Evo da se i ja javnem sa jednim razmisljanjem, naletio je jedan potencijalni primjerak ovog vozila, pa bi me interesovalo, koliko je to pametna kupovina, tj. koliko se s njim moze "gurati" bez vecih problema, koji bi kostali kao "Svetog Petra kajgana"...? Znaci mislim na skupe kvarove koji bi me "izbili iz cipela", tj. turbo-punjaca, dizni, mjenjaca, jos necega sto znate, a sto sam ja zaboravio... Naravno uz pretpostavku postenog odrzavanja i zamjene potrosnih materijala u tom periodu... Na sta obratiti paznju, koliko se sta tu dobro pokazalo, a sta lose, itd...
Model je 2000 ili 2001, 170 CDI sa 90 KS, mjenjacem sa normalnom rucicom i automatskim kvacilom, presao (vjerujem originalnih, jer je ostavljen u Mercedesu staro-za-novo...) oko 165.000 km, vidio sam na njemu i kuku, nisam najsigurniji sta da mislim o tome...? Cijena mu je oko 8.500 EUR, i mozda bih je mogao korigovati oko 10-ak %, a za prevod na ime bi bilo potrebno platiti samo promjenu tablica i saobracajne, te neke taxice, sve u svemu ni 100 EUR, jer se kod nas ne placa porez na prenos vlasnistva polovnjaka...
Razmisljanja ?
Model je 2000 ili 2001, 170 CDI sa 90 KS, mjenjacem sa normalnom rucicom i automatskim kvacilom, presao (vjerujem originalnih, jer je ostavljen u Mercedesu staro-za-novo...) oko 165.000 km, vidio sam na njemu i kuku, nisam najsigurniji sta da mislim o tome...? Cijena mu je oko 8.500 EUR, i mozda bih je mogao korigovati oko 10-ak %, a za prevod na ime bi bilo potrebno platiti samo promjenu tablica i saobracajne, te neke taxice, sve u svemu ni 100 EUR, jer se kod nas ne placa porez na prenos vlasnistva polovnjaka...
Razmisljanja ?
Comment