Auto osiguranje i nihov servs...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

Auto osiguranje i nihov servs...

interesujem me da li je neko imao iskustva sa servisom "Rade Koncar" na Sarom Sajmistu...inace taj servis je generalni, ili da kazem spada u servis koji je zaduzen za popravke koje pokriva Dunav Osiguranje...?!

primedbe?saveti? dali da teram kod njih ili ne...? ako je neko bio, mogao je primetiti da se tamo vreme nije pometilo iz doba komunizma po izgledu i enterijeru... pa me nekako brine da li tamo da teram?!

pomereno:killaz
    Injection is good,but I'd rather be blown!
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Pa ne znam za njih ali kolko znam dunav ima ugovor sa onim opelovim servisom u juznom bulevaru,a oni bi trebalo da su ok.

p.s naravno ako se radi o opelu
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Black Knight
      CBC Senator XXL
      • 13.10.2004
      • 2020
      • Novi Beograd, kicblo

aha, ali samo ako su vozila do 5 godina starosti

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Bezveze,bas me zanima kako se doslo do te granice od 5 godina
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Re: Auto osiguranje i nihov servs...

Originally posted by Black Knight
          i...kazem spada u servis koji je zaduzen za popravke koje pokriva Dunav Osiguranje...?!

primedbe?saveti? dali da teram kod njih ili ne...? ... pa me nekako brine da li tamo da teram?!

Nisam bio u tom servisu, ali sam imao neko iskustvo sa Dunav osiguranjem u smislu procene i naknade stete. Neki deckic je bio kriv za neko manje cesanje, zapisnik od policije je bio nedvosmislen, a ja se uputio na procenu stete u Ustanicku ulicu.
          Tamo me bog-zna-kako ljubazno sacekaju, dodje procenitelj (stariji sedi gospodin) uslika auto napravi zapisnik i kaze da to popravim, a oni ce mi platiti oko 2000-3000 dinara za peglanje i farbanje zadnjeg krila. Baci zapisnik ispred mene i neljubazno mi kaze: "Potpisi!"

Znam zasto, u meni se javio revolt u odnosu na njegovo ponasanje i mirno mu kazem da necu da potpisem jer nisam saglasan sa takvom procenom a ni njegovo ponasanje mi nije po volji. On mi kaze "Bas me briga, evo ti to, pa kad potpises, donesi mi", okrene se i ode. Ne bi mi tesko, ja kod sekretarice, pitam ko je tu shef i kazem da zelim da pricam sa njim. Shef je bio uljudan, rekao mi je da veruje proceni svog coveka, ali da je njegovo ponasanje bilo nekorektno, uputi izvinjenje i ukaze mi na par servisa koji ce to da urade. Meni se to ucini ok, pozovem telefonom te servise, i izmedju redova shvatim da njih boli uvo za to kad ce i kako ce da odrade posao na mom autu. To je uticalo na moju odluku da odem do limara koga poznajem i za koga imam preporuku, covek mi uradi, naplati to 4000 din, napise racun. Sa racunom u dzepu ja opet u Dunav - da potrazujem stetu. Tamo se nadje drugi procenitelj, mladji covek, uzme taj racun, pogleda papire, kaze - "Uh ovde niste potpisali." Ja ga pitam koliko ce mi biti nadoknadjeno od tih 4000 din, on mi kaze da je to u skladu sa nekim standardnim iznosom i da ce to biti u celosti priznato. Dobro, pomislim ja, potpisem ono, i on mi kaze da sutra dodjem i da podignem pare. I bi tako, 4000 din na ruke, krilo korektno i ekspeditivno sredjeno.

Bottom line: Mislim da bi trebao malo da razmislis da u sopstvenoj reziji to sredis. Cini mi se da ako ti to taj servis uradi ofrlje, nema sanse za reklamaciju. Ako ti to radi majstor koga znas, mozes da mu sednes za vrat. Razlika u steti (tvojim troskovima) mozda bude bila, a mozda i ne, a ako je i bude - verovatno ce biti opravdana.

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

sto je naj gore...toga sam se i plasio...slicna prica i s moje strane...

Comment

• fox_mulder
              CBC Član
              • 21.11.2005
              • 74
              • Beograd, Srbija

Kakva je situacija sa DDOR-om? Meni su kazali da ukoliko se bilo sta desi autu, odem u "Delta auto" i sve pokriva osiguranje. Do sada nisam imao nesrecu da iskoristim osiguranje.

Naravno, mislim na stetu od udarca, posle zapisnika policije itd..

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

primedbe?saveti? dali da teram kod njih ili ne...?
                Ja bih ti savetovao da odeš kod majstora koga znaš, ili po nekoj preporuci, i koji ima fiskalnu kasu i kome nije problem da ti izda račun i fiskalni isečak. Za Dunav ne znam, ali DDOR npr. priznaje 700 dinara radni sat majstora uz fiskalni račun, a bez fiskalnog samo 300 dinara (pri tome čini mi se korektno procene norma sate).
                Najveća je razlika u tome što u ovom slučaju sam sve plaćaš pa čekaš da ti osiguranje uplati.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ovo je lopovska zemlja pa su u skladu stim postavljena pravila igre. Za vece stete nikako grlom u jagode.
                  1. Naci poznatog procenitelja u osiguranju (sigurno neko nekoga zna ko zna nekoga koji bi mogaoda ti pomogne)
                  2. Nista nepotpisuj bez otvorene pretnje advokatom
                  3. Ako 2 nepomogne stvarno konsultuj advokata. Neverovatno je koliko je zakon na strani osiguranja ali isto tako ima puno lepih malih odredbi koje ti neznas a mogu da ti pomognu.
                  4. Ako je steta mala potpisi i teraj dalje. Dodaj malo para i zavrsi auto da ti budes zadovoljan.

P.S. Lopovska banda (skolovan lopov=policajac) naplacuje izdavanje policijskog zapisnika. Taj trosak mora da ti bude nadoknadjen od strane osiguranja.
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by djukic
                    P.S. Lopovska banda (skolovan lopov=policajac) naplacuje izdavanje policijskog zapisnika. Taj trosak mora da ti bude nadoknadjen od strane osiguranja.
                    Izdavanje kopije naplaćuje Dunav, jer je njemu država to omogućila. Neka osiguranja priznaju i to kao štetu, a neka ne. Za AMS Osiguranje znam da ne priznaju.
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Po zakonu moraju da ti nadoknade sve troskove vezane za popravku automobila (po proceni naravno). Dokumentovan trosak ti je vadjenje kopije osiguranja. Znaci u slucaju da nece ide advokat i pretnja..

P.S. Znam da je to mali trosak i da je u lopovskoj zemlji bolje da sagnes glavu i istrpis idiota platis i ides dalje... ali dokle?
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Wooodoo
                        CBC Senator
                        • 01.10.2005
                        • 214
                        • Beograd

interesujem me da li je neko imao iskustva sa servisom "Rade Koncar" na Sarom Sajmistu...inace taj servis je generalni, ili da kazem spada u servis koji je zaduzen za popravke koje pokriva Dunav Osiguranje...?!

primedbe?saveti? dali da teram kod njih ili ne...? ako je neko bio, mogao je primetiti da se tamo vreme nije pometilo iz doba komunizma po izgledu i enterijeru... pa me nekako brine da li tamo da teram?!

A zasto ne probas da sredis auto u servisu "Ledine". Oni imaju ugovor sa Dunavom, a sto se tice limarije i farbanja su odlicni. Mogu da postavim slike auta pre i posle havarije, da se uveris kako rade.
                        http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Wooodoo
                          CBC Senator
                          • 01.10.2005
                          • 214
                          • Beograd

Originally posted by Heinz
                          primedbe?saveti? dali da teram kod njih ili ne...?
                          Ja bih ti savetovao da odeš kod majstora koga znaš, ili po nekoj preporuci, i koji ima fiskalnu kasu i kome nije problem da ti izda račun i fiskalni isečak. Za Dunav ne znam, ali DDOR npr. priznaje 700 dinara radni sat majstora uz fiskalni račun, a bez fiskalnog samo 300 dinara (pri tome čini mi se korektno procene norma sate).
                          Najveća je razlika u tome što u ovom slučaju sam sve plaćaš pa čekaš da ti osiguranje uplati.
                          DDOR priznaje 700 din. + PDV. Mislim da su oni najbolji u proceni. Meni su procenili totalnu stetu i mislio sam da cu biti u velikom gubitku. Iznenadio sam se kad sam video da su mi odobrili za isplatu 1800 evra bez obaveze da im pokazujem fiskalne racune osim u slucaju da nisam zadovoljan sumom. Cak mi je lik iz NS-a rekao da nista ne potpisujem dok mi se ne sredi ceo auto u slucaju da se pojavi nesto sto je promaklo prilikom prve procene. Na kraju nisam bio u minusu. Nisam jos skroz sveo racune ali mislim da sam u plusu stotinjak evra. Toliko su me prijatno iznenadili da sam resio da prilikom sledece registracije osiguram auto kod njih.

Comment

• Black Knight
                            CBC Senator XXL
                            • 13.10.2004
                            • 2020
                            • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by Wooodoo
                            A zasto ne probas da sredis auto u servisu "Ledine". Oni imaju ugovor sa Dunavom, a sto se tice limarije i farbanja su odlicni. Mogu da postavim slike auta pre i posle havarije, da se uveris kako rade.
                            pa za taj servis mi nisu ni rekli, a mogu slicice...nece da skodi...

Comment

• Wooodoo
                              CBC Senator
                              • 01.10.2005
                              • 214
                              • Beograd

Imam dosta slika,pa ako hoces mogu da ti posaljem na mail,lakse mi je nego da ih hostujem negde.

Ili ako hoces svrati na Bez. Kosu, nije ti daleko ako si iz 70 bloka, pa da vidis na licu mesta kako mi je sredio auto.

Comment

Working...
                              X