PEUGEOT 206 - Pomoc pri kupovini !?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LEZA
    CBC Senator
    • 10.08.2007
    • 280
    • Beograd

Hm uopste se nismo razumeli, 50 posto vise snage koje izvlacis iz 2.0 motora i iz 1.4 motora nije isto,prosta racunica, ja u potpunosti podrzavam svaki vid tuninga ali pricam o isplativom vidu tuninga, a 1.4 NIJE isplativo tunirati, jer se dobija 30 konjica, dok se kod 2.0 moze dobiti vise,duplo vise. . .A ko je uopste pitao zasto, toliko spominjano pitanje u tvom prethodnom postu?. . . Inace golf I NE MOZE da se chipuje, i citaj malo post iznad, gde sam rekao da bih ja prvi chipovao motor kad bih imao turbinu. . . Da ne offujemo temu coveku 1.4 TU je fin motorcic za tjuniranje po mom misljenju nije jer se malo izvlaci iz njega ili moze i mnogo ali uz mnogo vise para, 1.4 hdi ne znam, to nek neko kaze ko ima 1.4 hdi misli mda se na turbinama izvuce vise ks chip tuningom za 300 evra nego sto se moze izvuci za 300 evra u benzincu ali to je samo moje misljenje. . .

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Bilo kako bilo, koji god da kupis uzivaces!

Leza, sorry nismo se razumeli.
      mishkom jos nisam chipovao, uvek je nesto bilo prece, ali cu to uraditiu u narednih mesec-dva.
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• LEZA
        CBC Senator
        • 10.08.2007
        • 280
        • Beograd

Ma opusteno, uzasno me zanima koliki ce da bude boljitak, po njihovim specifikacijama trebalo bi da dobijes 30ak konja ako se ne varam? Ili manje?

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Da prekinem ovo off-ovanje,da li neko zna cene pojedinih delova za 206. poput amortizera,homokinetickog zgloba,diskova i plocica,seta lamele itd???

Comment

• MOSLER
            CBC Senator XXL
            • 27.05.2005
            • 1064
            • Niš

Ovako, prošle nedelje nađem ovde u Nišu Pežo 206 1.6 16v benzinac, 01. god.Auto je bar na prvi pogled u odličnom stanju, ima troja vrata, unutrašnjost deluje prilično očuvano, od opreme ima sve sem kože i felni, 130000 km na satu, sve u svemu prilčno zadovoljavajuće za traženu cifru od 5500 e, uz sve to vlasnik mi kaže da je skoro servisiran prednji trap i zamenjene sve 4 gume, ma milina =]
            U kratkoj probnoj vožnji sam se prijatno iznenadio kako auto dobro vuče i uopšte fino se ponaša u vožnji.Jedino što je možda kvarilo utisak bilo je to što se vozačeva vrata malo teže zatvaraju i ne radi sirena, a i pri naglom kočenju ne primećujem aktiviranje ABS-a koji auto trebalo da ima

Uz dogovor sa vlasnikom, uzmem sutra auto i oteram ga u Verano na proveru, uz put primetim da auto po malo diže radnu temeraturu, ali rekoh 'ajde, vrućina je napolju a i ja ga baš ne vozim polako. Naravno tek u servisu su stvari počele da bivaju zanimljivije.

Prvo na dizalici majstor primeti da su kočnice pri kraju i da sva 4 diska trebaju da se zamene, naravno sa sve kočionim pločicama,dalje zadnji lonac je istruleo pa se i njemu smeši zamena a i zadnji amortizeri su neobično tvrdi kao da su uzeti sa nekog mini vena.
            Dalje pored par sijalica u svetlima koja ne rade, majstor skine i filtere za vazduh i klimu koji deluju kao da su iz prve ugradnje, tj. kao da nikada nisu menjani koliko su crni a onda je majstor izvukao šipku za merenje nivoa ulja, ona je bila bukvalno suva, ni traga od ulja na njoj, ulje nije na minumumu, njega jednostavno NEMA
            A onda je na red došla dijagnostika koja je pokazala da uz kvar ABS-a i kreške na klima uređaju postoji još jedna mala sitnica, naime oba Air bag-a su ispaljena kao i pojasevi, a poklopci vazdušnih jastuka su samo vraćeni na mesto, bez prethodne zamene.
            Posle svega navedenog, vratio sam auto vlasniku i pobegao glavom bez obzira, a on neka traži neku drugu ovcu =]

Ovaj tekst sam napisao da svi koji planiraju kupovinu auta dobro provere šta uzimaju.U mom slučaju da sam auto oterao kod nekog običnog majstora verovatno bi se sada vozio u svom novom-polovnom Pežou, sa sveže ispravljanim prednjim krajem i pola neispravnih uređaja u njemu

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Pre sada vec dve nedelje uzeli smo pezoa 206 1.4i, decembar 2002 za 6200E. Registrovan je godinu dana.
              Auto je srebrni i ima ABS, Automatsku klimu, el. podizace, centralnu... Felne...
              Posle pregleda a evo i voznje i vec skoro 1300km sve je ok. Na ovih 1300km ulje nije trosio. Sve smo mu zamenili od ulja i filtera...
              Sve gume su mu nove...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

MOSLER - Srbija
                slicnu pricu je imao kolega kad je isao da kupi Stilo 1.9 JTD, auto spolja perfektan, alu felne 16'', autom. klima, extra autic... dok nisu podigli haubu... ista prica kao kod tebe... samo je bio udaren pozadi, a ne napred, tj nisu leteli Air-begovi...
                16 ociju i 3 majstora, pa u kupovinu...

Comment

Working...
                X