Strane table, domaci vozac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Durango
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2006
    • 590
    • Zemun, Srbija

Originally posted by Laki 55
    Koliko je meni poznato ti ni ujednoj drzavi ne mozes voziti auto na strane table a pokazivati njihovu ispravu

Mozes ali negde na zapadu,sa makedonskim pasosem mislim da ces imati problema makar u srbiji,a dole kod tebe...?
    Potpuno si u pravu! Tako Hrvati (ili Srbi sa hrvatskim pasosem) mogu da voze stranca u Srbiji, a u Hrvatskoj ne!
    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znaci teoretski bih mogao da ih vozim u Srbiji i pokazujem MK pasos ako me zaustave?
      ne, legalno barem na teritoriji Srbije.
      ako si se ispisao iz Srbije, adresu boravka prijavio negde u inostranstvu npr MK, onda možeš da voziš italijanski ili bilo koje zemlje u svetu auto.

da li je u MK mogu?e legalno sada voziti strani auto, da si državaljanin MK sa boravkom u MK ?
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Spuzz
        CBC Član
        • 18.12.2005
        • 61
        • Bitolj

Ma ja sam ziva komplikacija, u MK imam (upravo sam dobio) dozvolu za stalni boravak, to je nesto skoro kao drzavljanstvo samo sto ne mogu da glasam, znaci neograniceni boravak sa mestom stanovanja u MK, e sada ja imam i sasvim normalno drzavljanstvo i mesto boravka u Srbiji u BG,
        Inace u MK na znam sta kazu zakoni za voznju na strane table, ja na primer sasvim fino i normalno vozim BG table ovde, ALI dali kao drzavljanin Srbije mogu voziti recimo Italijanske table (sa papirima i punomcjem.....) to ne znam.. treba se pitati...
        Inace MK drzavlljanstvo mi nije problem a ne uzimam ga vise iz inata (zbog nekih ...... da ne duzim pricu...) a uzecu ga ako budem imao koristi (mislim da kad dobijas drzavljanstvo, imas pravo na uvoz aparata za domacinstvo, vozila, namestaja.... pa bih MOZDA moga i legalno da uvezem nekog starijeg stranca jer i ovde je zakon stegnut, (sada mislim da je do 3-4 godine starosti dozvoljeno (ili da ne bese EURO-4 standard... ne znam) znaci u tom slucaju bi uzeo i drzavljanstvo.
        Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
        Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
        Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno....

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Originally posted by Durango
          Originally posted by Laki 55
          Koliko je meni poznato ti ni ujednoj drzavi ne mozes voziti auto na strane table a pokazivati njihovu ispravu

Mozes ali negde na zapadu,sa makedonskim pasosem mislim da ces imati problema makar u srbiji,a dole kod tebe...?
          Potpuno si u pravu! Tako Hrvati (ili Srbi sa hrvatskim pasosem) mogu da voze stranca u Srbiji, a u Hrvatskoj ne!
          Tacno, znam coveka koji ima HR papire, voza po srbiji i po drugim zemljama mecku 124 sa italijanskim tablama koju je kupio za smesne pare, ali ne ide sa njom u HR. u Hr vozi nekog Renoa 4

Comment

• nniikkii
            CBC Početnik
            • 13.07.2008
            • 1
            • nis

Strane table, domaci vozac

imam vazecu grcku vizu(poslovnu multi vizu)i auto koji je na italijanske tablice koji se vodi na ime moje majke.dali ja mogu voziti taj auto sobzirom da imam grcku poslovnu vizu?

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Kao prvo, dobar dan, dobro dosao na CB, bolje nas nasao... Skokni do sobe za predstavlajnje novih clanova, da se zadovolji forma, a i bonton...

Kao drugo, mislim da ta kombinacija sa vizom ne znaci nista... Za to bi ti bila bitna boravisna i/ili radna viza za negdje, pa da onda nemas problema sa vozenjem automobila na tim tabicama... Dakle, radi se ne o samom pasosu, nego mjestu prebivalista, tj. drzavljanin si npr. Srbije, i taj pasos koristis, ali si trenutno stalno nastanjen na Halkidikiju, sto se i vidi po boravisnoj vizi u tom pasosu... Tada auto na GR table nije problem...

Comment

Working...
              X