Hocu da prevedem Alfu na sebe pa me interesuje par stvari... Kolko ce para da me kosta otprilike i koja je procedura. Zaobisao bi agencije ako moze. Auto je na ZR table tako da ne moram da ih menjam. U jednoj agenciji su mi izuli cifru od 8000 samo za porez ali mi je to mnogo sobzirom da sam auto platio 3500 evra a ako se placa porez 2.5% od cene tih 8000dinara ispade da je 4000e...
Pitanje u vezi prevoda...
Collapse
X
-
-
Mozes ti da napises sta hoces u kupoprodajnom ugovoru, oni gledaju katalosku vrednost i samo je ona merodavna.
Comment
-
-
Overen ugovor u agenciji je 1000 dinara, a mozes i sam sa proslim vlasnikom da ides u opstinu na overu. Sa overenim ugovorom ides u poresku upravu i placas porez. Posle toga sa svim papirima ides u sup na registraciju.
Comment
-
-
Ugovor o kupoprodaji, od 650 do 1000 din zavisi od agencije, taksa za odjavu tablica valjda oko 500-600din, nove tablice i saobra?ajna oko 1300din.
Ako znaš nekog u opštini može da ti provu?e neku jeftiniju verziju tvog modela auta... kao na pr. slabiji motor, model s manje opreme ... Doduše sad se porez na promet (tzv. prenos) pla?a samo u mestu prodavca.Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005
na forumu
Comment
-
-
Comment
-
-
Bas kako vocko kaze, za 1000 dinara sve ti zavrse, meni bas prijatelj drzi agenciju za te stvari, pre jedno 7 dana, isao sa drugom uzeo Lanos 1.6l 77kW, 2001. godiste, sve ga izaslo 18.000 dinara. Znaci i osiguranje posto je bas istekla registracija, i prenos, ma sve zivo. Dosli kod ovog mog dao mu saobracajnu, ovaj njemu potvrdu da moze da vozi bez saobracajne, posle posla svratio opet kod njega uzeo saobracajnu i cao, gotovo.
Comment
-
-
da dodam u knjižari se prodaje gotov formular- obrazac tako da ne mora ni da se kuca.kada mozes sam da otkucas ugovor
samo se popune traženi podaci i overe.
nikako u sudu, odra?e ?e te taksama ve? u opštini prodavca.
u toj istoj opštini (isklju?ivo) prodavca pla?aš i porez na prava.
kada platiš porez opet ideš u opštinu na overu sada još jednom tog ugovora.
tek onda ideš u MUP na registraciju.
a pre toga sam (ne znam da li dozvoljeno) ili ideš na tehni?ki pregled, da ti u registracinom listu popuniš promenu podataka o imaocu vozila.
naravno, platiš sve takse, platiš novi obrazac dozvole, pa tek onda u MUP na šalter.
šetanje medju šalterima možeš sam da odradiš a možeš i da daš agenciji da stoji u redovima umesto tebe.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Za promenu vlasnika vozila nije potrebana overa registracionog lista od strane tehnickog pregleda.Originally posted by bricka pre toga sam (ne znam da li dozvoljeno) ili ideš na tehni?ki pregled, da ti u registracinom listu popuniš promenu podataka o imaocu vozila.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-

Comment