Dacia LOGAN kupovina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by sw.brick
    500/0.2=2000EUR
    ne znam kako je doslo do razlike koja je pomenuta, ali znam da ovo gore nije tacna racunica.
    A da nam kazes gde je greska posto je ja i dalje ne vidim. Carina se racuna na osnovicu, a PDV na osnovicu sa carinom. Ako nema carine tj ako je carina 0% onda se PDV racuna kao 18% na osnovicu... Valjda

EDIT: Sad vidim da si citirao racunicu i da nisi mislio na moju racunicu u postu iznad tvog

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znam da je jasno ali eto da potvrdimo na sta se misli.

500 : 0.2 > 500 x 5 > 2.500
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

jedno glupo pitanje. kada je uvezena ta dacija o kojoj pricas posto pouzdano znam da su uvezli jednu povecu kolicinu dok je carina bila 1% (ili koliko vec).
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by ppejic
          ...kapiram da mi je bolje nov LOGAN nego polovan Stilo za iste pare (ali ohohoho opreme+ESP).
          nene nene nene

Mnoooogo lose kapiras...
          Pocni od bilo kog aspekta [ ako hoces, mogu ti kucati sve u detalje ], ali bukvalno bilo kog, i videces da je polovni Stilo za te pare [ dakle oko 8.000 evra ] bolja kupovina...

Comment

• ppejic
            CBC Član
            • 09.09.2007
            • 75
            • Dornbirn-Nis

Originally posted by neshaoct

nene nene nene

Mnoooogo lose kapiras...
            Pocni od bilo kog aspekta [ ako hoces, mogu ti kucati sve u detalje ], ali bukvalno bilo kog, i videces da je polovni Stilo za te pare [ dakle oko 8.000 evra ] bolja kupovina...
            Neso, moj "problem" je sto cu kupiti auto u inostranstvu NA NEVIDJENO!

Da pojasnim, brat kolege sa posla se bavi prodajom polovnjaka iz inostranstva. Ja cu imati uskoro potvrdu o invalidnosti na osnovu koje cu uvesti auto bez carine. To znaci, da se auto jos u inostranstvu kupuje na ocevo ime. Ja nemam potpuno poverenje u tog lika. Ovo znaci da ja NEMAM SANSU da auto proverim pre kupovine!

Zato mi je kupovina na "nevidjeno" novog Logana manji rizik nego polovnog Stilo 1.6 16V

Jos se premisljam i nerviram, katastrofa, kao kad su me zvali u vojsku, amo sto tada nisam mogao da biram
            LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...ok, razumem taj strah, isti strah sam i ja imao...
              Zato nisam ni kupio Stilo 1.6 iz inostranstva, sa placa i sl...
              Kupio sam od vlasnika...

Ima i takvih oglasa...nisu SVI samo iz uvoza i sa placa...
              Ali, istina, manje ih ima...i skuplji su nego sa placa...ali je sigurnost neuporedivo veca...
              Dakle, kada sam rekao da je bolje kupiti polovnog Stila, mislio sam na takvu varijantu, a ne sa placa...

Comment

• gti16v
                CBC Senator XXL
                • 05.08.2007
                • 343
                • BGD

Takav auto je za njega mnogo skuplji jer za onaj sa placa ne mora da plati carinu

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...e, pa....ne moze obe stvari...
                  I da ustedi eure na carini, plus da kupi auto u ''proverenom'' stanju...

Comment

• gti16v
                    CBC Senator XXL
                    • 05.08.2007
                    • 343
                    • BGD

Moze!

Kupi nov auto....

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...ma, dobro to...
                      Kazem da ne moze kada je Stilo u pitanju...

Comment

• ppejic
                        CBC Član
                        • 09.09.2007
                        • 75
                        • Dornbirn-Nis

sada vam je jasna moja dilema.

A sada <---- na temu
                        LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

U trgovini automobilima, sve je moguce !

Nakon ova prva 3 sveta pravila, ostaje ti prostor da nazoves sve moguce, i nemoguce prodavce automobila u zemlji, i da trazis najpovoljniju ponudu... I to pisanu, u vidu predracuna, ponude i sl. koja je obavezujuci dokument, barem onoliko dana koliko na njoj pise da je vazeca... U tom trazenju se moze desiti, i vjerovatno hoce, da neletis na jednog prodavca, kome je stalo da bas on proda taj auto, i bas taj dan, ili sutradan... Iz raznoraznih razloga...

Dakle naoruzaj se strpljenjem, cak i zdravom dozom bezobrazluka, i udri... Niko od dilera ne proda u prosjeku 1 kom. dnevno, pa da mu je bas svejedno, i ne stidi se pitati za popust, i mimo te carine, da bi kupio bas kod njih u salonu XY, a ne da odes kod nekog drugog XZY i tamo kupis... Neke ce bas zaboliti uvo, ali vjerujem da ces naci i nekoga koga nece boljeti (ponesi i kapi za usi... )...

Koliko sam ja informisan, za Dacia-u se u maloprodaji moze ocekivati popust od oko 5% (sto skuplji auto, to veca zarada, to veca mogucnost popusta...), i to sa svim dadzbinama... Dakle ne prihvataj manje od toga, i vidi mozes li naci nekoga raspolozenog za "igru" cjenkanja... Tu isto mozes imati 2 razvoja situacije, jedan koji bolje reaguje na direktno cjenkanje, i drugi kao "izokola", kao trazis auto, ali se dvoumis izmedju 3 razne ponude, pa ne znas, svi nude nesto, zasto bi bas kupio to, i bas od njih... Kontas ?

Nedavno mi je poznanik isao kupiti Clio, jer nije imao para ni blizu za Megane-a... Na kraju se vratio sa Megane Sedanom sa kamarom opreme, jer je prodavac bio zapeo da ga proda, pa je sve vise spustao sto je ovaj vise vikao da nema para za nista vece od Clia... Kada je stigao do razlike u cijeni od 4000 KM (solidan Clio po zvanicnim cijenama, naspram prilicno "pojeftinjenog" Megane-a), odlucio je uzeti malo veci kredit (20%), ali imati za 1.5 broj veci auto... A samo je ponavljao: Ne interesuje me Megan, nemam para za njega...

Comment

Working...
                          X