1.6...

Zasto toliko hvalite verziju JTD-a, polovnu, iz uvoza, o odnosu na 1.6 sa plinom od vlasnika...?
        I po pitanju ubrzanja od 0-100 km/h, i po pitanju krajnje brzine su to skoro potpuno dva ista automobila...
        Razlika je 0,2s u korist JTD-a od 115KS, u odnosu na 1.6 od 103KS...
        Maksimalna brzina je u korist JTD-a, za oko 5 km/h...

Nije isto kupiti polovnog dizela iz uvoza, i 1.6 od vlasnika...pa jos sa plinom...
        Jel' treba da postavljam linkove ka raznim temama na forumu, gde se ljudi zale na plivajuce zamajce, na turbinu...pitaju jel' ima to neko da reparira...jel' ima negde polovno i sl, bas zato sto su to najskuplji moguci kvarovi...
        On bi iz uvoza mogao da kupi JTD-a sa predjenih debelo preko 200.000 km-a, bez obzira sta mu pise na satu...a na toj kilometrazi se desavaju navedeni problemi...
        Nece mu biti jeftinija voznja na tom JTD-u, jer ovaj Stilo koji ima u vidu je sa ugradjenim plinom...plus je od vlasnika...plus je sa vise opreme...i plus nije nista sporiji od JTD-a... [ ustvari, sporiji je 0,2 s ]

Ok, naravno da je JTD elasticniji motor...da ima veci obrtni moment...ali i ta razlika se znacajno smanjuje ako malo vise radis sa menjacem na verziji 1.6... Naravno, nece se u potpunosti neutralisati, ali ce se bitno smanjiti...
        To je JEDINA prednost koju vidim na motoru JTD 115KS, u odnosu na 1.6...

Prednost manje potrosnje, i jeftinijeg goriva, ovde ne igra znacajnu ulogu, jer ta verzija 1.6 ima ugradjen plin...
        A, svi znate da je 1.6 jeftiniji za odrzavanje, pocev od osnovnih stvari...pocev od toga koliko litara ulja sipas u motor, pa dalje...

Ono gde jos postoji prednost JTD, je cipovanje...
        Medjutim, nije covek napisao da li to uopste planira da uradi...

Comment

• Darko
          CBC Senator XXL
          • 29.03.2005
          • 528
          • Beograd

Ako se gledaju konkretna 2 auta onda uzeti onaj koji je u boljem stanju/ima vise opreme...

Ako nije bas hitno tj ako ima vremena da se malo i potrazi auto onda svakako JTD. Cinjenica da je teze naci dobar JTD nego dobar 1.6 ali daleko od toga da je nemoguce....

Nije poenta u 0.2 sec do 100 to je najmanje bitan i u praksi je totalno nerealno ocekivati da tako neki podatak dodje do izrazaja... Sa druge strane osecaj u voznji i medjuubrzanja su nesto gde je JTD kilometrima ispred 1.6 i nikako se ne mogu porediti... Slazem se da poredjenje atmo benzinca i turbo dizela nije na mestu ali ako gledamo doticna 2 auta, izbora nema, definitivno JTD.

Naravno taj JTD moze da se podigne na nekih ~140ks sto takodje nije zanemraiv podatak i tada razlika pocinje da bude malo ozbiljnija u odnosu na 1.6

Ono sto ne gledam kao prednost je to sto taj 1.6 sa ugradjenim plinom ima ~1200kg bez vozaca, evenutalnih putnika i nedaj boze jos nekog prtljaga. Na plinu svakako nema tih ~100ks tako da mislim da je to preslabo za jedan auto te tezine i ja bih tu kombinaciju izbegao ako ce taj auto da se koristi za bilo sta sem za grad, a ako je samo za grad onda je svakako upitna kupovina stila uopste za tu namenu...

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...Kupovinu JTD-a bi trebalo uzeti ozbiljno u razmatranje SAMO ako ga nadjes od vlasnika...i to od nekoga ko je kupio tog JTD-a ovde, u Srbiji, tako da mu znas kompletnu istoriju...
            Jasno sam i naglaasio '' Zasto toliko hvalite verziju JTD-a, polovnu, iz uvoza,''...
            Kupiti sa placa je, po mom misljenju, prevelika lutrija...

Tacno je da JTD ima bolja medjuubrzanja...i da ga je ''lakse voziti'' jer nemas potrebe previse raditi sa menjacem....komotno mozes i iz 4. brzine obilaziti sigurno, i brzo, na nekom klasicnom otvorenom putu...
            Ali, daleko od toga da to ne mozes raditi i sa 1.6...jedino sto ne smes je ostati u 4. brzini.... ...
            Kao sto sam vec rekao, razlika u vecem obrtnom momentu ostaje, ali pokazivanje te razlike na putu se smanjuje ako na verziji 1.6 vise radis sa menjacem... Nece 1.6 biti ni tada ravnopravan, kasnice sigurno nekoliko sekundi.... [ da se razumemo, sigurno vise od 1 ili 2 ]...
            Ali, razlika ce biti dovoljno mala da i sa 1.6 mozes bezbedno
            obilaziti...
            Kada god sam isao auto-putem, po brzinomeru malo preko 180 km/h, skoro uvek je bilo jos dvoje ljudi sa mnom...

Oko cipovanja sam i ja rekao da je to prednost JTD-a...

Za gubitak snage na plinu...to vec ne znam koliko i kada se gubi...
            Ima na forumu plinadzija, pa nek' odgovore na to...

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Obojica ste u pravu u nekim stvarima.

Probao sam ovaj 1.6 na benzin i na plin i ide solidno u oba slucaja. Nista spektakularno, ali dovoljno dobro. Auto mi je potreban 80 posto po gradu i jednom mesecno na neke duze relacije do 200 km. Mozda jednom, dvaput godisnje na more ili skijanje...

Istina je da za 7.000 ne mogu da nadjem solidnog JTD Stila. Gledao sam nekoliko primeraka, svakom motor trese, verovatno su u pitanju nosaci motora, plivajuci zamajac i 300.000 iza sebe. Kad dodam registraciju, servis i jos neke stvari, odoh ja na 8K. Da hocu toliko da dam, isao bih na Alfu.

Tako da je ovaj benzinac realnost - bas iz razloga koje nesha pominje. Ukoliko pregled kod majstora bude kako ocekujem, kupicu taj 1.6.

Posto imam jedno malo dete, ne verujem da ce i na plinu mnogo da se muci.

Jedino sto JTD ima sjajna medjuubrzanja sto je za preticanja dusu dalo.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Darko
                CBC Senator XXL
                • 29.03.2005
                • 528
                • Beograd

Ako su finansije donekle ogranicavajuci faktor onda svakako ne treba ici na to da po svaku cenu uzmes JTD i onda tvoja dilema i ne treba da postoji. Uzmi taj 1.6...

Za te namene za koje kazes da ce ti trebati je ok, mislim da ce zavrsiti posao. Za bilo sta vise psovaces ga svaki put kad krenes na neki ozbiljniji put kad treba sleper neki da obidjes i slicno. Imam u kuci 1.6 u kuci i znam kako to ide. Pun auto, klima... Bolje da ne kazem sta bih rekao...

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Jbg, svestan sam toga. Do pre neki dan vozio sam Mondea, tako da znam sta pricas.
                  Ali, njega sam prodao upravo iz razloga rizika sa turbodizelom na kilometrazi na kojoj svaki cas moze da te strefi 1.000 evra stete na motoru.

Tako da je doslo vreme za neki auto sa jeftinijim odrzavanjem.

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...da se ne ponavljamo...
                    Mene je najvise odbio JTD zato sto ne znam sta sve lose mogu da kupim...i koliko me ceka skupih kvarova posle kupovine...

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Doduse ima jos jedna mogucnost. To je 1.8, pa da sam ugradjujem neki jeftiniji sekvent od oko 700 evra.

Sta je sa tim motorima. Cuo sam da je 1.6 legendaran, i bolji od tog jaceg.

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

@Dragon
                        Covece proda mondea da bi kupio stila
                        Pa sto mene nisi pitao,evo ga moj mondeo na skoro 500.000,perfekcija. pu,pu,pu da ga ne ureknem

Evo pre neki dan drugar koji drzi plac pokupovao kao i uvek dva tri kamiona stila,punta,bla,bla i od cele one gomile stila sa 250-300.000+km zapadne mu i jedan sa 68.000!!! Prodao ga je odmah burazeru za 6.500 sa ful opremom i JTD motorom tako da to moze da naleti ali vredi sacekati ali ako imas dete ,a ne mozes se snaci za auto onda kupi to sto mislis da valja.
                        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Pa znam, zao mi je Mondea, on pojede Stila za dorucak. Ali tvoj motor je starije generacije i trpi sve i svasta. Pazi, svaki preprodavac ce ti reci da je Mondea uzasno tesko prodati. Svi kazu ekstra auto, ali katastrofa za prodaju i nikom nije jasno zasto. Recimo sa Fokusom je stvar drugacija, iako su motori i odrzavanje slicni ili isti.

Sad, ja ga stavio samo na jedan sajt, onako reko, polako da krenem, pa da vidimo, i ode za dva dana. Po realnoj ceni.

Nisam ja prodao Mondea jer mi se vise svidja Stilo, vec iz nekih drugih razloga...

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

Pa dobro ti znas sta je najbolje za tebe
                            Nije stilo uopste los auto ali za mondea je dete.

U svakom slucaju neka ti je sa srecom sta god da uzmes i da se vozis kao grof!
                            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Zasto ne pogledas Focusa 1.6 ili jos bolje 1.8?

Comment

Working...
                              X