Kredit za mator auto, 10+ godina?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Kredit za mator auto, 10+ godina?

Kolega bi da proda keca od 20 godina i da kupi polovan strani auto od 10-15 godina, npr. omegu kao moja, lagunu, mondeo, audi 100, mecku 124, tako nesto...

Uglavnom istrosio se na renoviranje kuce i trebao bi mu kredit od jedno 4000 evra... a nestrpljiv je jer ga kec ******** i hoce da kupi neki od pomenutih vozila sto pre.

dakle, pitanje je da li uopste neka banka/firma odobrava kredite za matore automobile- od 10+ godina i koja??

jer ja koliko cujem uglavnom odobravaju za mladja vozila od 3-5 godina i tako to.

a ako ne da li moze da uzme nenamenski kredit i na koliko je ogranicena otplata, mislim da je nesto narodna banka ogranicavala nenamenske kredite, kakvo im je ogranicenje?

nemojte samo odgovore nek pozajmi pare od prijatelja/rodjaka jer nece da pozajmljuje nego da uzme kredit...
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Dobro pirtanjce, i ja zeljno ocekujem odgovor! =]
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Nema šanse. Namenski kredit za polovno vozilo može da se dobije jedino pod uslovom da u trenutku otplate kredita vozilo ima max 6 godina starosti.
      Nemam pojma ko su ti nesretnici koji od banaka uzimaju baš kredite za kola, jer su im uslovi obezbeđenja krajnje idiotski. Sve banke, koliko ja znam, traže tri (i slovima TRI) načina obezbeđenja plasiranih sredstava, tj. štite sebe kao bele medvede. Instrumenti obezbeđenja su im administrativna zabrana (što je samo po sebi dovoljno), lična menica (što je za sada idiotluk, jer je menica fizičkog lica prema važećim zakonima nenaplativa) i puna kasko polisa na ime banke (najveći biser ubedljivo). Elem, ako neko kupi auto na kredit, pa mu ne daj Bože ukradu taj auto, banka dobija pare od osiguravajuće kuće, a mučenik koji je uzeo kredit mora da isplati auto do poslednjeg dinara, iako ga više nema. Scenario iz snova.

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

au

a jel traze i 2 ziranta?

pa ako je tako onda se ne isplati uopste uzeti kredit za bilo koji auto, ni nov ni polovan...

mada, da nisi pomesao malo lizing i kredit? mislim ovo za kasko npr?

i nije mi jasno zasto ne bi davali kredit za matore automobile, sta njih boli tuki koliko ima godina auto, pa nece ga oni voziti nego klijent, njima bi trebalo samo da bude bitno da im vrati njihove pare+kamatu...

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...Za nenamenske gotovinske kredite je sada maximalni rok otplate 2 godine...S'obzirom da banke traze da ti rata ne prelazi 1/3 ili max. 1/2 plate, ukupan iznos kredita je limitiran mogucnoscu da isplatis ratu u okviru pomenutog ogranicenja...ali sa nekom prosecnom platom od oko 300 evra, max iznos kredita je manji od 2000 evra....plus sto moras da das depozit od 20% vrednosti kredita...Mogu banke da ti kreditiraju i taj depozit, ali je onda suma koju ces podici na salteru jos manja...

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Probaj ovde:

www.posrednik.co.yu

Oni se bave posredovanjem i kreditima i preko njih mozes da uzmes kredit na auto od fizickog lica. Raspitaj se.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

..to sa ''posrednikom'' ne resava stvar...opet banka daje pare..
              '' kad ste odabrali vozilo...i ugovorili vrednost koju trazi prodavac vozila...pozovite naseg operatera koji ce Vam zakazati sastanak u nasim prostorijama...gde cemo Vas usmeriti na pravi izbor kreditne banke.Posle prvog razgovora, znacete da li ste kreditno sposobni...''
              Oni samo umesto tebe prikupe sve uslove koje banke traze za odobravanje kredita...da ti ne bi gubio vreme i obilazio banke, ili gledao njihove sajtove, oni ce to uraditi [ naravno uz naknadu ]...Ne daju oni novac...zato i kazu
              '' znacete da li ste kreditno sposobni ''...ili prostije receno -
              da li mozes da uzmes pare
              Ako se ispostavi da ''nisi kreditno sposoban'', opet moras ''posredniku'' platiti uslugu...

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

ma jeste on kreditno sposoban, ima solidnu platu, nije u kreditima, problem je sto hoce da kupi auto od 10-15 godina, znaci treba mu banka/firma koja daje kredite za kupovinu toliko starih automobila...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Kredit za tako mator auto ce tesko dobiti (mislim na namenski za vozilo), ali moze da proba bilo kakav drugi kredit da podigne, kao sto su vec naveli!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Pa za takav auto nikad nece imati namjenske kreditne linije...

Nenamjenski kredit mu je jedino rjesenje, a kako se ne radi o prevelikoj sumi, neka se raspita koliko po novim uslovima moze dobiti, na koliki rok, i sa kolikom ratom... Nek nazove bar 5-6 raznih banaka, pocevsi od one preko koje dobija platu, mozda mu oni na osnovu prometa po tekucem odobre i bez ziranta... Opet savjet, nek' se malo "drchne" i pita svasta, posebno (ako mu budu puno sr***) da li oni zele da on promijeni banku i da "kupi pare" od nekoga drugog, a ne od njih...? I to ne sa nekim obicnim "salterasem" (ne zelim nikoga uvrijediti), nego k'o god ga bude zaje*****, samo nek' postavlja pitanje: Molim vas da zovnete svog sefa ? Pa i sefu: Molim vas da zovnete svog sefa...

Imam par drugova koji su na takav pristup dobili bolji tretman u svojim dugogodisnjim bankama, nego kada su bili fini i posteni, i manji od makova zrna... Doduse u BiH, ali ne bi trebalo da su tamo drugaciji postulati "novootkrivenog" kapitalizma...

Recenica: "Da li vi to ustvari zelite da ja kupim pare od nekog drugog? Zovnite mi sefa, molim vas (sve kulturno)!", obicno im probudi neko zvono u glavi...

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Od sefa se uvek garantovano dobijaju bolji uslovi (to im je dozvoljeno poslovnom politikom), samo treba doci do njih!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• HotDog
                        CBC Senator XXL
                        • 06.05.2005
                        • 965
                        • BSG 75 (011)

našao sam na fin sajt sa objedinjenim kreditnim informacijama, jedino ostaje pitanje ažurnosti:
                        www.kamatica.com

Comment

• barda
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2005
                          • 154
                          • Novi Sad

Koliko sam ja gledao Agrobanka ima dobre uslove, i sa dokumentacije sa sajta ne traze kasko osiguranje a rok otplate za polovna kola je 4 godine (osiguranje su menica i ziranti)

Skini PDF o kreditu za automobile, mada je najbolje da ih nazoves!

Iz primera:

Kredit 4000e, 800e ucesce, kreditni iznos 3200e, naknada 41e, mesecna rata 81,89e na 48 rata

Comment

• DanielNS
                            CBC Član
                            • 20.08.2007
                            • 17
                            • Novi Sad

E ovako da i ja nesto kazem, posto sam pre par dana postao korisnik auto kredita:

Trenutno je najpovoljnija Erste banka, jer su prvi promenili uslove za autokredit, verovatno ce uskoro i drugi.
                            Sto se auto kredita tice,

- nemaju uslovljavanje sto se starosti vozila tice (mada treba napomenuti da je vozilo starije da ne bude posle... iako sam i ja pitao i rekli su da je nebitno koje je godiste) jedino sto je napomenuto je da je dozvoljena kreditna suma, za vozila preko 2 godine starosti, 15000 eur

- rok otplate kredita ide do 120 meseci (meni su u poverenju rekli da ce verovatno smanjiti na 84 meseca jer se NBS opet buni)

- do 8000 eur nije potreban zirant ali ako je zaposlen u str, sztr i ostalim samostalnim radnjama onda ce malo teze proci bez ziranta ali nije nemoguce (moj slucaj)

- ne treba ni kasko ni zaloga na vozilo

- ostali uslovi su manje-vise isti kao kod ostalih banaka

vise informacija na www.erstebank.co.yu

Comment

• barda
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2005
                              • 154
                              • Novi Sad

I da dodam da je za Erste kredit EKS za klijente banke 11,74% a za ostale 12,76%

Comment

Working...
                              X