Carinjenje motora, stranca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Carinjenje motora, stranca

Nadjes nekog ko se inace bavi tim, ima ih podosta. Treba ti samo 150 Eura i da izdiktiras broj motora, to je sve. Dokumentacija ti ne treba...
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• ivica77
      CBC Član
      • 08.07.2007
      • 70
      • Suzuka
      • Honda Civic 1.5, 16V

Hvala vam na brzim odgovorima, idem sutra da trazim nekog speditera da vidim sta ce mi reci, mada, ako je stvarno 150 eura u pitanju, to mi se ne isplati zato sto ce me motor kostati manje od toga, jos kad platim majstora da zameni za drugi.... glupo je da ga menjam, za 350 eura mogu i te kako da dobije snagu i iz ovog mog bez da komplikujem situaciju.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Tih 150 evra su samo troškovi špeditera, a carina je plus! Za te pare ćeš osvežiti tvoj motor da bude kao nov.

Comment

• ivica77
          CBC Član
          • 08.07.2007
          • 70
          • Suzuka
          • Honda Civic 1.5, 16V

Ma meni je cilj bio da dobijem na snazi, ali ako tako stvari stoje, za te pare moze da se uradi mnogo toga, i to osvezenje i snaga, ja vec neko vreme listam po forumima i u HCS sam dobio neke zanimljive predloge, tako da sa tim parama znam sta da radim, ali sam mislio da ce ovo jeftinije da bude a 20 ks razlike nije malo.

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Meni su rekli da je 150 ukupno!!!

Uglavnom, sacuvas taj motor do novih tablica (koje ce uskoro), onda nece vaziti broj...
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• ivica77
              CBC Član
              • 08.07.2007
              • 70
              • Suzuka
              • Honda Civic 1.5, 16V

I ja sam cuo da uskoro moze da se desi da se u saobracajnu upisuje samo broj sasije, mada je zvanicno bilo reci da toga nece biti zbog situacije sa polovnjacima kod nas, kao, mnogo se muva pa nekako to da se spreci. Kod nas se muva... Pa jel ste videli u Nemackoj sta se desilo, od kako imaju subvencije za recikliranje vozila, ilegalno je prodato preko 50000 takvih vozila umesto da budu unistena. I kod nas ih ima, naravno, gde moze bez nas da prodje, ali poenta je da je taj motor kupljen a ne ukraden i sad ja treba da platim carinu i gluposti vise nego sto bi platio motor, a govorimo o motoru 20 godina starosti. Pa ako to nije debilno, onda neznam sta jeste.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Dobro si čuo, jer je tako propisano Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila. Na poleđini obrasca br. 1 Saobraćajna dozvola su sledeći podaci: vrsta vozila, marka, tip i model, boja vozila, broj šasije, godina proizvodnje, radna zapremina, snaga motora, masa vozila, nosivost, broj sedišta, broj mesta stajanja, broj osovina (za priključna), datum prve registracije, napomena, duplikat, ograničenje otuđenja do.

Broj motora će i dalje biti u dosijeu vozila u dokumentima koja prate vozilo, kao i do sada, a postupak zamene motora bit će sigurno propisan. Za sada se na tehničkom pregledu utvrđuje, da li broj motora odgovara upisanom u saobraćajnu dozvolu. U slučaju zamene, kao što nameravaš, i po novom pravilniku moraš prijaviti promenu i zameniti dozvolu, jer se menja zapremina i snaga motora, što je navedeno i u novom obrascu.

I druga stvar, motor koji nameravaš da uvezeš, ne možeš legalno da uvezeš i cariniš, jer nije EU3.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Može uvesti i EU-3 ako hoće. Samo je bitno da se taj motor nekad ugrađivao u taj tip automobila.
                  Polovni automobili podležu po EU3 standard.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ivica77
                    CBC Član
                    • 08.07.2007
                    • 70
                    • Suzuka
                    • Honda Civic 1.5, 16V

Da, moze da se uveze motor ako nije eu3, to nije problem, nego problem je sto se u mom slucaju ne isplati Dogovorio sam se sa jednim spediterom da se vidimo sutra pa da mi kaze sta i kako. Bas me zanima dal ce usluga da kosta vise od motora, sto je, moram opet da kazem, apsurdno i ako bude tako, necu ni da kupujem taj motor.

Comment

• ivica77
                      CBC Član
                      • 08.07.2007
                      • 70
                      • Suzuka
                      • Honda Civic 1.5, 16V

Evo ja samo da javim da sam pricao sa covekom koji moze da prevede stranca, i nismo bas isli u detalje, ali u pravu su bili oni sto su rekli da je 150-200 eura, sto je previse za motor od stotinak eura. Ako ovi nasi rese da ukinu broj motora u saobracajnoj, onda cu razmisljati u tom pravcu, ovako nema sanse.

Comment

• CrniBranko
                        CBC Član
                        • 08.04.2009
                        • 30
                        • Beograd

A da li je moguce uvesti stranca u koji je naknadno ubacen i atestiran euro3 motor?

Comment

• ivica77
                          CBC Član
                          • 08.07.2007
                          • 70
                          • Suzuka
                          • Honda Civic 1.5, 16V

Ne drzi me za rec, ali koliko ja znam moze, samo sto kazu da zbog tako neceg mora da se obave odredjene provere na vozilu koje inace nema potrebe raditi kad je fabricki izasao auto sa euro 3 standardom. Naravno, sve to kosta vise i traje duze, a za tacne podatke najbolje da pitas nadlezne institucije.

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Naravno da ne moze! Da moze, bilo bi uvezeno milion Golfova III sa naknadno uguranim katalizatorom. Samo auta koja ispunjavaju fabricku Euro 3 normu, godiste posle 2000. na ovamo.
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• ivica77
                              CBC Član
                              • 08.07.2007
                              • 70
                              • Suzuka
                              • Honda Civic 1.5, 16V

Ja se izvinjavam ako je moj prethodni post dezinformacija, al tako sam ja cuo i tako preneo (mozda je to samo rekla- kazala)

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Originally posted by CrniBranko
                                A da li je moguce uvesti stranca u koji je naknadno ubacen i atestiran euro3 motor?
                                Ne, nije. NIkakve naknadne prepravke nisu dozvoljene. Čak postoje neslaganja između kataloga koji ima Carina i stvarnog stanja onog što je izašlo iz fabrike ...
                                Carina se drži svoje knjige i, ukoliko postoji bilo kakva sumnja (čak i ako ne postoji) dobro je pitati tu istu Carinu ili nekog špeditera šta kaže njihov katalog za određeni model u zavisnosti od godišta itd.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X