ne znam kako je doslo do razlike koja je pomenuta, ali znam da ovo gore nije tacna racunica.
A da nam kazes gde je greska posto je ja i dalje ne vidim. Carina se racuna na osnovicu, a PDV na osnovicu sa carinom. Ako nema carine tj ako je carina 0% onda se PDV racuna kao 18% na osnovicu... Valjda
EDIT: Sad vidim da si citirao racunicu i da nisi mislio na moju racunicu u postu iznad tvog
jedno glupo pitanje. kada je uvezena ta dacija o kojoj pricas posto pouzdano znam da su uvezli jednu povecu kolicinu dok je carina bila 1% (ili koliko vec).
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
...kapiram da mi je bolje nov LOGAN nego polovan Stilo za iste pare (ali ohohoho opreme+ESP).
nene nene nene
Mnoooogo lose kapiras...
Pocni od bilo kog aspekta [ ako hoces, mogu ti kucati sve u detalje ], ali bukvalno bilo kog, i videces da je polovni Stilo za te pare [ dakle oko 8.000 evra ] bolja kupovina...
Mnoooogo lose kapiras...
Pocni od bilo kog aspekta [ ako hoces, mogu ti kucati sve u detalje ], ali bukvalno bilo kog, i videces da je polovni Stilo za te pare [ dakle oko 8.000 evra ] bolja kupovina...
Neso, moj "problem" je sto cu kupiti auto u inostranstvu NA NEVIDJENO!
Da pojasnim, brat kolege sa posla se bavi prodajom polovnjaka iz inostranstva. Ja cu imati uskoro potvrdu o invalidnosti na osnovu koje cu uvesti auto bez carine. To znaci, da se auto jos u inostranstvu kupuje na ocevo ime. Ja nemam potpuno poverenje u tog lika. Ovo znaci da ja NEMAM SANSU da auto proverim pre kupovine!
Zato mi je kupovina na "nevidjeno" novog Logana manji rizik nego polovnog Stilo 1.6 16V
Jos se premisljam i nerviram, katastrofa, kao kad su me zvali u vojsku, amo sto tada nisam mogao da biram
...ok, razumem taj strah, isti strah sam i ja imao...
Zato nisam ni kupio Stilo 1.6 iz inostranstva, sa placa i sl...
Kupio sam od vlasnika...
Ima i takvih oglasa...nisu SVI samo iz uvoza i sa placa...
Ali, istina, manje ih ima...i skuplji su nego sa placa...ali je sigurnost neuporedivo veca...
Dakle, kada sam rekao da je bolje kupiti polovnog Stila, mislio sam na takvu varijantu, a ne sa placa...
Nakon ova prva 3 sveta pravila, ostaje ti prostor da nazoves sve moguce, i nemoguce prodavce automobila u zemlji, i da trazis najpovoljniju ponudu... I to pisanu, u vidu predracuna, ponude i sl. koja je obavezujuci dokument, barem onoliko dana koliko na njoj pise da je vazeca... U tom trazenju se moze desiti, i vjerovatno hoce, da neletis na jednog prodavca, kome je stalo da bas on proda taj auto, i bas taj dan, ili sutradan... Iz raznoraznih razloga...
Dakle naoruzaj se strpljenjem, cak i zdravom dozom bezobrazluka, i udri... Niko od dilera ne proda u prosjeku 1 kom. dnevno, pa da mu je bas svejedno, i ne stidi se pitati za popust, i mimo te carine, da bi kupio bas kod njih u salonu XY, a ne da odes kod nekog drugog XZY i tamo kupis... Neke ce bas zaboliti uvo, ali vjerujem da ces naci i nekoga koga nece boljeti (ponesi i kapi za usi... )...
Koliko sam ja informisan, za Dacia-u se u maloprodaji moze ocekivati popust od oko 5% (sto skuplji auto, to veca zarada, to veca mogucnost popusta...), i to sa svim dadzbinama... Dakle ne prihvataj manje od toga, i vidi mozes li naci nekoga raspolozenog za "igru" cjenkanja... Tu isto mozes imati 2 razvoja situacije, jedan koji bolje reaguje na direktno cjenkanje, i drugi kao "izokola", kao trazis auto, ali se dvoumis izmedju 3 razne ponude, pa ne znas, svi nude nesto, zasto bi bas kupio to, i bas od njih... Kontas ?
Nedavno mi je poznanik isao kupiti Clio, jer nije imao para ni blizu za Megane-a... Na kraju se vratio sa Megane Sedanom sa kamarom opreme, jer je prodavac bio zapeo da ga proda, pa je sve vise spustao sto je ovaj vise vikao da nema para za nista vece od Clia... Kada je stigao do razlike u cijeni od 4000 KM (solidan Clio po zvanicnim cijenama, naspram prilicno "pojeftinjenog" Megane-a), odlucio je uzeti malo veci kredit (20%), ali imati za 1.5 broj veci auto... A samo je ponavljao: Ne interesuje me Megan, nemam para za njega...
Comment