CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brankoo
    CBC Početnik
    • 25.09.2008
    • 6
    • smederewska palanka

LJUDI EWO MENE POD DRUGIM NICKOM PA DA SE NE PREDSTAWLJAM PONOWO...STARI MI JE BRANKO23 zeleo bih da pitam administratore jel moguce da nekako powratim stari nick,zaborawio sam lozinku za njega...ako je moguce da mi se posalje lozinka od starog nicka na pp ili nesto slicno....inace sto se tice mojih pitanja dwa tri posta iznad,bio sam u serwisu u mladenowcu kod zorana i ustanowio je da mi prednje i akumulatorska bomba nisu od xm-a?? narucio sam swe tri mislim da ce se dosta smanjiti oni problemi koje sam naweo gore.sta mislite?

Comment

• brankoo
      CBC Početnik
      • 25.09.2008
      • 6
      • smederewska palanka

ajmo hidroeksperti

Comment

• citroendzija
        CBC Član
        • 11.06.2006
        • 65
        • cacak

Moras probati sa njim se nikad ne zna mada od akumulatorske i regulatora mnogo znaci da sve lepo funkcionise pa pumpa pa hidro glava... A to sto pada je normalno sta god da uradis posle 7 dana pocinje brzo da pada.Treba da pogledas stanje prednjih amortizera tako sto skines povratno crevo i vidis da li vraca cesto ulje(isprati koje je sa amortizera ide tanko plasticno).Takodje valja i ocistiti filter koji se nalazi u posudi za lhm ima ih dva jedan je od povratnih vodova a drugi za pumpu.
        xm 2.0

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Akumulatorska bomba ce ti sigurno produziti period izmedju kliktaja, pod uslovom da je losa ova na autu.

Sta je to hidro glava?
          https://t.me/pump_upp

Comment

• citroendzija
            CBC Član
            • 11.06.2006
            • 65
            • cacak

Glava letve upravljaca.
            xm 2.0

Comment

• brankoo
              CBC Početnik
              • 25.09.2008
              • 6
              • smederewska palanka

filteri u lhm rezerwoaru u oprani,sutra prowerawam powrat iz prednjih amortizera...i zadnjih...znaci ne zna se koja su crewa odakle nego moram da ispratim odakle idu. bombe stizu za par dana...menjam i biksne u uprawljacu imam poweliki luft pa lupa opasno widecu hoce li prestati i ono zaglawljiwanje wolana...i hoce li biti malo laksi na wolanu kad se swe to izmenja...do tada je swe nagadjanje...kad se bombe zamene znace se gde dalje da trazim gubljenje pritiska...kocioni wentil,prednji amortizeri......tako bar ja zakljucih citajuci forum...zposle zamene delowa raportiram owde da prijawim promene

Comment

• brankoo
                CBC Početnik
                • 25.09.2008
                • 6
                • smederewska palanka

zaborawih da kazem da mi sem prednjih,ni akumulatorska nije bola od xm a wec od bx-a...tako da je ljuljao kao spacek a i hidroaktiva nije radila swoj posao

Comment

• citroendzija
                  CBC Član
                  • 11.06.2006
                  • 65
                  • cacak

Biksne na letvi mogu da smanje cukanje a to sto ti koci volan i sto je tezak moras menjati gumice hidroglave sto nije mali ni naivan posao.Ja sam menjao dve letve za 4god. jer kad dobije lufta u nekoj biksni koja je izlivena u njoj pomoci nema(bar je tako na 2.0 i na 2.1 td posto su iste).A za povratna creva ti je jedan filter u posudi a drugi je za pumpu i na njega dolazi samo jedno siroko crevo...Pa tako mozes znati sta je sta... Pa i spacek lepo ljulja...
                  xm 2.0

Comment

• Aca Lukas
                    CBC Član
                    • 16.06.2008
                    • 22
                    • Jedan grad, Pored je Beograd

Drugari trebam pomoc, naime, odlucio sam da menjam mog BMW 520i E34 model za XM-a, pa me razumete sta mi treba, i ako ima neko ko bi pravio kombinaciju, tu sam za dogovore svake vrste, nije problem. XM-a je kupio skoro moj drugar i ja se odusevio autom i resio da ga i ja kupim, i sad sam shvatio zasto je moj cale kad sam ja bio mali vozio samo citroene, odnosno GS-a!! Ako ste voljni da mi pomognete, tu sam, i sve informacije oko BMW-a dacu na pm. A i malo me smorio BMW, pa da menjam marku!
                    Unapred zahvalan na pomoci!

Comment

• brankoo
                      CBC Početnik
                      • 25.09.2008
                      • 6
                      • smederewska palanka

ewo raporta...zamenjene biksne i predne i centralna bomba...u woznji je nebo i zemlja...manje se lju;lja stabilniji je a udobniji po nerawninama i sigurniji,kao zalepljen za asfalt....nema wise lupanja u uprawljacu kad ide po rupama apsolutna tisina...interesantno kliktanje pumpe isto kapo pre...4-5 sec...i wolan mi malo lakse ide i ne glawi u woznji wise,sad samo na leru kad je manji pritisak,predpostawljam...sta dalje raditi?

Comment

• citroendzija
                        CBC Član
                        • 11.06.2006
                        • 65
                        • cacak

Vozi ne moj ga ni drzati na leru... Nije mi jasno kako ne glavi volan jedino ako nije bilo zbog centralne bombe(jos bolje)Kakav ti je regulator pritiska?Na njemu je centralna bomba.I pumpa ako je masna,baca remenica ili dosta struze menjaj ako nije jos bolje...
                        xm 2.0

Comment

• brankoo
                          CBC Početnik
                          • 25.09.2008
                          • 6
                          • smederewska palanka

pa pa glawi on kazem,ali wise ne u woznji samo na leru...cudi me da pumpa radi isto...ali woznja je neuporediwo bolja... ne znam ima li na forumu objasnjeno detaljno kako se menja lhm...imam nameru da to uradim...serwis mi je 30 km odawde pa da ne idem za to...ukoliko nije prewise komplikowano

Comment

• vozac
                            CBC Početnik
                            • 05.10.2008
                            • 2
                            • unknown

XM `93

Pozdrav svima!
                            Vidim da ovde ima jako dobrih poznavalaca XM, pa bih, kao potencijalni kupac ovog vozila, hteo da pitam za savete, obzirom da sam prilicno neuk oko poznavanja automobila...
                            Naime, imam ponudu za XM `93 godiste, turbo dizel, nisam gledao, ali vlasnik kaze da je u jako dobrom stanju (znam vlasnika kao pedantnu osobu... e, ko bi znao sada), znaci posle kupovine bez ikakvih ulaganja, trenutno na servisu /jabucica i nesto u vezi sa nekim "razvodom" goriva/, presao 290.000 km i cenom od 3.800 eur, sa zapazanjem vlasnika da to nije konacna cena.
                            Pitanja:
                            - da li je bolje ici na TD ili benzinca kome je ugradjen plin
                            - da li je na osnovu opisanog cena vlasnika realna (malo je vec predjena km cini mi se) ili kolika bi bila....
                            - sta mislite da je jos od znacaja???
                            Negde sam cini mi se, procitao da su XM od `94. bolja varijanta sto se tice kontakata....

Hvala, jer ocekujem odgovore
                            iako znam da je to tesko reci napamet, da se ne vidi auto...

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Skup je, ipak je to serija 1. Idi na seriju 2 po svaku cenu...l
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• vozac
                                CBC Početnik
                                • 05.10.2008
                                • 2
                                • unknown

Hvala najlepse, g. DJUkicu

A, pored ovog odgovora, da li bi nesto preciznije jos mogli reci za izbor kod serije 2 (ono, od 94, na dalje...)

Comment

Working...
                                X