CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Ja vozim BMW E34 524TD, vozio sam XM 2.0i i u svemu je XM bio jeftiniji za voznju.
    E sad zamisli da za Citroen Berlingo 2004. godiste ablender kosta oko 28.000 dinara??!?>!?!?!?
    Ali tako ti je za sve nove automobile jednostavno sve je preskupo i sto je najgore KVARI SE.
    u sustini cena odrzavanja tih automobila s kraja 80tih je slicna.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Aca Lukas
      CBC Član
      • 16.06.2008
      • 22
      • Jedan grad, Pored je Beograd

Originally posted by djukic
      Ja vozim BMW E34 524TD, vozio sam XM 2.0i i u svemu je XM bio jeftiniji za voznju.
      E sad zamisli da za Citroen Berlingo 2004. godiste ablender kosta oko 28.000 dinara??!?>!?!?!?
      Ali tako ti je za sve nove automobile jednostavno sve je preskupo i sto je najgore KVARI SE.
      u sustini cena odrzavanja tih automobila s kraja 80tih je slicna.
      Sta reci, 524 td je moja potajna zelja...
      nisam jos vozio BMW dizel, i malo ti zavidim...
      Posto imas sa oba auta iskustva, reci mi da li da uopste prelazim iz BMW-a u citroen, ima i citroen svojih prednosti, ali ja meni ipak BMW ljubav, ali mi je i dosadio, i izgleda mi ko da se vozim na biciklu posle E32 730i
      a sadasnji je E34 520i M20 motor
      Mada sam negde video da su plocice za XM 3900 din. dok su za BMW-a od 1600-4000 din. kako koje, pa me to malo zabrinulo. I reci mi da li 2.1td XM ide isto dobro kao i ovaj moj, ili mozda bolje? Mozes i na pm da mi odgovoris da ne smaramo ljude sa BMW-om

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Pazi iskreno ja nevidim poentu prelaska sa BMW-a na XM ako su to automobili istih godina. Da mozes da skocis na seriju II XM-a i to neki V6 ili CT to i razumem ovako?
        Ako mene pitas ja znam dosta o XM-u i njegovim manama, neplasi ne uopste. Znam i BMW tako da nemam straha ni tu...
        E sad ti ces da uzmes XM-a sa bubicama, ako nisi spreman sam da se upustis u otklanjanje istih onda bezi od XM-a. Nezelis valjda da ti majstori postanu kucni prijatelji?

XM serija II - sve decije bolesti otklonjene, jedino sto je po meni izgubo malo citro duha pa cak je izgubio i onaj volan sa jednim paokom...

P.S. Goran s foruma me pitao za misljenje u cemu se radije vozim XM, Laguna ili BMW i odgovorio sam mu XM...

Comment

• Ima kod mene jedan XM V6 na prodaju, prve serije sa sekvent gasom...

Comment

• Aca Lukas
            CBC Član
            • 16.06.2008
            • 22

Jedno pitanje, sta je ovo kod XM-a(ovi dugmici), to sam cuo da se ukuca neki kod i tek onda mozes da upalis auto, ili ako nije za to, nek mi neko objasni cemu sluzi i kako funkcionise, i da li to ima svaki XM?

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Tacno tako to je blokada motora. E sad da li ima bas svaki nisam siguran, mada verujem da ima, posto se ovo vidjalo i u Citroenima nize klase.
              Moj ti je savet da ne juris XM-a kog trenutno mozes da priustis vec nekog u sto boljem stanju. Ako trenutno nemas para bolje sacekaj dok ne skupis dovoljno. U suprotnom bi mogao da se pokajes, kao i uostalom kad bi kupovao vrh limuzinu bilo kog drugog proizvodjaca za male pare.
              Live together, die alone.

Comment

• Aca Lukas
                CBC Član
                • 16.06.2008
                • 22

ma ne jurim ja, samo imam 2 komada u ponudi, i jos se razmisljem da li da uopste i menjam auto?! Mada, da budem iskren, najvise me od XM-a odbijaju price da je skup za odrzavanje i opravku, ali to pricaju i za BMW sto naravno, nije tacno.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

XM I E34 za njih vaze urbane legende da je odrzavanje skupo. To nemoj da te odbija...

Comment

• Aca Lukas
                    CBC Član
                    • 16.06.2008
                    • 22

Upravo tako, mada se u XM ne razumem, niti znam cene, a za E34 je ortodoxna laz! Pa meni nije bilo skupo odrzavanje ni za E32, mozda za 10% skuplje nego za E34, i to mozda samo ponesto, a pazi kakav auto i kakva masina!

Comment

• vakcina
                      CBC Početnik
                      • 08.03.2009
                      • 3
                      • Kucevo

Re: CITROEN XM

Pitanje za Đukića, curi mi hladnjak veći na XM-u 2.5 TD iz '97. Gde mogu naći polovan i koliko košta nov, pošto sam odskora vlasnik pa ne znam gde da nabavim delove? Hvala

Comment

• ostres
                        CBC Senator XXL
                        • 01.06.2008
                        • 305
                        • Zemun

Vodi racuna da imas dovoljno tecnosti dok to ne sredis, ti motori se lako pregreju.
                        Pusticu ti na PP neke telefone.
                        I sa srecom da te sluzi, to je moja limuzina iz snova. Koliko si ga platio?

Comment

• vakcina
                          CBC Početnik
                          • 08.03.2009
                          • 3
                          • Kucevo

Sa malim zakašnjenjem odgovaram, našao sam polovan hladnjak za 100€, kupio ga i do sada ne curi, ali ne leži vraže, primetim da mi se uopšte ne uključuju ventilatori, pa sam to nešto juče čačkao oko ona 3 releja na prsima napred i mislim da su bili loši kontakti, nakon tretmana wd-om proradili, ali mislim da to moram da pratim, sreća pa sam ga vozio na kratkim relacijama pa nije imao vremena da se pregreje.
                          Što se tiče cene mislim da sam super prošao (1500€ auto + 400€ registracija pre poskupljenja + 100€ prenos + 100€ hladnjak) tako da sam zadovoljan
                          Ima tu još malo ulaganja na sitnice... ali sve vitalno je u redu

Comment

• Gane_Kosovo
                            CBC Početnik
                            • 04.03.2010
                            • 2
                            • Gnjilanje Nis

e pozdrav sa kosova moze li mi neko reci imam xm i imam problema sa bombama, sve radi ali na neku rupu i slicno kao da nema montizer uopste, i sve udaram glavu u krov i nije udobna voznja, moze li mi neko reci o cemu se radi?

Comment

• ostres
                              CBC Senator XXL
                              • 01.06.2008
                              • 305
                              • Zemun

Pa treba da zamenis ili eventualno napunis bombe ako nisi skoro.

Comment

• Profi-Mare-Gas-Gas

Originally posted by Gane_Kosovo
                                e pozdrav sa kosova moze li mi neko reci imam xm i imam problema sa bombama, sve radi ali na neku rupu i slicno kao da nema montizer uopste, i sve udaram glavu u krov i nije udobna voznja, moze li mi neko reci o cemu se radi?
                                Zameni bombe i problem resen.

Comment

Working...
                                X