Pitanje u vezi prevoda...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Pitanje u vezi prevoda...

Hocu da prevedem Alfu na sebe pa me interesuje par stvari... Kolko ce para da me kosta otprilike i koja je procedura. Zaobisao bi agencije ako moze. Auto je na ZR table tako da ne moram da ih menjam. U jednoj agenciji su mi izuli cifru od 8000 samo za porez ali mi je to mnogo sobzirom da sam auto platio 3500 evra a ako se placa porez 2.5% od cene tih 8000dinara ispade da je 4000e...
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Pa po mom skorašnjem iskustvu i iskustvu dosta ljudi, dosta ćeš teško da izbegneš ono što ti poreska uprava kaže da moraš da platiš...

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

www.takidoo.co.yu

Vidi ovde, mozda ima nesto i oko prevoda...
      Power of dreams !!!

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

To mi rece onaj batica iz agencije, ispitivao me koji model, godiste, motor tamo vamo i na kraju mi kaze oko 8000...e sad sta se desava ako ja na ugovoru izmedju mene i gazde napisem manju sumu, umesto 320000 napisem npr 240000?

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Oni uporede cifru iz ugovora sa cifru iz kataloga i ako je cifra manja, a uvek jeste, onda se gleda cifra iz kataloga i množi se sa 2.5%...

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Mozes ti da napises sta hoces u kupoprodajnom ugovoru, oni gledaju katalosku vrednost i samo je ona merodavna.
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

OK, fala na odgovorima, a koja je procedura, napravim ugovor sa gazdom, dalje? Treba ga overiti u opstini, jel se prilikom toga placa porez? Dalje to valjda nosim u SUP?

Comment

• Sasha
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 4126
                • Novi Sad

Overen ugovor u agenciji je 1000 dinara, a mozes i sam sa proslim vlasnikom da ides u opstinu na overu. Sa overenim ugovorom ides u poresku upravu i placas porez. Posle toga sa svim papirima ides u sup na registraciju.
                www.arcs.org.rs/forum

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Zahvaljujem. Znaci vlasnik mi treba samo za ugovor i koliko sam razumeo pravno on placa porez mada cu naravno platiti ja...
                  Koji su mi tu jos troskovi? Nova saiobracajna i cuo sam valjda neka taksa? Gde se to uplacuje i koliko?

Comment

• miura
                    CBC Senator
                    • 18.10.2006
                    • 227
                    • Lazarevac

Ugovor o kupoprodaji, od 650 do 1000 din zavisi od agencije, taksa za odjavu tablica valjda oko 500-600din, nove tablice i saobra?ajna oko 1300din.
                    Ako znaš nekog u opštini može da ti provu?e neku jeftiniju verziju tvog modela auta... kao na pr. slabiji motor, model s manje opreme ... Doduše sad se porez na promet (tzv. prenos) pla?a samo u mestu prodavca.
                    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Auto je na ZR table a i ja sam iz Zrenjanina tako da ih ne menjam, znaci samo nova saobracajna...

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

1000din je vise nego adekvatna zamena za vreme koje bih ja licno utrosio u zezanju oko placanja, popunjavanju uplatnica i stajanja u redu.
                        Draze mi je da ta 2-3h koje bih izgubio u guzvi, trazenju mesta za parking... potrosim na nesto pametnije.

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Bas kako vocko kaze, za 1000 dinara sve ti zavrse, meni bas prijatelj drzi agenciju za te stvari, pre jedno 7 dana, isao sa drugom uzeo Lanos 1.6l 77kW, 2001. godiste, sve ga izaslo 18.000 dinara. Znaci i osiguranje posto je bas istekla registracija, i prenos, ma sve zivo. Dosli kod ovog mog dao mu saobracajnu, ovaj njemu potvrdu da moze da vozi bez saobracajne, posle posla svratio opet kod njega uzeo saobracajnu i cao, gotovo.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kada mozes sam da otkucas ugovor
                            da dodam u knjižari se prodaje gotov formular- obrazac tako da ne mora ni da se kuca.
                            samo se popune traženi podaci i overe.
                            nikako u sudu, odra?e ?e te taksama ve? u opštini prodavca.
                            u toj istoj opštini (isklju?ivo) prodavca pla?aš i porez na prava.
                            kada platiš porez opet ideš u opštinu na overu sada još jednom tog ugovora.
                            tek onda ideš u MUP na registraciju.
                            a pre toga sam (ne znam da li dozvoljeno) ili ideš na tehni?ki pregled, da ti u registracinom listu popuniš promenu podataka o imaocu vozila.

naravno, platiš sve takse, platiš novi obrazac dozvole, pa tek onda u MUP na šalter.

šetanje medju šalterima možeš sam da odradiš a možeš i da daš agenciji da stoji u redovima umesto tebe.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by brick
                              a pre toga sam (ne znam da li dozvoljeno) ili ideš na tehni?ki pregled, da ti u registracinom listu popuniš promenu podataka o imaocu vozila.
                              Za promenu vlasnika vozila nije potrebana overa registracionog lista od strane tehnickog pregleda.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X