Imao sam udes,koju opciju prihvatiti u osiguranju?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Imao sam udes,koju opciju prihvatiti u osiguranju?

Originally posted by Chubbs
    nista. mozes i na dan udesa, 5 minuta pre, da promenis pola auta i dalje je to auto tog godista i te kataloske vrednosti.
    Nije baš za konkretnu temu, ali ovo ne mora da znači, ja sam mom BMW-u u trenutku posle restauracije dokazom da je auto kompletno urađen, podigao katalošku na meni odgovarajuću vrednost i shodno tome i plaćao premiju kasko osiguranja ali i očekivao odgovarajući iznos u slučaju...

Lično imam lepo iskustvo sa količinom para koje sam dobio (neću reklamirati osiguravajuću kuću ) za 20 godina star auto kad mi je ****** izletela, ne znam u koji su katalog gledali, ali sam promenio i zakrpio/popravio i više nego što je pisalo, čak i da sam platio majstora opet bi mi ostalo , a nudili su mi i garantno pismo pa da idem u jedan u servisa sa kojima sarađuju, ali sam savetovan da uzmem pare.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Ako sam dobro razumeo sve gore napisano, moj auto, kome ne treba restauracija i koji je u odlicnom stanju(ne za svoje godine, vec u stvarno odlicnom stanju) ce u slucaju udesa vredeti manje od nekog istog ili slicnog koji je zakrpljen ili zafarban? (restauracija je sirok pojam u nasoj zemlji) I pri tome je dovoljno da prilozim par racune od servisa koji je to radio. Mozda je do mene, ali to meni nema nikakvog smisla i poprilicno je jednostavno za manipulaciju. Ono sto Misko kaze za gume jos nekako i moze na sudu da se istera, samo je pitanje je li vredno.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

sa obzirom da imam dosta iskustva u naplatama steta(preko 5 slucajeva) odgovorno tvrdim da sam uvek izvukao vise para nego sto mi je trebalo za popravku

naravno da to vise nije isti automobil ali ako izvuces 50% vise para u kesu, i to je neki dobitak

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Poenta je da platiš kasko, sad mnogo zakeraju ako je auto mator i ti hoćeš kasko i onda su zakerali, ali je toliko bilo uloženo da ja nisam hteo da se igram, i nisu ih nešto posebno zanimali računi, tada nije bilo pdv-a i fiskalnih kasa i mogao si na račun da nepišeš šta hoćeš, nego je procenitelj pogledao auto i rekao da je sve na broju i lepo, čisto, novo, sveže ofarbano, u motoru promenjeno sve osim nepomerljivih delova bloka i glave..., onda su me pitali koliko hoću da vredi auto i na osnovu toga izračunali ne baš malu premiju koju sam plaćao svaki mesec... što više daš možeš i da očekuješ da ćeš dobiti više.

I negde posle tri godine, batalim ja kasko, kao nije više tako nov, i sad imam sigurnost... i jedna ****** ga prevrne i obmota oko drveta u principu to nije bila moja godina, za manje od 6 meseci su mi dva auta prevrnuli drugi ljudi... i opet dam kola kad neko pita.
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

to o cemu pricas mislim da je dora hteo za svoju alfu(kasko), pa mu rekose da i dalje vredi kao dzak krompira bez obzira na visinu premije.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 4motion
              CBC Veteran
              • 07.01.2009
              • 112
              • Beograd
              • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Originally posted by SALE
              Meni su isplatili punu vrednost iz kataloga, a auto sam popravio za manje para, sa polovnim delovima i povoljnim majstorima.
              U Dunav osiguranju
              e ako su ti isplatili ceo auto iz kataloga onda si ti jedini u Srbiji kome je to poslo za rukom..
              ajde molim te obrazlozi mi to kako su ti sve isplatili

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

Originally posted by 206
                Tesko.
                ...tesko jeste za zivce, al je jako izvesno i skoro sigurno !
                Jedino je pitanje volje i para za pokretanje postupka, slucaj se sigurno dobija na kraju ako ne i daleko pre jer i sami znaju da procene kad je dosta bilo zezanja ! ...isprobano i provereno

Comment

• 4motion
                  CBC Veteran
                  • 07.01.2009
                  • 112
                  • Beograd
                  • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Originally posted by puska
                  a sta ako npr. ja imam racun da sam kocnice, amortizere, gume ili druge delove gde odbijaju 50% kupio ne tako davno pre udesa, oce mi onda racunati kao da je deo nov, odnosno star od dana kad je racun i isplatiti cifru koliko sam te delove i platio posto nisu stari 10 godina?
                  ako imas racune da si to kupio novo sa sve datumom ili si u servisu nekom odredjene delove i ugradio, onda ti racunaju mnogo manju amortizaciju iako je vozilo npr. 10godina staro, jer imas dokaz da su delovi ipak relativno novi. OPET, jos uvek je i ovde sve stvar dogovora (citaj suske) sa proceniteljem.

i jos nesto, zveknu vam auto, npr. iskrivljeno krilo, vidi li procenitelj git na krilu, odmah roka 50% amortizacije, dakle gde god vidi git ide obavezno amort.

neko je pitao kako Osiguranja zaradjuju, pa jeste nije da nezaradjuju, ali bato, ja npr. Passata CC 2010. godiste na godisnjem nivou osiguram kasko u nekom Osiguranju za 250.000,00din, posle odredjenog vremena razvalim napred taj auto u vrednosti popravke od 1.500.000,00din. Platim svoje ucesce u steti 5% i tekucine, ulja (ako su hladnjaci skarani), a Osiguranje ojadim za 1.350.000,00din. jer oni placaju servisu ostatak iznosa. I sta mislis odakle njima 1.350.000,00din? Samnom na gubitku, ali od Obaveznog Osiguranja, tj. takvih kao nas su na dobitku....
                  E zato ce ubuduce da kasko bude jos skuplji, kazneni poeni, tj. kakav si vozac mnogo bitniji, pa cemo da vidimo uskoro koliko cemo placati obavezna osiguranja, a kamoli kasko

Jos nesto, moze se podici i kataloska vrednost vozila, to prihvataju i Osiguranja posebno ako je vozilo imalo veoma visok paket opreme kao nov, tj. fabricki. Ali ako si ti stavio 17-ice na auto koji nosi fabricki 14-ice i prilikom udesa ih razjebao isplatice ti onu stvar, tj. isplatice ti celicne 14-ice. Sve izmene koje si radio, a nisu fabricke (ne mislim na boju vozila), dzaba si radio, jer se gleda fabricki auto. Mada i to moze biti stvar dogovora sa Osiguranjem.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Trenutno nemam informaciju za full kasko kako ide sa starim kolima i da li uopšte ide, ali delimičan kasko u varijanti osiguranja na "prvi rizik" (važi do prve štete koju prijaviš) ima u varijanti da sam biraš vrednost vozila, i da biraš da li važi ako te udare (recimo neko ko nije osiguran) ili ako ti udariš nekog pa da tebi poprave... (naravno za ovo moraš da poseduješ polisu AO jedne naše renomirane osiguravajuće kuće , a možeš i da ideš u školu vožnje)

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Kasko opušteno do 8 godina starosti vozila, preko toga je već stvar dogovora, kao sada za osiguranje stakala.

Inače, ponavljam, procena štete je ne univerzalan proces. Amortizacija se računa za delove koji se raubuju. AKo je neoštećeno, stop svetlo je uvek stop svetlo, bez gubitka u vidu amortizacije.
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Otprilike ta renomirana kuća koju ne spominjemo nije prvo htela da čuje za kasko, onda je na nagovor preko veze tog tvog (Bezopasni) da ga ne spominjemo uradjena "procena" ... Iskopali su neku cifru od kataloške vrednosti 6500 evra (samo u vlažnim snovima ili eventualno na zapadu) i shodno tome opaučili čini mi se oko 50 evra mesečno. Cenu bih možda i prihvatio ali na moje lukavo pitanje koliko isplaćuju u slučaju totalne štete, kaže čika oko 2500 evra... Mislim ja se zakopčavam na ledja, premiju plaćam na 6500 a totalka 2500. Insistiranje da želim kasko na 3000 i toliko da se isplati u slučaju štete naišlo je na blage osmehe

A to što ne brenuju druge felne, tunig i smajling, mogu da pričaju kome hoće, traje to na sudu ali platiće. Moj advokat je bio pokojni Mita šteta (tako su ga zvali) novosadisti znaju ko je, kad se pojavi na sudu plate odmah.
                        Nema natezanja sa njima, kad je šteta malo veća obavezan angažman advokata, sve to oni plate posle. Dodje sudski veštak koji me nije video u životu ali tako opriča kako me je bolelo oko u inenzitetu od 1 do 10 na 9 u trajanju od 2 sata, pa onda 7 u trajanju od 6 sati pa... Onda zabrinutost šta će mi biti intenziteta od... na kraju smo svi u sudnici plakali kako mi je bilo teško... Pa mašinski veštak, pa HTZ veštak. E onda je i susedna sudnica levo i desno plakala i sve se lepo završilo na kraju....

Ukratko, lopovčine...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Originally posted by Misko M
                          Originally posted by 206
                          Tesko.
                          ...tesko jeste za zivce, al je jako izvesno i skoro sigurno !
                          Jedino je pitanje volje i para za pokretanje postupka, slucaj se sigurno dobija na kraju ako ne i daleko pre jer i sami znaju da procene kad je dosta bilo zezanja ! ...isprobano i provereno
                          Ja takvih koji misle da imaju isproban i proveren slucaj koji dobijaju vidim najmanje 100+ nedeljno, tako da nemoj o tome, sta i kako ide i moze a sta ne, pliz.

A ova fora sa nadosiguranjem je vrhunska, osiguras na 6500, a u napomeni neprimetnim slovima ti lepo udare "disclaimer", i tu objasne da se ne bunis, razumes i prihvatas da si magarac i da bez potrebe placas premiju za visu vresnost koju ti nece isplatiti prilikom stete.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Misko M
                            CBC Senator XXL
                            • 17.03.2007
                            • 652
                            • BG Vozdovac

Originally posted by 206
                            Ja takvih koji misle da imaju isproban i proveren slucaj koji dobijaju vidim najmanje 100+ nedeljno, tako da nemoj o tome, sta i kako ide i moze a sta ne, pliz.
                            A ja od takvih koji misle da su SVI ovce kupio plac !
                            Nemoj ti odgovarati ljude da traze i uzmu ono sto im pripada, 'kolega' im mozda jesi al je ovde poenta pomoci normalnom svetu a ne lopovima iz osiguranja !
                            Konkretan primer sa novim gumama sam imao sa sluzbenim automobilom i zavrsio se kao sto sam opisao (Isplatili 90% cene novih guma, bile stare malo vise od mesec dana), ostalo sto sam savetovao i opisao isto sam sam proziveo tako da ne pricam bajke nego PROVERENE informacije !

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ma, bravo Ipak nekako ti sto kupuju placeve od ovakvih kao ja na kraju ispadne da nisu u pravu u onolikoj meri koliko su tvrdili 2-3 posta ranije

Osiguranje velikom broju ljudi vazi za prevarantsku semu za guljenje koze s ledja, gulikoze, lopovi i slicno. Bez istih tih lopova svi biste sami placali svoje stete i mnogo vise kukali nego s njima, i u kojoj god temi da se povede prica o osiguranjima, UVEK se svodi na to kako ih zavrnuti, uzeti sto se vise moze, i slicno - pa cekaj, ocekuje neko valjda da osiguranja budu ovce za ****nje koje sluze da ih kojekakvi lelemudani deru za pare do kojih TESKO dolaze (da, bas tako), i da dopuste da im svaka mraka zavlaci ruku u dzep pokusavajuci da ih izmuva, izmuze i slaze za sto je moguce vise novca cak i kad nemaju nikakvog osnova? Pa kad im uspe, onda su genijalci, a ako ne uspe, onda je osiguranje lopov. Nije nego.

Ja u svakoj temi pomazem vozacima kako da se nose s osiguranjem samo iz razloga sto su manje upoznati sa funkcionisanjem sistema osiguranja, a ja se igrom slucaja svakodnevno bavim tom tematikom i nisam primetio da drzim stranu osiguranja, naprotiv, gledam da pomognem vozacima, cak iako mi to nije uvek u interesu Ali kad nesto ne stoji, onda ne stoji, a tvoje iskustvo od jednog slucaja mi ama bas nista ne znaci. Lepo ti kazem da punu cenu, pogotovo guma, neces NIKAD dobiti, ti tvrdis suprotno, "provereno"...pa nije provereno, jer se, evo, ipak ispostavi da si dobio 90% za gume stare mesec dana - a 90% nije puna cena, prema tome...o cemu pricamo? Jesi dobio korekciju cene za raubovan deo? Jesi. I dobio bi je za gume stare 7 dana.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Misko M
                                CBC Senator XXL
                                • 17.03.2007
                                • 652
                                • BG Vozdovac

...iskustvo je daleko od jednog slucaja !

ono sto nisam do skora znao je da na delove liimarije koji su u fabrickom stanju ne mogu odbijati 50% i to me je zanimalo u 'prethodnih 2-3' posta. A sada je ideja iskoristiti i to u trenutnom slucaju a i u sledecim...

Sto se guma tice u tom konkretnom slucaju korekcija je izvrsena bez pokretanja postupka jednostavnim pritiskom od strane ovlascenog pravnog lica iz firme, tadasnja cena od 90% je bila dovoljan posto je i u tom slucaju sa ostatkom cifre daleko premasivala sredstva potrebna za popravku automobila (sreca u preskupe originalne delove Kia fabrike) tako da nije bilo potrebe za detaljisanjem i izvalcenjem jos par hiljada dinara kad su uzete hiljade evra ! A da je bilo potrebe moglo se ici i na vecu cenu, e sad hvatati se za sitnice i traziti u paru koliko su gume placene a vozene mesec dana realno nije u redu al to su SITNICE i mogu se zaobici nalazenjem 'povoljnijeg' prodavca od onog koji je na racunu tako da opet mogu se uzeti NOVE gume za te pare !

...a sto se pomoci tice sa 'Tesko" smo stigli na 90%, meni je i to dovoljno u odnosi na nista ili 50% !

Comment

Working...
                                X