Nov auto do 10.000eur - KOJI??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • micko
    CBC Član
    • 08.05.2005
    • 72
    • novi sad

U nastavku onoga sto je bojanTI rekao za klimu:
    Nov auto bez klime je u danasnje vreme apsolutno neprihvatljiv. Ne mogu da zamislim coveka koji se vozi leti na +35 i kaze da mu je prijatnije bez klime
    Zastava 10 je sasvim ok izbor - zbog cene, prostranosti, lakoce voznje, troskova eksploatacije, a mane: ocajna preglednost, sedista (subjektivno), mali prtljaznik i, pazi sad, klimatizacija. Klima je, naravno, manuelna, ventilacioni otvori lose usmeravaju i ja i pored svog truda jos ni jednom nisam uspeo da podesim klimu u autu po meri i da mi ne smeta. To je prvi auto koji mi je skrenuo paznju na vaznost klimatizacije: ili mi duva prehladno, ili prevruce, te prejako, te jako slabo, te u glavu, te u noge, ma ne postoji podesavanje da samo ukljucim ventilaciju i da je vise ne pipnem (da je ni ne osetim da radi).
    Inace, i moj glas ide Mazdi 2, ali posto si suzio izbor ... "Nekoliko puta godisnje negde van grada, 200-300km". Sa koliko vas u kolima i sa koliko prtljaga? Moze i10 da ti odgovara za 90% potreba po gradu, ali van grada ce ti biti 100% neupotrebljiv u tih par prilika. Mozda ipak Z10 kao najveci/najjeftiniji (ako ti klimatizacija nije dovoljan razlog da ga ne kupis, ko sto je meni).

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Zastava 10???

Covek hoce da kupi nov auto...to je model iz proslog veka.
      Da se razumemo nemam ja nista protiv punta, cak sta vise, ali za te pare to nije razuman izbor, model je zastareo a prodaje se za dobre pare...
      Ajde sto predlazete GETZ on je bar moderniji auto...

Moj predlog je KIA rio u verziji sa 4 vrata 1.4 motorom sa 97KS sa ex FUN opremom u koju spada i automatska klima, sva cetiri podizaca i ostale "sitnice" za 10590e, koje ce vam odrzati auto interesantnim bar 5 godina.
      pozdrav

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Pogledaj Swifta, bio je na sajmu sa 1.3 motorom i klimom za 10.600 eurica. Ubrzanje za 11sec do 100, ima smeka, i odlican je za voznju. Mane mali gepek, prednost 4 godine garancije...

Imam Z10 vec 2 god, i mogu reci da je solidan auto, nije neko cudo od kvaliteta, tu i tamo nesto skripne, mada nije bilo reklamacija.
        Sto se tice konfora i udobnosti u Z10 mislim da je odlican, i da je ispred gomile automobila koji se danas novi prodaju. Ja je platio 8600 sa opremom i klimom.

I10 kao i Mazda 2 imaju veliku manu, jer imaju menjac podignut na onoj platvormi, i stoga moras da skupis noge kad sedis napred, a ja to ne mogu...

Dakle ja bi isao na Swifta ili Getza...

Comment

• cveleBMW
          CBC Senator XXL
          • 21.03.2006
          • 370
          • Beograd, Banovo Brdo

Hyundai!!!

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Originally posted by bax76
            I10 kao i Mazda 2 imaju veliku manu, jer imaju menjac podignut na onoj platvormi...
            ja to ne vidim kao manu...a to za noge kao mozes da uradis kad auto ima sredisnju konzolu sa menjacem?
            pozdrav

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Ja inace sedim sa rasirenim nogama, neko sedi sa skupljenim, pa mu to ne smeta. Isti problem je i na recimo Astri Classic, ali ona ima sirok greben.... Na Z10. postoji usek na centralnoj konzoli koji ti stvara mesto za noge... Covek nek sam proceni jel mu to mana, treba skrenuti paznju na te stvari..
              Ako sedne recimo u Jazz videce sta je komfor, u odnosu na Mazdu2...

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Originally posted by bax76
                Ja inace sedim sa rasirenim nogama....
                jes`...a mi svi vozimo sa skupljenim valjda?

Taj komfor zavisi od konstrukcije auta, i nema mnogo veze sa polozajem rucice menjaca
                pozdrav

Comment

Havla svima opet na odgovorima!

Hteo bih da isteram stvari na cistac u najjeftinijem segmentu pa bih zeleo da preformulisem pitanje u sledece:

Koji auto do 9000eur? ( Vidim ovde par kandidata: Z10, Hyundai i10 i Getz osnovne verzije, najjeftiniji Clio, itd..)

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

Jesi li cvrsto resio da uzmes auto bez klime?
                    Nadam se da nisi.

Comment

Originally posted by jaksa
                      Jesi li cvrsto resio da uzmes auto bez klime?
                      Nadam se da nisi.
                      Za po gradu mi se cini da mi klima licno ne odgovara, par puta izadjem iz klimatizovanog automobila i vec curi nos

Verovatno je dobro kada se ide na duzi put pa recimo 2-3h se ne stane..

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Za 9000 sa klimom iz gradske klase imas sigurno Z10 sa dosta opreme...
                        Imas i ove micro(i110, picanto, sparc, aygo) autice, ali ne vidim ni jedan razlog sto bi njih uzeo umesto drasticno upotrebljivijeg Getza, Z10 ili Mazde 2.

Ocigledno se svi ucesnici rasprave slazu sa jednim, danas nov auto bez klime je promasena investicija!
                        Klimu treba da znas i da koristis, samo je upalis da duva u prozore, a ne direktno u coveka, i stvar je resena...

Vozio sam i Clio 2, i mislim da je odlican auto, vrlo udoban, ali pozadi je manje prostora nego u Z10, i za te pare je bio bez klime...

U krajnjoj liniji sve su to provereni solidni automobili, sa mnogo prostora u odnosu na dimenzije.

Comment

Onda cu mozda i uzeti sa klimom!

A sta mislite bez cega se iz opreme moze?

Meni se cini da bez ABSa nije bas pametno? Onaj Hyu i10 ima ABS u osnovnom paketu!?

Comment

• jaksa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.10.2004
                            • 701
                            • Novi Beograd, SC

Klima, abs i 2x airbag su minimum.

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Sto se tice sedista na Puntu (Z10) stvar je ipak u afinitetu, neko ko vozi Nemacke automobile svakako se nece fino osecati u necemu po tom pitanju drugacijem, sto je i normalno, meni je poprilicno neugodno u A4, recimo ili Opelu, ali to je sve opet kazem stvar licnog afiniteta i stava, pa i navike. =]
                              Klima je zaista potreba, nemoj napraviti gresku, to te evo svi savetujemo, a opet je moje iskustvo sa klimom na Puntu dobro, jer postoje ona dva otvora sa strane koje usmerim da duvaju u vrata na dole i sve je savrseno. Ne bih da me neko pogresno shvati, daleko da je Punto tako savrsen kako se mozda cini iz ovoga sto pricam, nego samo kazem da je to dobar automobil za taj novac, a opet sve to posle jako dobro ergonomski oblikovane Alfe, dakle nisu mi standardi preniski! =]
                              Pitas za opremu, a moj ti je odgovor da ne stedis! Kad bih sada morao da kurblam podizace rucno, pa ne bi mi bilo dobro, pa jos da mi rucica ostane u ruci! Nemojd a stedis na par stotina eura, sve to znaci, ABS na tako malom autu je zaista potreba, ne znam sta jos dolazi u taj spisak opreme, ali automobil je jefitniji od drugih, nije losiji nimalo, pa zato ga uzmi da bude bogato, iz realnih razloga, a ne da bi imao vise od komsije! Sve je to potreba i vrlo brzo ces shvatiti da bi pogresio da nisi uzeo, covek se navikava na dobro jako brzo!

Originally posted by jaksa
                              Klima, abs i 2x airbag su minimum.
                              Potpuno se slazem! Podizaci dolaze kao standard, a na ovo bih dodao i servo, to je pod obavezno!
                              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Originally posted by mb12
                                Ima Mazda poduzi spisak svojih fabrika u svetu, a nisu u Japanu...
                                Tacno, ali cim na pocetku pise JMZ, zna se odakle dolazi
                                Inace je fabrika u Spaniji ili Portugaliji (sad mi stao mozak), zatvorena zbog neadekvatne kontrole kvaliteta, a Mazda2 sedan se proizvodi u Kini za Kinesko trziste

Comment

Working...
                                X