Ovlashcenje i/ili prenos vlasnishtva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Originally posted by dintel011
    ...Ti volis da uteras pare drzavi, ja ne, zato nikada necu da placam ono sto mogu da izbegnem. Ne secam se tacno al mislim da je prenos bio 150e i uvek cu pre da ih pojedem,popijem ili .... nego da platim drzavi....
    To sto si do sada mogao da izbegnes, za vrlo kratko vreme [ par godina ] vise neces moci...
    Uredjena drzava ti nece ostaviti takvu mogucnost...
    I, naravno, nece ti ostaviti 150 eura da popijes...

Nije to stvar da volim da dajem drzavi pare...vec volim da nikome ne pravim probleme...i da budem najsigurniji u pogledu svoje imovine...

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

@dintel011

Ajde molim te skeniraj i jedan kupoprodajni ugovor.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Hmmm, po definiciji PDV bi trebao iskljuciti bilo kakav drugi porez, posebno na "prenos" vlasnistva... Na taj auto je vec jednom placen porez, i po samoj ideji PDV (Porez na dodanu vrijednost) ne bi se imalo sta vise na njega placati (osim promjene tablica, nove saobracajne...)...

Kako automobil svojom amortizacijom vrijedi sve manje sto se vise vozi, mozda bi trebalo uvesti nesto sto se zove PIV (Porez na izgubljenu vrijednost), koji bi drzava placala onome ko takav auto kupi od drugoga... Tj. razliku izmedju prijasnje vise cijene, i sadasnje nize...

Ukoliko ovo prodje, trazicu od Ministarstva Finansija naknadu za Intelektualno vlasnistvo nad idejom...

Comment

• dintel011
          CBC Senator XXL
          • 12.03.2005
          • 348
          • Beograd, Vidikovac

Originally posted by neshaoct
          Originally posted by dintel011
          ...Ti volis da uteras pare drzavi, ja ne, zato nikada necu da placam ono sto mogu da izbegnem. Ne secam se tacno al mislim da je prenos bio 150e i uvek cu pre da ih pojedem,popijem ili .... nego da platim drzavi....
          To sto si do sada mogao da izbegnes, za vrlo kratko vreme [ par godina ] vise neces moci...
          Uredjena drzava ti nece ostaviti takvu mogucnost...
          I, naravno, nece ti ostaviti 150 eura da popijes...

Nije to stvar da volim da dajem drzavi pare...vec volim da nikome ne pravim probleme...i da budem najsigurniji u pogledu svoje imovine...
          Covece idi u neki podmladak neke stranke pa tamo truj narod o uredjenoj drzavi.
          A sto se tice problema - nema ih.
          Koliko si automobila do sada prodao/kupio?

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

..bio sam napisao jedan drugi odgovor, ali sam izbrisao...

Svaka ti cast...najpametniji si na svetu...sve radis ispravno...svi bi trebali da rade kao ti... Jel' sad ok ?

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Ionako je otishlo predaleko od teme...

Neka svako radi onako kako misli da treba, kao shto jednom napisah, trebace vremena da neke stvari uklavirimo kao narod kad dodje vreme da i formalno-pravno postanemo deo nekog "normalnog sveta".

Hvala svima koji su konstruktivno uchestvovali u ovoj temi.

ENDE
              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
              X