banka- kredit

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Re: banka- kredit

Da li zna neko, postoji li banka kod koje se kredit u evrima , za auto, otplaćuje po srednjem kursu evra, a ne po prodajnom?
    Da li je moguće zaključiti takav ugovor.

Primer zašto me to mnogo nervira, današnja kursna lista:
    npr:
    Banka Poštanska Štedionica EUR 105.9230 / 107.8596
    Volksbank EUR 1 104.8530 / 110.2241

Srednji je naravno isti: 106.9929

Comment

• bojan
      CBC Senator
      • 29.08.2005
      • 232
      • novi beograd

Iskreno ne verujem da to negde ima, mozda i gresim...na taj nacin banke se stite od kursnih razlika koje se javljaju...kad ti dospe rata za naplatu, ti lepo preracunas po kupovnom kursu (vecem) uplatis a banka tog dana, na kraju dana lepo kupi evre i za nju nema problema sto se tice kursa jer uvek dobije 156,87 eur mesecne rate koja ti je propisana u otplatnom planu..namazani su oni svim bojama...

A, ako nadjes negde da moze da se placa po srednjem kursu na dan dospeca rate, proveri dva puta kamatnu stopu i da li mozda postoje neki skriveni troskovi...

Comment

• bullet
        CBC Veteran
        • 26.05.2008
        • 115
        • Beograd

Originally posted by jaksa
        Da li zna neko, postoji li banka kod koje se kredit u evrima , za auto, otplaćuje po srednjem kursu evra, a ne po prodajnom?

npr:

Npr. baš u Volksbank se EUR krediti pustaju i vracaju po srednjem kursu. Zašto hoćeš kredit vezan za EUR a ne u fiksnu ratu u RSD?

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Još uvek ne uzimam kredit ali možda ću uskoro.
          Ne znam mnogo o kreditima u dinarima, niti da se mogu uzeti za kupovinu automobila.

Comment

• bullet
            CBC Veteran
            • 26.05.2008
            • 115
            • Beograd

Naravno da mogu i to sa fiksnom ratom.
            Kod EUR kredita ti preuzimas kursni rizik, rata ti je vezana za kurs i euriobor koji će verovatno rasti sto znaci i rast kamate i rate.
            Kod RSD kredita kursni rizik preuzimas i ti i banka, a ako je i fiksna kamata rata ti je ista u paru do kraja otplate kredita.

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

Originally posted by jaksa

npr:

Vojvođanska banka(srednji kurs NBS na dan dospeća rate),ali proveri da se nije nešto promenilo...

Comment

• Crki
                CBC Član
                • 26.07.2008
                • 71
                • Požarevac
                • ford fokus

Volksbanka,po srednjem kursu-stambeni kredit ,otplaćivaću dok ne bacim kašiku.......

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Komercijalna banka, otplata po srednjem kursu

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Komercijalna (bar do 2010. verovatno i sad).
                    Nego...
                    Verovatno ovde, mada je moglo i pod "RTS pretplata".
                    Kako sam rano ustao pa zadremao u podne, probudi me špisa dnevnika:
                    1) Teroristički napad u Stokhlolmu (u Boost-ovoj Švedskoj?!), jeste da je bilo i sedamdesetih ali u Švedi, pa kakvi su to ljudi (ako su ljudi)?? I koje dijabole!! Zbog (eventualno) dvocifrenog broja vojnika u Avganistanu?!! Sve specijalci (kuvari, santitet i tako to).
                    Auuu! - pomislih - gde ovaj svet ide?!
                    2) Povećanje penzija za CELIH 1% (ala su im povećali, ma sve će Castrol da kupuju!!). Ma super ste!
                    3) Banke više zarađuju od "troškova" nego od kamata i u III kvartalu profitirale 22 milijarde dinara!!?
                    E, svaka čast majstori. Ma nismo mi veverice ali jesmo iz šume!! Pa kad se "navatate" na 0,5% nižu kamatu, pogledajte da nisu "troškovi" obrade (francuske verovatno) kredita (ili se samo tako zove a zapravo HARAČ) 3% ili više!!
                    I naravno kad već sami niste isekli kreditnu karticu (makazama naravno!) uskoro će vam i tu uslugu naplatiti jedno 50€ (za jedan rez) naročito ako dižete gotovinu sa nje (uz 5 i slovima PET % provizije). E svaka čast, ovoliku proviziju ne uzimaju ni ... (znate već ko).
                    Ljudi ne mogu da se opasuljim a stižu i nove vesti : taman udario mraz, a na Staroj Planini mlade pregaoce (tako li beše?) ništa ne može zaustaviti jer imaju "tehnologiju" da betoniraju i na minusu, kako šef gradilišta (golobradi inženjerčić "pun" iskustva) lepo objasni - grejući beton pre nego ga sipaju!! Ajoj! Jesam ja da S.P. bude skijaški centar (ima više uslova od 'Kopa', bar prirodnih) ali baš ovako (i po grbači "građana pokornog") ?!!
                    Onda počeše sa prilogom da LEKOVI imaju I neželjena dejstva??! ... jedva dovatih daljinac!!
                    Da li je bio košmar ili (grubo, zatvorsko) BUĐENJE, ne znam ali da je potrajalo, verovatno bih rekao: Evo Vam, najedite se, evo vam vaša pretplata i kuš!! Što dalje od mene!
                    ...
                    Naravno NISU javili da je nafta (blago) pojeftinila a gorivo ostalo na starim (višim) cenama. E to nije više ni novost.
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                    X