Posto mi danas niko nije odgovorio na pitanje vezano za fiat palio, ja cu pokusati da nekako preformulisem pitanje. Ovaj tip vozila sa benzinskim motorom uglavnom nosi 1.6 litarski agregat sa 16 ventila i 100 konja koji mislim imaju i brava i brave, a dizel je 1.9 litara sa sezdesetak konja i ne znam tacno koji fiatov model nosi ovaj motor. Moje pitanje bi bilo koji motor izabrati ako su stari 6 do 7 godina?
Fiat palio - dizel ili benzinac
Collapse
X
-
Prvo nam reci sta te zanima vise, velika snaga automobila ili ekonomicnost i mala potrosnja? Za sta ti treba auto? Ako vec uzimas dizelasa uzmi 1.9JTD ako su se takvi ugradjivali tada u taj model koji ti hoces (Palio).. Jer ima dobar odnos snage i potrosnje...
-
-
Originally posted by MegahertzPrvo nam reci sta te zanima vise, velika snaga automobila ili ekonomicnost i mala potrosnja? Za sta ti treba auto? Ako vec uzimas dizelasa uzmi 1.9JTD ako su se takvi ugradjivali tada u taj model koji ti hoces (Palio).. Jer ima dobar odnos snage i potrosnje...
Comment
-
-
...sve zavisi na koji dizel motor mislis...
Koje godiste je taj Palio ?
1.9D se ugradjivao u Punta...
Ozbiljna je razlika izmedju tog dizela, i 1.9 JTD motora...
A, i kod tog JTD-a, imas opet dve varijante...
Jaca varijanta ima 115KS, ali ne znam da li se ona ugradjivala u Palio...
Slabija verzija JTD ima 80KS, i za nju znam da se ugradjivala u Palio pocev od 2002. godine...
1.9 JTD i 1.6 16v mogu da se porede...barem po performansama iz drugih Fiat modela...
Ali, 1.9D je ipak mnogo slabiji od njih...mozda i previse slab za jedan karavan koji je verovatno tezak oko 1.150-1.200 kg-a...
Comment
-
-
Originally posted by neshaoct...sve zavisi na koji dizel motor mislis...
Koje godiste je taj Palio ?
1.9D se ugradjivao u Punta...
Ozbiljna je razlika izmedju tog dizela, i 1.9 JTD motora...
A, i kod tog JTD-a, imas opet dve varijante...
Jaca varijanta ima 115KS, ali ne znam da li se ona ugradjivala u Palio...
Slabija verzija JTD ima 80KS, i za nju znam da se ugradjivala u Palio pocev od 2002. godine...
1.9 JTD i 1.6 16v mogu da se porede...barem po performansama iz drugih Fiat modela...
Ali, 1.9D je ipak mnogo slabiji od njih...mozda i previse slab za jedan karavan koji je verovatno tezak oko 1.150-1.200 kg-a...
Mislim da si ti u pravu,jer ovaj 1.9 je obican dizel i ima samo 63 konja i kada se uzme u obzir tezina,klima i ... malo je to za jedan porodican auto.
Dok je ova druga varijanta,benzin 1.6 sa 100 konja, mnogo bolja a ako se uzme u obzir da moze da se ugradi i plin onda je to zadovoljavajuce i sa aspekta ekonomicnosti
Comment
-
-
Originally posted by bokijaNa,kraju kad ga pogleds,nekako je obican,bas nema neke osobenosti.Lici pomalo na ona bezlicna auta iz Honkoskih filmova.Jedino ako ga cena ne prolepsava?
Ovo je model 2003 i malo je skuplji od prethodnog,ali ima bolji paket opreme,mada i prethodni model nije puno skromnij po tom pitanju a i izgled je dosta slican osim sto ovaj novi model ima lepse branike i masku ali je daleko od honkonskih filmova priznaceteEvo vam slika i prethodnog modela
Comment
-
-
Unutra je prihvatljiv ali spolja...Ovaj stariji vise lici na nekog opela a ovaj mladji napred ajde jos ,ali linija mu je katastrofa...Taj auto je iz nekog teskog Fiatovog razdoblja kad su kopirali druge modele,Koreanskih ili Nemackih proizvodjaca da bi se iscupali iz bule.Cak i sam Stilo ima jednu genetsku gresku.Pored predivnog Ital-designea oseca se kako mu iz sahtable viri jedan jeftini vagen.Svi modeli Fiata koji u sebi sadrze detalje drugih proizvodjaca ispadnu na kraju vrlo lose.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Slazem se do nekle,ali ovaj auto ubedljivo najvise podseca na svoje bliske rodjake brava i bravu u onom predjem delu a od pozadi je to sasvim drugi automobil jer spada i u drugu kategoriju automobila. Sto se tice toga da podseca na nekog nemca ili koreanca i sa time se ne slazem jer se na njemu jasno vide karakteristike fiata i konstrukciona i stilska resenja koja su i karakteristicna za fiat. Slicnos nekih modela u savremenoj auto industriji je i nemoguce izbeci ali specificnosti su ono na osnovu cega mozete da zakljucite o kom proizvodjacu je rec a da to prethodno i ne znate
Comment
-
-
Ovaj stariji je uplunut Opel.Nemoj da gledas oznake.A ovaj mladji lici na neku Kiu ne znam tacan naziv ali vidjao sam je na ulici.Zabari cim su finansijski uzdrmani odmah pocnu da kopiraju jeftine nemce i koreance i zapostave svoj dizajn misleci da nije prihvacen.Pogledaj samo Bravo-Silo-Bravo istoriju.Zabar-Poluzabar-Povratak na Italo-design
I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Kakve gluposti sa izgledom i komentarima
Palio je nesto kao Fiatov svjetski auto, pa je takav dizajn rezultat kompromisa...
Stariji model je dosta cest iz uvoza, cisto jer je jeftiniji i od Punta istog godista...Osim 1.9 d motora ima i TD 70(1.7 td 69ks)...1.2 16v 75ks i 1.6 16v 103ks...cini mi se da je 1.6 sa plasticnom usisnom granom...
noviji model vozi i sa 1.9 jtd 85ks...samo je noviji model dosta teze naci nego stariji...barem po ovim sajtovima za praodaju polovnih auta...
Isprobao sam jednom taj stariji model, djeluje ok, jedina zamjerka je dosta jeftina plastika ipak(ali u ovome nije bilo nikakvih zvukova, skripanje i sl.) i po meni manjak prostora po sirini, skoro kao yugo...mozda cm-dva vise prostora da ima...
EDIT:
Licno bih odabrao 1.6 motor + odgovarajuci plin, ionako cijena goriva raste non-stop, neka utjeha da je plin otprilike u pola jeftiniji nego benzin/nafta...
Comment
-
-
Čini mi se da ovde nije pitanje dizajna nego odabir motora,zašto se svako pitanje koje se postavi na ovom forumu pretvori u off!?!?
Po mom mišljenju bolja varijanta ti je benzinac (1.6),jeftiniji je za održavanje,više snage od ponuđenih dizela,a i teško je naći dobrog dizela,retko koji nije već "na izdisaju",to je moje mišljenje,a pare su tvoje,pa razmisli.Puno sreće u kupovini i pamet u glavuDobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)
Comment
-
-
Originally posted by ShickyČini mi se da ovde nije pitanje dizajna nego odabir motora,zašto se svako pitanje koje se postavi na ovom forumu pretvori u off!?!?
Po mom mišljenju bolja varijanta ti je benzinac (1.6),jeftiniji je za održavanje,više snage od ponuđenih dizela,a i teško je naći dobrog dizela,retko koji nije već "na izdisaju",to je moje mišljenje,a pare su tvoje,pa razmisli.Puno sreće u kupovini i pamet u glavu
Comment
-
Comment