Pokušavao sam da nađem servis koji šteluje ventile na JTD motorima i neprijatno se iznenadio da to niko ne radi. Većina servisa nema čak ni odgovarajuće alate za to.
Ne znam zašto kad neko reče da je sve kao na Zastavi 101. Evo slike mog slučaja od pre neki dan.
Originally posted by nidza
Kod nas to niko ne ferma 3%, čak ni u Delti, samo zaokruže da je sve OK
Sad znam i zašto. Na mojem autu znam da u poslednjih 50.000 km sigurno nisu kontrolisani niti štelovani, a za pre toga ne znam. Sad, kada smo skinuli poklopac i prekontrolisali, svi su bili u toleranciji (0.30-0.40). Čemu onda tako česte kontrole?
Re: Fiat - Preporuka za dobrog elektricara-elektronicara
Originally posted by kole
Hej, Novosađani, ima li ikoga ko posećuje Stojanova? Toliki objekat, salon i mnogo vozila ispred svaki put kad prođem tuda, a ovde na forumu nije na nekom glasu. Ko su mu onda mušterije?
Kole,glede Stojanova - ja nemam neko veliko iskustvo, bio sam tamo kad sam kupovao auto i jos jednom na nekoj dijagnostici, ali ono sto mi se cini je da su oni pretrpani poslom (npr. servisi u garantom roku), a onda pocinje fuserenje i greske (kolegi su pogresno uzupcili kais na Puntu I). Nemaju vremena ni da te posteno saslusaju, a ja hocu majstora koji ce me saslusati i odgovoriti ako ga nesto pitam. Sa druge strane su skuplji za 20-30-50% od neovlastenih servisa. Naravno, zbog obuke u Fiatu verovatno imaju i neka znanja koje drugi nemaju...Sve u svemu - probaj pa nam javi
Sad znam i zašto. Na mojem autu znam da u poslednjih 50.000 km sigurno nisu kontrolisani niti štelovani, a za pre toga ne znam. Sad, kada smo skinuli poklopac i prekontrolisali, svi su bili u toleranciji (0.30-0.40). Čemu onda tako česte kontrole?
Proverili smo zazor pre jedno mesec dana i kod mene, takođe je sve u toleranciji, zapravo, svi ventili su mi isti posle pređenih 130+k.
Piše u servisnoj specifikaciji da treba premeriti na 20k, ali svaka čast na kvalitetu materijala i podmazivanju, jer je korišćen klasičan koncept.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Ja sam vozio Punta JTD 2 godine i odrzavao ga u Marea trade-u i sto se tice tog servisa moram da primetim da je kadar malo losiji nego sto je bio ranije. O vlasniku Ivanu, zvanom Beli, mogu da kazem samo najlepse stvari, jer toliko postenog coveka koji na svoju stetu radi da bi musterija bila zadovoljna tesko da cete sresti jos negde. Pomenuo bih jos da u Marei radi izvesni Boza elektricar, koji je bas majstor svog zanata i pored toga sto je mladji decko. Cene su uvek bile fer, a resavali su mi i poznati kvar serva na Puntu. Punta sam zamenio za Lanciu Lybru i mislim da cu da nastavim da idem u isti servis jer je i pored svih preporuka ipak previse da se ceka 2 nedelje kod Gorana na altini.
Inace, u Delti na Banovom Brdu sef servisa je izvesni Goran i o njemu mogu takodje da kazem sve najbolje...
Takodje bih pohvalio bivseg bogunovicevog radnika Jocu, koji ima svoj servis na ledinama i koji mi je sredio lager klime (120e) na Puntu, za koji su mi cak i u Marei tverdili da ne mogu da srede.
Ipak cu na kraju pitati sta predlazete za veliki servis na Lybri? Goran VS. Marea VS. Laki?
Pošto je velika tema ne znam da li je neko komentarisao ovlašćeni Fiatov servis Autoremont iz Pančeva. Ako jeste, voleo bih da vidim komentare...
Elem ja ću ostaviti svoj komentar na dati servis i očekujte dugačku ali poučnu priču:
Bravu sam kupio sa gotovo raspalim setom kvačila. Otišao sam kod njih, iako sam znao o čemu se radi žalio sam se samo na curenje ulja iz menjača da vidim koliko znaju materiju pošto mi je to bio prvi put kod njih. Rekoše oni meni odmah da je set kvačila i tražiše mi oko 20 000din za deo i za ruke. Dogovorimo se mi da ja dođem ujutru u 7 i biće gotovo do 15h. Zovem ja oko 15h da vidim jel' gotovo kažu biće za pola sata i da će me zvati. Zovem ja u 16:30 i niko se ne javlja... odem ja tamo bilo je nekih 16:45 kad na kapiji stoji portir kaže "pa otišli su svi danas ranije... petak je..." i usput mi kaže da servis ne radi vikendom.
Niste svesni koliko je meni pao mrak na oči u tom trenutku. Planirao sam važan put za vikend i 14 puta sam ih pitao mogu li oni to da završe za jedan dan i govorio da ga ipak dovezem od nedelje međutim NEEEE mogu oni to za jedan dan... i ja ****** poverujem. Na kraju sam pukao 150eur da iznajmim auto jer je put praktično bio neodložan.
U ponedeljak me zovu oko 15h i potpuno 'ladno mi kažu da dođem za sat vremena po auto... ni izvinite na kašnjenju ni ništa... odem ja tamo odmah vidim ja peru ga oni pogledam račun kad ono 28 000 STOTINU evra skuplje, a nisu me zvali ni da pitaju ni da me obaveste...
Odmah sam zvao gazdu koji je počeo da mi priča priču kako je moj auto komplikovan jer je kombinacija 1,9TD i 1,9JTD delova pa su imali ne znam ni ja kakvih problema i blablabla... u svakom slučaju platim ja tih 28 000 i reko' ajd' nek' ide život samo neka su ga dobro napravili (eto koliki sam konj i preko čega sve pređem).
I tako ja dođem kući, parkiram ga i ujutru krenem na faks, krenem u rikverc kad ono fleka od ulja na pogledam kad ono iz menjača... tu mi pukne film i pošaljem starog u servis jer sam ja bio u stanju da nekog odrobijam... mislim odvezao sam im auto zato što mi curi ulje iz menjača i oni mi uzmu 350eur i ulje i dalje curi
Vrhunac priče - prodaju oni mom starom priču kako se menjač sastoji iz tri dela i kako su oni rastavljali samo jedan deo, a ulje curi na drugom pa treba da se promeni dihtung na tom delu, ali pošto to "nije njihova krivica" oni rekoše da mora da se plate ruke 5000 za skidanje menjača i deo oko 1500 i stari koji mene zove i kaže: "ajde da ne menjamo ovo pošto treba oko 6500 nego ti kontroliši svremena na vreme i dosipaj ulje u menjač ovi kažu da to tako može".
U tom momentu sam počeo da urlam i da govorim da ću da odrobijam i njega i njih sve zajedno i rekao im da imaju 2 sata dok ja dodjem da to zamene i da dihtung može stari da plati, a da ću za ruke ja doći da im dam... Dolazim posle 4-5 sati u servis i oni meni kao eto izvinite vaš račun je 1500din.
Evo prešao sam nekih 35 000km od tada i nisam imao problema. U međuvremenu su mi radili dihtovanje kartera (ne bih ga ja terao nego stari nije znao za drugi servis, ja nisam bio tu) i to je za sada ok. Ali nikada više u životu tamo. Kroz razgovor sa momcima koji rade tamo video sam da ima dobrih i kvalitetnih momaka, ali izgleda da su loše plaćeni pa ih boli uvo da rade kako treba.
I još nešto za ovaj servis... on se vodi zvanično kao da ima zamensko vozilo, a zapravo ga nema i nikada ga nisu ni imali.
Sada sam našao jedan servis blizu kuće (skoro su se preselili odnekud), stalno viđam nove alfe i fijate da se rade pa ću ovih dana da odem da vidim kakav je servis, ali sam čuo od nekih drugara da su dosta pouzdani i povoljni, pa ako budem imao lepo iskustvo (a i ružno) pišem vam ovde... za sada sam dovoljno smorio sa ovim servisom
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Nije servis, ali je prodavnica. Pošto mi je jedna gotovo nova MAK X-Treme Alu 15" x 6.5J oštećena, postavio sam temu K: Alu felnu MAK Extreme 15" x 6.5J i potražio savet gde da kupim novu. Pozvao sam Beogumu i rekli su mi da ne prodaju "rasparne" felne???
Da li to znači da ponovo treba da kupim sve 4 felne? Po čemu 4 felne nisu "rasparne" kad na računu piše da sam kupio 4 komada artikla sa nazivom "...", a ne 1 artikal koji se zove "set od 4 felne"? Vezana trgovina je zakonski zabranjena još iz doba kada se uz 100g kafe moralo uzeti i 1kg pirinča.
Biće da će mi tržišna inspekcija ovo malo bolje objasniti...
Nije servis, ali je prodavnica. Pošto mi je jedna gotovo nova MAK X-Treme Alu 15" x 6.5J oštećena, postavio sam temu K: Alu felnu MAK Extreme 15" x 6.5J i potražio savet gde da kupim novu. Pozvao sam Beogumu i rekli su mi da ne prodaju "rasparne" felne???
Da li to znači da ponovo treba da kupim sve 4 felne? Po čemu 4 felne nisu "rasparne" kad na računu piše da sam kupio 4 komada artikla sa nazivom "...", a ne 1 artikal koji se zove "set od 4 felne"? Vezana trgovina je zakonski zabranjena još iz doba kada se uz 100g kafe moralo uzeti i 1kg pirinča.
Biće da će mi tržišna inspekcija ovo malo bolje objasniti...
U principu ja ne znam kako oni to rade, ali je moguće da im dobavljač ispostavlja samo u kompletu ili im se ne isplati da naručuju samo jednu... ali svakako da bi onda trebalo da piše 1 artikal koji se zove ''set od 4 felne''.
Mene interesuje imaš li ti sliku te oštećene felne pošto bih možda mogao da ti pomognem da središ tu oštećenu... recimo ja sam radio čak i ovolike havarije...
maximalni negativni poeni za "NisAuto" u Nisu jelte
maximalno su neprofesionalni, a ovlasceni su distributeri i servis za Opel (cale vozio vectru juce odrali ga a fuseraj zivi), ja sam skoro vozio stilo na pregled, nisu ni reglazu znali da odrade "jer nemaju program za fiat vozila posle 2000", otvorili su zvanicni fiat servis gde 10 dana nisu mogli da mi kazu cene delova..
sumnjam da ce nekom da zatreba ova informacija (posto je sve to u Nishu) ali morao sam da bacim h8
Stilo je kao zena : pruzice ti NEVIDJENA zadovoljstva i NEVIDJENE glavobolje
Pozdrav svima,
Posle visemesecnog pokusavanja da resim silne probleme sa Stilom u NS, upoznala sam nekoliko dobrih dusom ali izgleda losih i nezainteresovanih majstora...Mozda ce nekom koristiti..
Koliko vidim u NS i nema dobrog majstora za Stila..uglavnom su svi komentari vezani za BG. Dakle:
-Stojanov : jedan od njihovih "najboljih" majstora mi je private zbog kvara ler gasa hteo raditi generalku motora /700 E minimum/ sa komentarem da nije siguran da ce to resiti problem, kao mozda jos i varijator motora... (nije siguran da ce 700 e resiti problem)...sta bi bilo da odem u servis....Necu ni da mislim...i jos po koja sitnica...
- Majstor u futogu OKANOV...genijalan covek, radio mi veliki servis, dao mi racun Ali nema dijagnostiku i neradi sve...Preporucujem ga za bilo kakve mehanicke kvarove...
-Servis Janka...radili dijagnostiku par puta...slepali me par puta...Predusetljivi ali kvara je jos uvek tu...Dodouse nisu sigurni sta je ustavri pravi razlog kvara...I tako njih sam skoro jednom mesecno posecivala zbog stelanja tog ler gasa (izgleda su samo brisali gresku...)dodouse pretpostavili da je otisao motor ler gasa)
-U Jovana Cvijica ulici u NS, jedan majstor, da ne spominjem bas sad...Nije hteo ni da uzme auto da radi jer nije siguran sta je i da li ce to ressiti problem...
*napokon danas nadjem majstora u Futogu,Dragana, koji uradi dijagnostiku zadnjih sat vremena rada (petak 18h), nenaplati je , za 5min skine sva cetiri tocka cisto da proveri u kakvom su stanju kocnice, jer sam rekla da mi se ponekad cuju...proveri tecnosti ..dospe vode (one da se nesmrzne )) dospe antifriz...sve to dzabe...Kaze da nenaplacuje ruke za menjanje diskova i to propratnog ako kupim delove kod njega u radnji, sto je ok...
U Fiatino sam htela danas da odem ali se zaglavih u gradskoj guzvi i nisam uspela da ih nadjem...
- Auspuh servis, ul.Kornelije Stankovica(: crevo na auspuhu promenjeno za 2 sata i 3.500 din ..brzo i nisam sigurna da li je cena ok..nisam dobila nikakav racun...
To su moja iskustva, ako neko zna nekog dobrog dobrog dobrog majstora za Stila nek mi hitno javi...
I da, nisam sa ovim zelela da opanjakav bilo koji servis ili majstora. Ako se ko nadje uvredjen, izvinjavam se ali to su moja iskustva..
Bilo je tu jos njih ali nisam naisla ni na jednog koji ce bas da mi zraci sa poznavanjem Stila.
Nazalost, vezana sam sa poslom i sa malim detetom i nemogu da odem do BG-a do majstora tako lako..Osudjena sam na ove iz NS.
za marea trade mogu da kazem sve najgore, a iz jednog posta gde su nekome rekli da su dizne okrenute naopako, potvrdila sam svoju teoriju da svim prodaju istu pricu, posto su i mom bratu to rekli pre par meseci. menjaju sta im padne na pamet, cak i kad im naglasis da nesto ne diraju,a pola stvari koje kazem ne urade. rade samo ako im stojis nad glavom. kad bih pisala sve probleme koje sam imala sa njima bio bi post preko cele strane! sta da vam kazem kad je poslednji put majstor rekao da mali hladnjak kosta 11000!!! i kad sam pitala gazdu koliko on inace kosta, kaze mi u ap sportu je 4000, ja okrenem ap sport i kazu mi 3000!!! to je nakon niza problema koje sam imala sa njima bila kap koja je prelila casu, tako da tamo vise necu krociti. za 4 godine, nijednom nisam izasla zadovoljna iz servisa, a otisla sam na preporuku, iako su sve sitne popravke bile u pitanju, svaki put sam morala da se vratim bar jos jednom!!! sada sam resila da vidim kako radi laki, posto ne mogu da cekam kod gorana po nedelju dana za neku sitnicu
za marea trade mogu da kazem sve najgore, a iz jednog posta gde su nekome rekli da su dizne okrenute naopako, potvrdila sam svoju teoriju da svim prodaju istu pricu, posto su i mom bratu to rekli pre par meseci. menjaju sta im padne na pamet, cak i kad im naglasis da nesto ne diraju,a pola stvari koje kazem ne urade. rade samo ako im stojis nad glavom. kad bih pisala sve probleme koje sam imala sa njima bio bi post preko cele strane! sta da vam kazem kad je poslednji put majstor rekao da mali hladnjak kosta 11000!!! i kad sam pitala gazdu koliko on inace kosta, kaze mi u ap sportu je 4000, ja okrenem ap sport i kazu mi 3000!!! to je nakon niza problema koje sam imala sa njima bila kap koja je prelila casu, tako da tamo vise necu krociti. za 4 godine, nijednom nisam izasla zadovoljna iz servisa, a otisla sam na preporuku, iako su sve sitne popravke bile u pitanju, svaki put sam morala da se vratim bar jos jednom!!! sada sam resila da vidim kako radi laki, posto ne mogu da cekam kod gorana po nedelju dana za neku sitnicu
Meni su srecom rekli da ne rade starije FIAT-e, konkretno Cromu?! Inace znam da ih rade a i neke starije. Valjda su tih dana imali posla pa me otkacili.
Comment