Saobracajka,sta posle

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • matotalno
    CBC Početnik
    • 22.12.2007
    • 9
    • Beograd

Saobracajka,sta posle

Na moju nesrecu imao sam saobracajku pre nekoliko dana ,
    Vozio sam ulicom sa pravom prvenstva ,brzinom od oko 40- 45 km/h, nailaskom na raskrsnicu udaram u auto koji izlece ispred mene ,sve se desava kao u snu,znaci i dalje ne mogu da verujem ,100m od moje zgrade.znaci vozilo ulazi u raskrsnicu ne postupajuci po saobracajnom znaku za nailazak na put sa pravom prvenstva(oboreni trougao) ja udaram u njega,srecom nisam isao brzo inace bih ga odneo...Zvao sam policiju,cekao ih 1.5 sat na -5,uradili su zapisnik,crtali nesto,slikali.Na kraju su nam rekli da dodjemo u Dunav osiguranje za dve nedelje.Raspitao sam se i odlucio da ne cekam da stigne policijski zapisnik jer bez auta ne mogu da radim , nego da uradim usluzni zapisnik u osiguranju coveka koji je izleteo(Dunav osiguranje )To sam i uradio, posle toga odvezao auto u ovlasceni servis na popravku koji radi sa Dunav Osiguranjem.Izracunali su da je zamena ostecenih delova novim originalnim oko 120000 din ,auto je Fiat Bravo `98 , znaci samo delovi,bez njihovog rada,uzas.Cifra je strasna,a policijski zapisnik jos nije stigao ,uhvatio me je strah sta ako im kazem da naruce delove a posle ispadne ne znam sta, pa ja moram da platim sve,a to se ne isplati definitivno za auto od 4500e ,mislim jos nemam crno na belo da je druga strana kriva i ako mi se cini da nisam nista kriv.Da li ce mi Dunav osiguranje prihvatiti cifru od cca 150000 iz servisa koji sa njima radi,tj.Bogunovic.Kako se odredjuje krivica u slucaju udesa i da li policija pise ko je krivac u zapisniku ili kako to vec ide,nisu nista hteli da kazu dok su radili uvidjaj,samo su rekli da odemo po zapisnik za dve nedelje ?Sta da radim?
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Pa koliko znam u zapisniku koji dolazi posle 2 nedelje pise ko je kriv.
    Ako ti je tolika frka za pare, onda lepo sacekaj na kraju da vidis sta ce biti i mirna glava.
    Power of dreams !!!

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

zasto bi u usluznom zapisniku o ostecenjima na automobilu pisalo ko je kriv?kakve veze te dve stvari imaju?
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Moja greska..nisam dobro procitao...
        Power of dreams !!!

Comment

• matotalno
          CBC Početnik
          • 22.12.2007
          • 9
          • Beograd

Znaci ,kad dobijem policjski zapisnik u njemu pise ko je kriv i to je to?ZAsto nam policija te veceri nije rekla ko je krivac,cisto da budem miran , mislim ko odlucuje o tome?Sta se desava ako je krivac u zapisniku napisao da nije kriv?Mislim,ljudi rade svasta da bi se izvukli ali cinjenice su cinjenice a ja sam odlepio,kupim auto pre nedelju dana , jedva skupim pare i na kraju ti izleti neki manijak..,

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Opusti se, u zapisniku mora da pise ko je kriv, kao i skica celog dogadjaja + prilozene fotografije. Ako lice nije postupilo po saobracajnom znaku (pretpostavljam stop znak ili trougao), automatski snosi odgovornost.

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Re: Saobracajka,sta posle

Originally posted by matotalno
              Dunav osiguranje.To sam i uradio, posle toga odvezao auto u ovlasceni servis na popravku koji radi sa Dunav Osiguranjem.Izracunali su da je zamena ostecenih delova novim originalnim oko 120000 din ,auto je Fiat Bravo `98 , znaci samo delovi,bez njihovog rada,uzas.Cifra je strasna,,uhvatio me je strah sta ako im kazem da naruce delove a posle ispadne ne znam sta, pa ja moram da platim sve,a to se ne isplati definitivno za auto od 4500e ,.Da li ce mi Dunav osiguranje prihvatiti cifru od cca 150000 iz servisa koji sa njima radi,tj.Bogunovic.Sta da radim?
              ispada da si otkinuo pola auta ako toliko koštaju delovi.
              ne moj ništa raditi dok ne dodje zapisnik iz SUP-a
              neće tebi Dunav priznati nešto posebno,jer postoji nešto što se kaže amortizacija vozila.
              u najgorem slučaju dobićes jedno 50000.oo-60000.oo din,a ostatak do cifre koja ti treba za popravak ćeš po privatnoj tužbi tražiti od krivca.

da imaš kasko ne bi te bolela glava.
              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
              Audi ima crveno T

Comment

• greywiendog
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 421
                • Stara Pazova

Posto sam u aprilu imao slicnu situaciju (samo sto sam ja bio kriv jer sam imao znak stop), mogu da ti kazem sta se u nasem slucaju desilo.
                Ja sam, dakle, kriv i moje osiguranje je nadoknadilo stetu (koja na oko nije bila velika) u iznosu od 160000 dinara.
                Ako je situacija identicna kao ova moja (a iz tvoje price vidim da jeste), ti neces biti kriv, vec taj koga si udario. Nemoj nista da popravljas dok ne dobijes konacan zapisnik.
                Jeste da to traje ali nemoj da te posle iznenade.
                Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

A sada da nesto pojasnimo na ovu temu:

Zapisnik o uvidjaju sa lica mesta saobracajne policije je samo 1 od dokumenata koji se prilaze uz prekrasjnu ili krivcnu prijavu i on NE ODREDJUJE ko je kriv.

Odluku o tome ko je kriv za saobracajnu nezgodu donosi Sud.

Formalno, Osiguranjnje ne bi moralo da isplacuje stete dokle god Sud ne donese presudu da je njihov osiguranik kriv za nastalu stetu.

U praksi pokazalo da je policijska procena sa lica mesta u preko 90% tacna, da sudski postupci traju dugo i da bi odugovlacenje isplata bio los marketinski potez, te su osiguranja odlucila da isplacuju stete i na osnovu zapisnika koji u sustini nije nikakav dokaz o bilo cijoj krivici.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• matotalno
                    CBC Početnik
                    • 22.12.2007
                    • 9
                    • Beograd

Nisam otkinuo pola auta,mislim udario sam ga prednjim levim coskom u tocak,iskrivio haubu,blatobran,pukao hladnjak,far,branik itd itd..na proceni u dunavu je napisano da je sve za zamenu ,niusta peglanje itd.,auto je u voznom stanju , isto kao i pre samo je malo udaren,radi se o tome da su original fiat-ovi delovi mnogo skupi,npr far je 15000 din.hauba 25000 itd itd sto znaci kad se sve sabere ispod haube sto je popucalo dodje se do te cifre a udarac iskreno nisam osetio koliko je bio jak, eto.Jel moguce da mi ovi iz Dunava ne priznaju tih 150000 din. koliko kosta komplet opravka u njihovom servisu s obzirom da auto vredi 4500e?Sta mislite o krivici,ja mislim da nisam kriv ni 1% ,vozio sam po ogranicenju ulicom sa pravom prvenstva,vidi se trag kocenja,radio sam alko test,on je izleteo tj samo prosao kroz raskrsnicu bez stajanja na oboreni trougao..Ne zelim da zaradim nista ,mislim nesto tipa da ucarim koji evro na servisu kod nekog levog majstora,sto neki rade,bitno je da mi se sredi auto kako treba jer bez njega nemogu da radim!Amortizaciju imam i iznosi 20% na limene delove koji se menjaju,tako pise u zapisniku.
                    Svaka pomoc i iskustvo je dobrodoslo!

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Sacekaj zapisnik... U medjuvremenu se raspitaj kod osiguranja koje treba da ti isplati stetu koji je njihov servis za sanaciju ostecenja na vozilima i da li mozes da odes da ti tamo urade auto, a da posle refundiras od osiguranja pare, kada se dobije resenje....

Ako se tako sloze kockice, super! A u slucaju da si ti ipak kriv, onih 1%, opet ce ti biti jeftinije da sam to platis, jer obicno servisi pri osiguranjima nisu nesto posebno skupi!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• matotalno
                        CBC Početnik
                        • 22.12.2007
                        • 9
                        • Beograd

Dobio sam informaciju da je stigao zapisnik,i to posle nekih 6 dana od udesa,sutra idem da po kopiju pa vam javljam sta i kako!

Comment

• gille
                          CBC Senator XXL
                          • 24.09.2006
                          • 593
                          • Belgrado

Vidi ovako, ako te je pandur poslao u osiguranje na procenu štete po pravilu je onaj drugi kriv. U zapisniku is SUP-a to eksplicitno piše. Očekuj da će osiguranje da isplati štetu u potpunosti, mada ponekad znaju da budu extremno spori.... Mene je odvalio 19. oktobra gradski bus u Novom Sadu, nisam ja bio kriv, čekam još uvek da mi isplate štetu...

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by gille
                            U zapisniku is SUP-a to eksplicitno piše.
                            Gille, procitaj sta sam napisao gore, ko odlucuje o krivici.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• rajmax63
                              CBC Prijatelj
                              • 02.04.2005
                              • 1415
                              • Bačka Palanka
                              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by gille
                              Očekuj da će osiguranje da isplati štetu u potpunosti, mada p
                              aha malo sutra.pisao sam gore koliko isplaćuju
                              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                              Audi ima crveno T

Comment

Working...
                              X