Sudar sa tramvajem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 1nsane
    CBC Senator XXL
    • 28.05.2007
    • 388
    • Umcari - Grocka

Re: Sudar sa tramvajem

Zapisnik ide kod sudije, a poziva obicno sve koji su povezani sa slucajem istog dana (zavisi od sudije ipak).
    NO BRAIN
    NO PAIN
    1_N_S_A_N_E

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Zgazio voz coveka (samoubistvo) u okolini Nisa. Otisao masinovodja kod sudije na saslusanje, pita ga sudija sta, kako, zasto?
      Kaze masinovodja: "ja levo on levo, ja desno on desno".
      Tako i ti, nabio se preblizu sina i sad ti je vozac tramvaja kriv... Vadi se kako mozes, i pusti coveka na miru, netreba on da se pati zbog tvoje neopreznosti...

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 1nsane
        Poenta je bila da nikako ne kaze da ima redovna i visoka primanja, jer se sudije trude da odrede kaznu koju ce covek moci da plati, prema svojim primanjima.
        Mislis da sudija, ako zeli, nije u mogucnosti da utvrdi kolika je necija plata (primanja)?
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Da i ne. Pa pola Srbije, ako ne i vise su zvanicno prijavljeni na minimalac, 16 hiljada i nesto preko.

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Mene je tramvaj do sad mogao da ubije barem 10 puta, prolaskom kroz svoje crveno, više puta na NBGD i Voždovcu (Vojvode Stepe) svojevremeno, dok sam neku žensku imao tamo u onim kućicama, pa se uključivao uzbrdo iz jedne od sporednih ulica. Kako voze, ja zbog njih i na svoje zeleno ipak pogledam da li će neki da naleti i ubije me na mestu.

Prosto mogu da zamislim scenario da je baš želeo da razvali Vasketov auto - ne mora da znači da sam u pravu, možda je čovek stvarno samo loše procenio, umoran, vrućina, gledao desno neku budalu koja je izigravala supermena na raskrsnici, a takvi su česta pojava po gradu. Ne može čovek biti pametan, ali treba da koristi svako zakonsko pravo, pogotovo ako je zaustavio auto u raskrsnici. Nema nikakve veze da li je zaustavio kola na šinama, pored šina, levo, desno od šina, ako je saobraćaj preko šina dozvoljen, a jeste. Najbolje da tramvaj sme da se zaleti i pokupi šta god mu se nađe ispred, Bože me sačuvaj da je tako.
            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Vassqes
              CBC Član
              • 21.07.2009
              • 28
              • Bg

Dok sam radio u GSP kao kondukter imao sam prilike da se uverim kako njihovi vozaci voze a pogotovo trmvajdzije. U 99% slucajeva idu na zeleno za kola a ne na njihovu liniju kada postane uspravna. Jos je crnje sto im policija cesto gleda kroz prste, dok sam radio na liniji 37, kad bus krene sa Pan.mosta na prvi semafor koji naidju odma posle Dunav stanice ako je crveno u opste se nisu zaustavljali. Tu su cesto i policajci dezurali koji ili okrenu glavu na drugu stranu ili samo mahnu kaziprstom u fazonu nemoj vise.

Bedak.

Comment

• 1nsane
                CBC Senator XXL
                • 28.05.2007
                • 388
                • Umcari - Grocka

Originally posted by Vassqes
                U 99% slucajeva idu na zeleno za kola a ne na njihovu liniju kada postane uspravna.
                Ah, sad vidim da si i ti jedan od tzv. "strucnjaka" za saobracajnu signalizaciju. Aj nama neupucenima objasni gde ima takvih semafora koji otvaraju automobilima za pravo a tramvajima drze zatvoreno za isti pravac kretanja??? Pun mi je kofer tih poznavaoca propisa koji uopste ni ne znaju znacenje "lanterne" (one strelice za tramvaje), koji kada ne znaju sta da kazu odvaljuju zastarele stereotipe kako tramvajdzije, taksisti i vozaci autobusa stalno idu na crveno, voze "bezobrazno" (stagod to njima znacilo) itd. OK, mozda i postoji mali procenat takvih vozaca, ali opet tvrdim da smo mi cvecke u odnosu na ostale ucesnike saobracaja. Ako ne verujes, dodji, sedi samnom u kabinu jedan dan i krstices se i levom i desnom kada vidis kakvih sve talenata ima. Takodje ne razumem kako neko ko ima 10 i vise godina staza za volanom moze spadati u goreopisanu kategoriju - mislim, takav bi do sada vec napravio 50-ak udesa svojom krivicom, ubio bar 10 ljudi itd. Rodjeni, imamo i mi unutrasnju kontrolu koja se vozika sa nama i proverava kako vozimo, imamo kartone kao u SUP-u gde se uvode karakteristike........... Takvi kao sto si ti pomenuo mogu da sastave blistavih 6 meseci voznje i dobijaju sut kartu, ukoliko sami ne napuste firmu.
                NO BRAIN
                NO PAIN
                1_N_S_A_N_E

Comment

• fazza
                  CBC Član
                  • 09.02.2007
                  • 66
                  • Beograd

Na osnovu svega što sam pročitao, rekao bih da su i jedan i drugi loše procenili situaciju. Sa druge strane, svima je jasno da na kružnim tokovima ne važe nikakva pravila. Što je najgore, kružni tokovi su nam neobeleženi, tako da nije ni čudo što se dešavaju ovakve stvari. Da su iscrtane linije po kojima bi se vozila kretala, i vozači lakše orijentisali, sigurno je da bi bio manji broj ovakvih nesreća. Čovek je stao preblizu šina, vozač tramvaja je mislio da će bezbedno proći i desilo se to što se desilo. Loša procena obe strane. Mislim da snose podjednaku krivicu, pogotovo ako putničko vozilo nije bilo u pokretu.

Kad smo već kod kružnog toka na Slaviji, ja, iako imam samo 3 godine vozačkog iskustva, jako vodim računa kada se nadjem u njemu, jer kao što sam napisao gore, tamo ne važe nikakva pravila. Samo gledam kako će me neki idiot zalepiti sa desne strane. Umalo se to nije dogodilo pre možda mesec dana, kada mi je put presekao neki mamlaz u crnom džipu koji se, čini mi se, isto kretao iz pravca Mekenzijeve prema Beogradjanci, dok sam se ja kretao prema Beogradskoj. Da nisam zakočio, i propustio ga, taj bi me udario tačno u suvozačeva vrata. On nije ni zakočio, samo je nastavio svojim putem...

Comment

• Vassqes
                    CBC Član
                    • 21.07.2009
                    • 28
                    • Bg

Aj nama nama neupucenima objasni gde ima takvih semafora koji otvaraju automobilima za pravo a tramvajima drze zatvoreno za isti pravac kretanja???
                    U Bulevaru, prvo se pali zeleno za kola da mogu da idu napred i desno u sporednu ulicu pa tek malo kasnije se strelica pali za tramvaj da moze pravo. Ne desava se to samo meni kao sto ti mislis, procitaj i prethodne komentare.

Ako ne verujes, dodji, sedi samnom u kabinu jedan dan i krstices se i levom i desnom kada vidis kakvih sve talenata ima.
                    Kao sto sam ti rekao, kao kondukter sam sedeo pored vozaca i tramvaja, autobusa i trolejbusa i krstio sam se ne samo rukama nego i nogama kad sam video kome sve daju da voze vozila gradskog prevoza. Naravno, nisu svi takvi ali velika vecina jeste, uglavnom mladi vozaci su disciplinovani i obazrivi dok oni stariji i iskusniji su uzas i katastrofa. I kao sto rekoh, nije samo problem u njima nego i u policiji koja im gleda kroz prste, a vozacima se jednostavno moze pa tako i voze.Da ne spominjem vozace koji citaju novine dok voze, kad dodje unutrasnja kontrola na okretnicu da vrsi alko-test gurnu drugog vozaca da duva, pa voze neispravna vozila i nece da idu u garazu jer voze zadnju turu pa nece da se zadrzavaju, ostave to kolegi koji preuzima smenu a do tad svasta moze da se desi,a opet kad im se ne vozi nadju bilo kakav sitan kvar da bi otisli u garazu da odmore dok se vozilo servisira.

Ipak 1nsane, ne znam gde se ti pronalazis u svemu tome i sto se osecas prozvanim i imas potrebu da se pravdas?

Comment

• 1nsane
                      CBC Senator XXL
                      • 28.05.2007
                      • 388
                      • Umcari - Grocka

U Bulevaru, prvo se pali zeleno za kola da mogu da idu napred i desno u sporednu ulicu pa tek malo kasnije se strelica pali za tramvaj da moze pravo. Ne desava se to samo meni kao sto ti mislis, procitaj i prethodne komentare.
                      Jedino kod Batutove, a i tu si pogresio, jer postoji uslovna strelica za desno za automobile a razlika je celih 3 sekunde. To sam i hteo da ti dokazem, ni semafore ne znas a ovamo pricas price kako neko drugi krsi propise - ti i ne shvatas da ih krsis zato sto ih ne poznajes. Ne razumem kako mozes u isti kos da stavljas nekog ko za volanom provede 2-3 sata dnevno (i to ne svakog dana) i nekog ko svakodnevno vozi 8 sati po gradu. Generalizujes stvari a za reper uzimas mizeran procenat ekstrema - pa ajde sam razmisli sta bi bilo kada bi samo trecina vozaca GSP-a bila takva kao sto ti kazes. I, da, shvatam licno jer radim taj posao 14 godina, nagledao se svega i svacega, izmedju ostalog i 3-4 direktora koji su na funkciju dosli sa istim predrasudama kao i ti. Cenim i postujem svoj posao i radim ga najbolje sto mogu, tako da mi stvarno smeta kad neko odvaljuje takve bisere i pljuje po profesiji, na osnovu neceg sto je mozda video (a najverovatnije cuo "iz poverljivih izvora" ).
                      Alkohola u GSP-u nema, za to se automatski dobija otkaz, blejanja po okretnicama zbog nekog sitnog kvara takodje nema jer uvek ima rezervno vozilo (koje je obicno jos veci krs, pa se ne isplati menjati, vec telefonom zovemo servis i resavamo na trasi), odredjeni broj iskljucenja se tolerise, ali nedaj boze da nekog savataju da se stalno u isto vreme iskljucuje - syeban je narednih par meseci sa smenom. I molim te, prvo pogledaj sta vozimo, kuda vozimo i koga sve vozimo, pre nego sto ti padne na pamet da pljujes po ljudima kojima je to profesija.
                      Eto, odoh u off, ali nisam mogao da precutim.
                      NO BRAIN
                      NO PAIN
                      1_N_S_A_N_E

Comment

• Vassqes
                        CBC Član
                        • 21.07.2009
                        • 28
                        • Bg

Jedino kod Batutove, a i tu si pogresio, jer postoji uslovna strelica za desno za automobile a razlika je celih 3 sekunde.
                        Nisam mislio na taj semafor mada nacin na koji pricas da se zakljuciti da mnogi ne cekaju te 3sec.

Alkohola u GSP-u nema
                        To sto retko koga nahvataju ne znaci da nema a ja ti upravo tvrdim suprotno jer sam svojim ocima video sta se radi na okretnici, kako vozaci jedni umesto drugih duvaju. Pa i zajedno piju pivo na okretnicama gde nema otpravnika, ja sedeo sa njima i cekao vreme za polazak.

I molim te, prvo pogledaj sta vozimo, kuda vozimo i koga sve vozimo, pre nego sto ti padne na pamet da pljujes po ljudima kojima je to profesija.
                        Ljudima kojima je to profesija to i treba da rade kao da im je profesija a ne da se ponasaju kao da su krenuli da se provozaju po gradu i da vide sta se desava. Da ne spominjem da u periodu slabog saobracaja u opste ne staju na crveno, npr. kroz celu pozesku kao da nema semafora, od rakovice do autokomande takodje, kroz Vojvode Stepe, od Brace Jerkovic do plavog mosta... Policija koja i to vidi pravi se da se nista nije desilo a nekom vozacu putnickih kola bi bila oduzeta dozvola samo tako.
                        Ponasanje prema putnicima je posebna prica. Ne primaju se putnici ni na pocetnoj ni na prvih 5-6 stanica vec se ide prazan da se nadoknadi vreme. U nocnom prevozu te isteraju napolje na pola puta i kazu za 15ak min nailazi drugi bus predjite u njega. Naravno u tom drugom busu opet platis kartu i za tih 15-ak min zakasnis na drugi nocni. Naravno sve to prijavim otpravniku on kao nesto zabelezi i kaze sutra ce me neko pozvati iz uprave. Proslo nekoliko dana niko ne zove, ja pozovem da vidim sta se desava i kazu nema nikakvih prijava. Pokusam da prijavim neregularnost preko tel. naravno ne moze posle nekoliko dana moze odma ili odma dan posle ali ako znam Ime vozaca i njegov sluzbeni broj. Posle nekog vremena idem istim tim nocnim buso i prepoznam vozaca ja mu ispricam sve , a on ce meni znas, mnogo sam bio umoran nisam mogao da vozim a i dete mi je bilo bolesno pa sam zurio kuci. Sta reci na sve to ???

Priznajem, posao nije lak ali bas zato i nije za svakoga. Ako ne spadas u grupu ljudi koje spominjem nemas ni razloga da se ljutis ali u tom slucaju mi nije jasno zasto branis svoje kolege koje voze kako sam upravo opisao.

Comment

• 1nsane
                          CBC Senator XXL
                          • 28.05.2007
                          • 388
                          • Umcari - Grocka

Pa dobro, reci na koji si semafor mislio, ja sam naveo jedan jedini za koji znam da otvara prvo za automobile, pa malo kasnije za tramvaje i to zbog uslovne strelice - za drugi ne znam, a bulevarom prolazim svaki dan bar 4 puta (u oba smera, i tako 14 godina). Ajde, mozes ti to...... slobodno reci - odvalio sam............ ubedio sam sam sebe da je tako........itd.
                          Branim kolege jer se i ja svakodnevno vozim prevozom na posao i gle cuda, ne vidim toliko problema koliko si ti naveo. A za alkohol, slobodno prijavi odmah cim vidis, ucini sebi, meni, svim mojim kolegama i putnicima uslugu - jer nama takvi vozaci ne trebaju!!! ( a opet tvrdim da u radno vreme nema alkohola)
                          Nocni prevoz odavno drze privatni prevoznici, a za njih ne znam ko i kako ih kontrolise. Preskakanje prvih par stanica a da pritom nema drugo vozilo koje istovremeno krece i prima putnike od prve stanice je greska otpravnika (neposrednog rukovodioca na terminusu) i vozac nema nista sa tim, vec mora da vozi kako mu se naredi.
                          A sto se tice discipline, evo ti najsveziji dokaz (pre par dana) - dobio sam upozorenje i obecanje da cu popasti -10% (ako se ponovi) jer nisam do kraja popunio putni nalog (upala mi hemijska u instrument tablu i nisam imao s' cim) - sta da ti kazem onda za neki veci prekrsaj.
                          Znas sta mi smeta ? Gsp ima preko 3000 vozaca, od tog broja mozda njih 50 delimicno potpadaju u profil koji si naveo, ali bez obzira na to, ti etiketiras i ostatak ljudi prema toj nekolicini. Ne pada ti na pamet da primetis i da napises nesto pozitivno, vec vidis i pamtis samo negativne stvari, a prema potrebi utisak docaravas bogatom mastom (kao sto si odvalio za semafore u bulevaru).
                          I usput, raspitao sam se za tvoj slucaj u firmi - referent (kontrolor saobracaja) koji je bio na licu mesta kaze da je kontakt izmedju tvog vozila i tramvaja nastupio 3 metra iza prednjeg bocnog stuba tramvaja (postoje i fotografije u predmetu) - Kao sto vec neko rece - Kriv si k'o Legija.
                          NO BRAIN
                          NO PAIN
                          1_N_S_A_N_E

Comment

Working...
                          X