Opravka vozila nakon saobracajke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Opravka vozila nakon saobracajke

Pre nekoliko dana imao sam saobracajku u kojoj ne snosim ni najmanju krivicu. Policija je izlazila, sacinila zapisnik i sada je na redu standardan postupak naplate stete i opravke vozila.
    Mene interesuje koja je najbolja varijanta opravke vozila nakon izvrsene procene stete od strane procenitelja OD.
    1. Vrsiti opravku u servisu koji ima ugovor sa osiguravajucom kucom.
    2. Vrsiti opravku kod "svog" majstora i nakon opravke podneti racun kako bi se izvrsilo placanje majstoru (preko mene ili direktno)
    3. Nesto sasvim trece.

U slucaju prve varijante kakav je kvalitet izvrsene opravke - da li se to odradi kvalitetno ili se samo isfusari.
    Jako bi mi koristilo ako neko ima iskustva sa opravkom po bilo kojoj varijanti.
    Hvala unapred!
    Jednom Alfa, uvek Alfa!
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Koj auto je u pitanju i koliko vredi otprilike?

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

I koje osiguranje je u pitanju?!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dzalf
        CBC Član
        • 28.07.2006
        • 85
        • Beograd/Zarkovo

Alfa Romeo 33 1.5 1991 godiste III serija, pre 8.000 km radjena generalka motora, centriran trap... Sve u svemu bio u sasvim OK stanju, pa i malo bolje. Cenu ne mogu da procenim - za mene maximum koji mogu da priustim u ovom trenutku.
        Zar i to ima neke veze sa izborom servisa?

@ Eon
        Osoba koja me je udarila i koja je kriva ima osnovno osiguranje kod Dunav osiguranja.
        Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Wooodoo
          CBC Senator
          • 01.10.2005
          • 214
          • Beograd

Mislim da je najbolja opcija 2., mada kad sam ja bio u slicnoj situaciji osiguranje je bilo DDOR za koje kazu da je vise fer od Dunava. Ja sam auto sredio u servisu Ledine (koji ima ugovor sa Dunavom). Sam sam nabavio delove, platio servisu i bio sam zadovoljan jer su mi stvarno extra sredili auto. Radio sam kod njih jer poznajem gazdinog sina, pa su mozda zato posvetili malo vise paznje nago inace. Posle sam sve naplatio od DDOR-a, cak su mi dali malo vise nego sto me je sve kostalo.

Uglavnom, poenta je da je bolje da sam kupis delove. Znaces sta ti se stavlja u auto, plus ako znas nekog dobrog limara ne mozes da omanes. Jedini problem moze da bude naplata stete od osiguranja. Ili mogucnost da proglase totalnu stetu (nisi napisao koliko ti ja auto ostecen), jer tada procenjuju vrednost automobila po katalogu, a ta vrednost je manja od trzisne.
          http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Opcija 2, ali da je u pitanju majstor koji izdaje racun i da za delove dobijas racune. Ipak je to starije vozilo!

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Vidi, kod Dunava idi na opciju 2, ali nece ti priznati racun za rad iz servisa, vec ce sami normirati rad, pa gledaj da istaknes svaki detalj koji je ostecen, oni to onda normiraju i pomnoze sa nekom svojom procenjenom cenom norma sata, ali na kraju, ako si pametan, to dodje vise nego sto te kosta kod tvog majstora. Za delove obezbedi profakturu ili ponudu sa pecatom (najbolje od bar dve radnje), a radnje neka ponudu "abartuju" za jedno 30-50%. Nemoj da preteras da ne bude sumnjivo. Takodje, ako si imao neke stvari u autu, a one su ostecena, kao i alat, oprema i sve sto ti je osteceno (na primer sediste, kod jaceg udesa), to navedi uz profakture iz radnji.

Meni je u udesu unisten laptop, stampac i dig. foto-aparat (torba bila iza vozackog sedista, a pri udarcu otpozadi, naslon se prelomio i skrcao torbu). Tu je steta bila veca nego na autu. Sve sam naplatio, a u Opelovo preklopno sediste cu ubuduce da sednem samo ako mi stave cev pod grlo.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Sva osiguranja ne nadoknadjuju stetu nastalu na robi koja se prevozila, a nasla u vozilu u trenutku sudara!!!!

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

U svakom slucaju to su ti jedne velike ja.jare jer kako god okrenes oni ce ti dati para onoliko koliko procene,e sad da li ces ga ti popravljati ili ici kod njih u servis to nema veze jer ce oni odrediti cifru koja je "realna" da se to sredi. Pa jos mator auto....imao sam opasne rasprave sa proceniteljima pa je skoro trebalo upotrebiti i silu
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Dzalf
                    CBC Član
                    • 28.07.2006
                    • 85
                    • Beograd/Zarkovo

Izgleda da moram biti spreman i na takve stvari ali sta da se radi.
                    Inace to sto je auto mator ne znaci da cu da ga pustim da se samo nasmeje, upise par stvarcica i ode - ima da odradi posao profesionalno, kao da se radi o novom autu - sto znaci da popise sve nedostatke nastale nezgodom, bez toga ne potpisujem nikakav zapisnik. Ja ni ne trazim vise od toga nego da mi auto dovedu u stanje u kom je bio pre sudara.
                    Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

Originally posted by Eon
                      Sva osiguranja ne nadoknadjuju stetu nastalu na robi koja se prevozila, a nasla u vozilu u trenutku sudara!!!!
                      Obavezno Osiguranje od nanete shtete trecim licima...

Naplacujhe se veoma lako imovina koja je unishtena u udesu...

Naplacuje se i Strah i nazovi psihichke posledice...

Veeeeeeoma lako

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Dzalf...

Sve zavisi kako i koliko je oshteceno vozilo...

Uvek mozesh da skinesh Far, Branik masku, stavish unishtene gume, ubacish slomljeno sedishte, sve zavisi kakav je bio udarac...

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

@ eon

nesto si ti pomesao. nisam ja prevozio robu, vec moje licne stvari, a one itekako podlezu osiguranju
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Za tako star auto, sigurno ce ti traziti ucesce u steti na vozilu, ako sam negde servisiras auto. Za licne stvari u vozilu nadoknadjuju stetu, ako je pandur naveo odmah u zapisniku. A nematerijalna steta je rastegljiv pojam i najbitnija je anamneza lekara po prijemu unesrecenog!

Comment

• Dzalf
                              CBC Član
                              • 28.07.2006
                              • 85
                              • Beograd/Zarkovo

Zasto bi trazili moje ucesce u naknadi stete kada ne postoji ni promil moje krivice? I kakve veze ima starost auta sa svim tim - valjda oni trebaju da nadoknade kompletnu stetu koju procene bez obzira na starost auta?!
                              Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

Working...
                              X