kakva havarija, a sad trka sa osiguranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaskar
    CBC Početnik
    • 24.11.2008
    • 7
    • beograd

kakva havarija, a sad trka sa osiguranjem

Pozdrav svim clanovima foruma!

Evo ukratko sta se desilo: petak na subotu 22.11. negde oko 04h, jak tresak, a ja spavam i nista ne cujem. Budim se ujutru za posao, pogledam napolje kakvo je vreme i imam sta da vidim. Moj auto i jos tri oko njega slupani
    Dolazi milicija na moj poziv ali ispostavilo se da su vec radili uvidjaj rano ujutru. Znaci nisam mogao da verujem, lik se direkt u mene naboo, od siline mene baci na auto levo od mena a on se zaneo i slupao auto desno od mene. A delovi koji su leteli su porazbijali stakla na cetvrtom autu. Nije kraj. On bezi i u strahu promasuje krivinu i udara u peti auto koji je bio parkiran na raskrsnici nekih 20m dalje. Bezi. Strava i uzas. Sva sreca te mu je otpala tablica pa su ga nasli. I sad cekam proceduru. Sta da radim ja sad bez auta? Pitanje je kad ce to sve da se zavrsi. Kakvih idiota ima.
  • zaskar
    CBC Početnik
    • 24.11.2008
    • 7
    • beograd

Uzgred zna li neko nekog dobrog limara ovde u bg-u ko bi mogao odprilike da mi kaze sta je sve polupano i koliko bi kostala popravka da znam da me ne zeznu u osiguranju?

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Dobro došao. Žao mi je što te poterao maler. Uzmi lepo zapisnik iz supa, pa u osiguravajuću kuću tog što ti je slupao kola. Ako ti auto nije u voznom stanju, dogovori se sa njima kada mogu da dođu da procene štetu. Nemoj ništa da popravljaš pre uviđaja osiguravajuće kuće. Imaš lepo ovde + i - liste limara, pa izaberi sam. Kompletna procedura oko utvrđivanja štete, popravki i naplate od osiguravajuće kuće je već do detalja razrađena u par tema na ovom podforumu, da ne ponavljamo opet. Računaj da ćeš se cimati jedno mesec dana minimum. Srećno i javi šta si uradio.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koji je auto u pitanju? Možda bi pomoglo da staviš i slike, ako imaš...

Comment

• zaskar
          CBC Početnik
          • 24.11.2008
          • 7
          • beograd

Procitao sam sve teme sto se tice osiguranja i sad mi je malo jasnije ali me brine to sto sam ostao bez auta a posao trpi. Kao sto sam napisao u podforumu "Predstavjanje clanova" u pitanju je golf II 84 god. E sad to je auto star 24 god. i po tom njihovom cenovniku vozila pitanje dali cu moci ista da naplatim.

Comment

• gille
            CBC Senator XXL
            • 24.09.2006
            • 593
            • Belgrado

U krajnjem slučaju isplatiće ti totalnu štetu, što i ne mora da ispadne toliko loše, jer se tvoj auto relatvno dobro kotira i u katalozima i na tržištu. Mislim da će biti dovoljno za popravku, a živce, vreme i ostalo niko neće moći da ti nadoknadi.

Comment

• zaskar
              CBC Početnik
              • 24.11.2008
              • 7
              • beograd

Pokupio sam par brojeva i adresa auto limara pa cu zvati da se raspitam. Nadam se da ce biti voljni da dodju, vide i procene odprilike stetu jer auto nije u voznom stanju.

Comment

• Bartman
                CBC Početnik
                • 02.08.2008
                • 9
                • Beograd

Ako znaš koje je vlasnik rešenje je jednostavno.
                Prvo odeš u Sport Impuls i pazariš bejzbol palicu, po mogućstvu drvenu. Potom odeš u Army Shop i kupiš fantomku. Zatim odeš u lokalni Maksi i kupiš Coca-Colu od 2 litra i onda lepo odeš ispred njegove kuće, uštekš se i čekaš ga da izađe. Za dalje koristi maštu
                Inače ne verujem da će ti ispaltiti totalnu štetu, već će ti popraviti auto, i to tako što će ti ga sklepati sa polovnim delovima tursko-kineske proizvodnje.

U svakom slučaju ne raćunaj na kola najmanje mesec dana i to ako imaš sreće. Takođe računaj da ćeš prodati kola, jer kada ti ih osiguravajuće društvo popravi kola, biće u takvom stanju da ti se ne ispalti da menjaš to đubre od delova koje su ti stavili.

Inače moram ti reći da imaš sreće, ma kako to čudno zvučalo. Naime proletos je ispred moje zgrade se jedan lik sa kršem skucao u 4 auta na parkingu i pobegao. Pronašli su ga posle par dana, i priznao je da je napravio štetu, samo dečko nije imao osiguranje. Možeš misliti oduševljenje mojih komšija. Jedan od njih je uzeo bejzbolku i krenuo mu na kuću, ali je ovaj pozvao kerove i oni su ga pokupili. Posle ''informativnog'' razgovora komšija se malo smirio. Btw. razvalio mu je ganc novu Mazdu 3 sedan (nije imao kasko ), pa je ovaj sa razlogom odlučio da uzme pravdu u svoje ruke
                Elem, juri osiguravajuću kuću, pošto uzmeš zapisnik iz policije.
                Srećno !!!

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Jedan savet, u vezi osiguravajucih kuca, ne prihvataj prvu cifru koju ti ponude zato sto je to uglavnom pola od sume koja je maximum za takvu stetu ( ne zaboravi da ma koliko bili "fini i uvidjajni" njima plata zavisi od toga koliko ti isplate tj., ne isplate odstetu ). Mozda ti je najbolja solucija da odes u ovlasceni, ali bas ovlasceni, servis ( od koga se ocekuje da bude i najskuplji ) i da bez obzira na godiste i stanje automobila uzmes predracun za delove, naravno apsolutno originalne, i ruke i tu cifru zahtevas od osiguranja tj., da ne ides na totalnu stetu ( jer je oni racunaju prema kataloskoj vrednosti auta uz sve amortizacije...) nego da se racuna opravka auta ( koja ce ti u ovom slucaju doneti mnogo vise love ).
                  I, naravno, sve fino i uljudno a ako se prave pametni ti, opet, fino kazes da ces doci sa advokatom....Nista dza-bu, imas prava i to iskoristi.... mozes biti u lepom plusu....Srecno!
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• GadGet
                    CBC Senator
                    • 15.08.2007
                    • 206
                    • Nbgd, Vozdovac

Da i oni ti na to lepo kazu Ok, moze ali morate da platite razliku izmedju kataloske vrednosti vozila i vaseg vozila popravljenog novim originalnim delovima. Ova varijanta pije vodu samo ali samo ako je vozilo u garanciji

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Ovo sa garancijom ne bi trebala biti istina, tj. gdje u nekom zakonu to smiju napisati... Cak ni amortizacija im tu ne bi smjela biti reper, jer je taj auto i kada izadje iz garancije npr. nakon 2 godine skoro sasvim nov automobil, koji pred sobom ima jos barem 5 "cistih" godina upotrebe bez vecih problema, i nije on kriv sto mu ga je neko "nagrdio"...

Dakle prica treba biti:"Ne zelim ni dinara zarade od vas, zelim samo da automobil bude doveden u stanje kakav je bio prije udesa... Vi cete platiti racun iz servisa, ja necu da vidim cash...", u slucaju da je auto u takvom stanju da se moze kvalitetno popraviti.

U slucaju da je popravka upitna, ili preskupa, oni ce nuditi i totalku po katalogu, s tim da prodajom preostalih dijelova auta mozes dobiti i neku zaradu, bar u parama... Uz sve probeme potrage za drugim vozilom u OK stanju za taj total para...

U svakom slucaju, ocekuj (i zahtijevaj maximum) cjenkanje, pa ce oni nuditi manje nego bi ti dali kasnije, kada vide da nisi "lak na parama", niti ces bas dobiti sve kako je ovlasteni servis pobrojao, ali nesto izmedju hoces...

Moj kolega je nedavno imao udes tudjom krivicom, pa su mu u neka doba negirali da je do ostecenja nekih dijelova koje je nabrojao Ford servis u predracunu... Onda je on sasvim ozbiljno angazovao advokata (jer je znao da nije do njega), i rekao im:Zvace vas moj advokat... Onda su angazovali sud. vjestaka saob. struke, koji je potvrdio da su oni u pravu, a ne osiguranje, pa su priprijetili sudjenjem i troskovima... Na kraju su platili sve i dinar, doduse ovi su im u medjuvremenu izasli u susret, na nacin da se u zamjeni stave npr. Monroe amortizeri (dakle kvalitetni zamjenski dijelovi) umjesto fabrickih Ford, pa su im tu ustedili... Focus je u trenutku udesa bio star 6-7 godina...

Doduse, procedura jeste trajala 3 mjeseca, od kojih je bar mjesec izgubljen u cekanju da expozitura tog osiguranja u SA, posalje zapisnik u centralu...

Naoruzaj se zivcima!

Comment

• zaskar
                        CBC Početnik
                        • 24.11.2008
                        • 7
                        • beograd

Hvala ljudi na odgovorima i savetima. Bio sam ovih dana u guzvi oko ovog expozim-a pa nisam mogao da pratim forum. U svakom slucaju sutra idem prvo po zapisnik jer je tek sad gotov pa cu videti sta dalje.
                        Jos nesto: kako da mi ovlasceni servis da predracun kad auto nije u voznom stanju i ne mogu da ga odvezem da ga pregledaju? Da odnesem spisak delova, ali opet auto je malo ispao iz ose, kako to? Da li dolaze na adresu ili??? I ko je ovlasceni servis za golfa?

Comment

• dmauka
                          CBC Član
                          • 05.04.2006
                          • 28
                          • Belgrade

Re: kakva havarija, a sad trka sa osiguranjem

Ne znam koje je osiguranje u pitanju ali evo iskustvo.
                          Imao sam slican slucaj, osiguravajuce drustvo je napravilo zapisnik tako sto je njihov covek izasao na lice mesta i pregledao auto a onda OBAVEZNO da ti stave u zapisniku da ce se raditi dopuna zapisnika kada vozilo pregleda servis.
                          Jos jedan savet. Ni po koju cenu nemoj da povezujes servisera i osiguranje na nacin da osiguranje isplati direktno servisu. Prvo popravka pa ako si zadovoljan isplata.

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

sta da ti kazem ja imam slican ali mozda i gori problem,udari me lik i uz sve podatke vlasnika vozila oni i dalje ne mogu da ga nadju a steta kod mene je oko 1000e,otisao do svog osiguranja,posto jos nemam zapisnik jer ga ovi ne nalaze,posto nije ostao kad je murija dosla,dosli iz mog osiguranja i ono sto moze da proceni napisao sta je za zamenu,napisao sta je za kontrolu i to cu da uvalim da mi ne valja,zovem ga da dopise to u procenu .
                            i onda sa predracunima idem kod advokata na procenat sto radi i on tuzi dunav i vlasnika i eto meni nadam se za neke felne i solidnu ziku posle svega plus da bude
                            kad koči,cepa gume i prevrće se!
                            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• DZOMBA
                              CBC Početnik
                              • 30.04.2008
                              • 3
                              • Beograd

imam jedno pitanje za vas,naime imao sam udes pre neki dan,auto je kasko osiguran ja sam hteo malo da ubrzam proces pa sam zvao da iz mog osiguranja dodju i procene stetu.Proglasili su totalnu stetu jer im se kao ne isplati da popravljaju jer auto ima 11god i otvorili su se airbegovi,a to je kako kaze procenitelj jako skupo. ,ponudili su mi 150000din sto meni sigurno nece biti dovoljno za popravak,trebace mi oko 250000din .Da li ja mogu da ih odbijem i da sacekam zapisnik,pa da sa njim idem u osiguranje lika koji je kriv i da vidim sta ce oni da mi ponude.auto je inace renault megane.pozz

Comment

Working...
                              X