Servis i prodavnice auto delova za mazdu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Servis i prodavnice auto delova za mazdu

Kupio sam mazdu 323 DiTD, auto je uredno servisiran u profilu, tamo sam bio i rekao bih da su im cene "malko" bezobrazne...
    Koje ulje ide u motor 2.0 dtid?

Dajte neke dobre majstore za mazdu, posto prvi put vozim japanski auto i pojma nemam gde da ga oteram?

Takodje bilo bi lepo kada bi neko ostavio neki spisak prodavnica...

Hvala!
    pozdrav
  • gille
    CBC Senator XXL
    • 24.09.2006
    • 593
    • Belgrado

Bilo ve?, ajde da ponovim:

Mazda Servis, Stola?ka 10c, 3690055, 2647666. OK su, normalne cene, mislim da nemaju dijagnostiku za tvoj auto (za to mora u profil).

Prodavnice:
    Auto Aleksandar, Bulevar AVNOJ-a 12b, 31116153, pristojne cene
    Japanparts, 3618977, TC Zeleni Venac
    JapanX,Savska 31, 3610721

Koje ulje ide piše ti u user manualu ako imaš, ako je BJ karoserija tvog modela ?ini mi se da ide gradacije 5w30, RedBoX zna ta?no. Ja sipam Mobil 1 Super S 10w40, ali moj auto je stariji jedno 10 godina od tvog...

Koristan link: www.club323f.com

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Originally posted by gille
      ali moj auto je stariji jedno 10 godina od tvog...

Koristan link: www.club323f.com
      Danas sam okretao neke telefone i vidim da je po prodavnicama filter ulja oko 300din a u profilu oko 2000, filter nafte svugde po 900 a u profilu 4800, zasto je to tako, jel su ti delovi isto OK?
      I kada sam pitao po prodavnicama za neki manji servis za mazdu, svi su mi isto rekli (kao i ti), u fazonu kao moj auto je mlad trebao bi ici u profil...ja ostadoh skroz zbunjen

Bravo za ovaj link, ako imas jos neki koristan okaci ga...
      pozdrav

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Delovi su OK, svi su ili iz Holandije (Nipparts) ili iz Nema?ke. DIjagnostiku nema ko drugi da ti radi sem Profila (i Grand Motors).

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

OK...sto se tice tih delova cene su vise nego pristojne.
          Znaci za dijagnostiku samo profil, nemoguce da nema neki privatni servis za to, ova mazda ne deluje previse komplikovano, vise elektronike je imala moja skoda
          Zna li se da li naplacuju dijagnostiku u profilu, da za VW nikada nisam placao dijagnostiku...

Koje ulje ide u mazdu dizel, u servisnoj knjizici nigde ne pise koje je ulje sipano?
          pozdrav

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Pored Profila imas jos dva prodavca i ovlascena servisera(mozda ima jos servisa ali ovi su i prodavci) http://www.mazda-ac.com/ , i drugi je u Novom Sadu neznam kako se zovu, neko iz NS-a ce vec reci.
            Oni bi trebalo da imaju svu dijagnostiku kao i Profil, tako da mozes i tamo da pitas.
            A sto se tice Profila ja sam tamo uzeo auto i stvarno nemam osecaj da deru, u odnosu na druge servise su cak povoljni. Ovo pricam najvise iz citanja ovde na forumu i sta ljudi kazu kako je u drugim zvanicnim servisima.
            Pazi, znam da oni imaju dvostruku politiku cena, za ljude koji su kod njih kupili auto imaju jedne cene, a za ljude sa stane druge, tako da mozda tu lezi zec. A i znas kako je za novije dizele je sve skuplje , salu na stranu mene filter ulja tamo kosta mislim 800 dinara(provericu fakturu kad dodjem u firmu), sto jeste vise ali se mora zbog garancije. U svakom slucaju ja sam vrlo zadovoljan njihovom uslugom( sto sam i proveravao izmedju ostalog kada sam kupovao auto, mislim kakve su price u vezi servisa), vrlo profesionalno zakazes, bude brzo i korektno, jedino sto nemozes da budes pored majstora, ali koji majstor voli da mu sede iznad glave, i ja to bas nevolim kada radim moj posao tako da ne mogu da se bunim mnogo.

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Originally posted by JNC
              Pazi, znam da oni imaju dvostruku politiku cena, za ljude koji su kod njih kupili auto imaju jedne cene, a za ljude sa stane druge, tako da mozda tu lezi zec.
              Pa ovaj auto i jeste kupljen kod njih, i nikada nije ni bio u drugom servisu, na pocetku sam napisao da je filter za naftu kod njih 4800 a u radnji 900din. (gde god da sam pitao) moras priznati da je malo prevelika razlika...

Sto se tice cene same usluge servisa (za ruke) i meni je delovalo pristojno i na to nemam primedbu, servis deluje OK...jedino to za delove, izasao sam sokiran iz servisa, ali sam se brzo vratio sebi kada sam video da su po prodavnicama cene i do deset puta manje.

Jel se moze kod njih doneti filteri i ulja pa da oni zamene i urade dijagnostiku?
              Ti vozis noviju mazdu od moje koje ulje sipas?
              pozdrav

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

To jeste velika razlika, ja ti kazem za filter to znam, ostalo pojima nemam jos je auto u garanciji. Pazi ovo za cene mi je rekao vlasnik tako da , za delove ne znam da li mozes da doneses svoje, trebalo bi da moze, doneses i oni ti ugrade samo ne daju nikakvu garanciju, bar se meni tako cini da bi trebalo, posto garanciju imas tamo gde si kupio delove.
                Sto se ulja tice u sve Mazde ti se sipa Dexelia, to ti je Mazdin brand koji prave u Elf-u(bilo je o tome reci vec na forumu, potrazi) kod mene je 5w30. Znam da neki sa foruma sipaju i Mobil odgovarajuce gradacije, u svakom slucaju samo da je original bilo koje marke, naravno gradacija i API specifikacija da su odgovarajuce.

Comment

• gille
                  CBC Senator XXL
                  • 24.09.2006
                  • 593
                  • Belgrado

U Novom Sadu ne postoji Mazdin Servis (sem Autopolisa <=> Grand M), postoji Šmit u Srbobranu (021731566) - imaju dijagnostiku i super rade, i Mazda Kisa? u Kisa?u (ne znam kako su opremljeni, nisam nikada bio).

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Moj cale ima doticnu FL model RF motor od 100ks i sipa Mobil S 10w40, a kada sam pricao sa likovima iz Profila i oni preporucuju i sipaju to ulje kada odes kod njih na zamenu.
                    Mozda si ti pogresno razumeo cenu filtera posto sumnjam da je 4800din(!?!) to je ipak malo previse.

Prvi servis za M3 na 5k km iznosi ~8500din, a menja se ulje i filteri.
                    (Bio prisutan kada je neki lik zvao Profil, a tu kilometrazu je napravio za 2god)

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Mene je taj prvi servis kostao 6000 dinara.

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

uh...sav sam se najezio

Ja sam u mazdu sipao seleniu WR 2l je 1100din, staje oko 4.5l
                        Filter za gorivo i vazduh su po 900 din
                        filter za ulje 350 din

Za zamenu ulja i filtera sam dao jos 800 dinara i to je sve...
                        pozdrav

Comment

• sekula
                          CBC Član
                          • 03.07.2007
                          • 67
                          • Beograd

E da dodam i ja neke utiske.

1. Šmit - iako sam i ja do nedavno gajio lažnu sliku kako je u pitanju dobar servis, novokupljeni auto me je demantovao. Naime auto koji sad vozim oni su uvezli i bio je pod njihovom šatro-garancijom (na šta i navlače kupce) do 150.000 km. Prethodni vlasnik meni sve to lepo objasni i ja mislim ne moram da brinem. Stane meni tako auto nedelju dana pošto sam ga kupio, i ja njih, logično, nazovem. Problem se manifestovao tako što je auto radio na 3 cilindra i izbacivao kod. Okrenem Šmita a dasa mi kaže da odvezem auto u Profil. Čudno meni što odbija posao, krenem ja da čačkam, hoću ja da došlepam auto u Srbobran ako treba. Jok opet on - Profil. A garancija? Kaže kad oni ustanove šta je pa onda.
                          Ispostavi se da (kao što su neki već primetili na ovoj temi) frajeri nemaju dijagnostički sistem bez kojeg pola stvari ne možeš kod ovih modela da završiš (naglasak na završiš). Naime, može se dosta toga i popraviti (uz pomalo i lutanja verovatno), ali kad se posao završi, bez dijagnostičkog sistema ne možeš resetovati kompjuter (doduše izgleda da ima fora i za to ali ja nisam želeo da eksperimentišem na svom automobilu a očigledno ni oni). Šta više pri sledećem razgovoru to mi je i sam priznao.
                          Da ne duljim, odvezem auto u Profil, ljudi ga rasklope, pozovu me, auto me rasklopljen sačeka (da odobrim šta sve da se radi). Ispostavi se da je veliki majstor Šmit:
                          - bobine lepio super lepkom!
                          - kablove za napajanje ostavio pokidane izolacije
                          - ostavio svećice koje su u prilično lošem stanju iako je 10 dana pre toga auto bio na servisu
                          - ostavio filter vazduha kroz koji ne može da prođe ni 20% vazduha
                          - budžio filter pumpe za gorivo a svom klijentu (prethodnom valsniku)rekao da ga je zamenio

E pa nek me sad neko ubedi da se tako održava auto, ili još bolje auto za koji si spreman da stvarno daš garanciju!

Cela žurka na kraju me je koštala nešto preko 350 eura ali sam zato sve zamenio novim originalnim delovima a Šmit me više u životu ne zanima.

Inače najjači deo priče je što mi je dasa kad sam mu rekao šta je sve neispravno na kolima i pozvao se na garanciju rekao da ovi u Profilu pojma nemaju i menjaju i šta treba i šta ne treba, da ko zna zašto motor nije dobro radio a da garanciju ne može da prihvati jer su u pitanju potrošni delovi (?!)
                          Koje je on lepio super lepkom i budžio, da napomenem.

Kvalitet njihovih usluga sad procenite sami.

2. Profil - sve završeno jako brzo i profesionalno. Cena za delove jeste viša ali me nisu primoravali da kupujem njihove delove (sam sam to izabrao zbog garancije na iste).
                          Inače pri popravci se javio problem. Naime originalne mazdine bobine koje oni dobijaju su pregorevale (!?). Na kraju je sve rešeno i ostalo je da će mi taj deo love vratiti pri sledećem servisu. detaljnije o kvaru na drugom mestu.
                          Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• sekula
                            CBC Član
                            • 03.07.2007
                            • 67
                            • Beograd

A da, ima još jedan odličan servis za Mazdu (lično iskusio), ali o tome na nekom skupu
                            Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Valjalo bi nam da ga napises u ovoj temi...
                              pozdrav

Comment

Working...
                              X