Novi Fiat Bravo 3 vrata
Collapse
X
-
Re: Novi Fiat Bravo 3 vrata
Probably been asked before but can't find any mention of it. Anyway, do we think there wil be a 3 door version anytime soon? Thinking of getting rid of my GPS 1.9 and think a 3 door Bravo would look pretty good.
ocigledno zbog ove "krize" ne zele da ulazu u novi model (iako tehnicki nije u pitanju skroz novi model), veeelika steta
al nije mi jasna ova slika ili je jako dobar ps ili ko zna sta je- Italian for style
-
-
Originally posted by HGT 2.4Zanima me da li neko nesto zna o ovom modelu, ocekujem siguran odgovor od neseNije bilo nikakve zvanicne najave modela sa 3 vrata.
BTW Najavljivali su HGT sa 1.8T (kao u Alfa MiTo GTA) ali ocigledno nema klijentele za auta tog tipa...Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Zvanično fiatovo saopštenje za štampu pre oko godinu dana je bilo da neće postojati verzija brava sa troja vrata. Pošto nema neke razlike u karoseriji kao što je postojala između stila sa 3 i 5 vrata verovatno bi tržište za ovo bilo jako malo pa i ne zavređuje ulaganja. Isto kao što je Stilo Abarth sa 5 vrata bio u fiatovom cenovniku svega godinu i po dana i prodao se u smešnim količinama, nije za pretpostaviti da će i bravo ovakav kakav je doživeti neko ozbiljno abarth izdanje u sadašnjoj krizi...
Trebalo im je svega 18 meseci da shvate da auto sa 5 vrata puca na porodične kupce a auto sa 3 vrata na Šumahere amatere, pa mislim da to neće ni pokušavati sa novim bravom. Verovatno je filozofija da ko želi sportsku varijantu novog brava sa 3 vrata treba da časti sebe pravim Grande Punto Abarthom... a to ima puno logike.
Comment
-
-
Da, ali veći štos je u tome da 1993, kada je napravljen Tipo sa 3 vrata su praktično imali rupu jer je to bio prelaz sa Una na Punto. I inače automobili C segmenta sa 3 vrata su brojčano u velikoj manjini nad verzijama sa 5 vrata iz prostog razloga što su to automobili za ljude koji žele više prostora od B segmenta pa je i pretpostavka da ako nekom prostor nije presudan, B segment sa 3 vrata je prava mera, pogotovo danas kada je grande punto baš grande i razlika u dimenzijama u odnosu na bravo nije ogromna. A treba i dodati činjenicu da se nema para i da se u zadnjih par godina ide samo na ono što se sigurno traži i prodaje... Nema više pokušaja i eksperimenata.
Pre će od bravoa pokušati da naprave SUV jer ih žulja što to nemaju ili možda čak karavan ili crosswagon što bi alfa rekla, nego hatchback sa 3 vrata...
I Alfa 149 će biti samo u verziji sa 5 vrata kao što je i Lancia Delta...
Comment
-
-
Iako rekonstrukcija modela sa 5 na 3 vrata možda izgleda banalna, u pitanju je pozamašna investicija jer ipak mora da se pravi priličan broj novih alata za prese a to je bukvalno najskuplja stavka u autoindustriji. Mislim da je to za njih u ovom trenutku veliki zalogaj. I sam razvoj Brava od Stila u rekordnom roku i ograničenom lovom je već bio herojsko delo.
Mislim i da je ta deltina pusti san i izmišljotina jer bi taj auto samo smetao Grande Puntu, MiTo-u, i novom Ypsilonu koji treba da izađe iduće godine tj. otimao bi im kupce koje su ionako pokrili ovim modelima pa je i investicija u to besmislena. Možda će se čak pre odlučiti da naprave Lanciu Fulviu kupe nego da naprave još i treći hečbek na bazi Grande Punta, mada fiat nikad nije oskudevao u iracionalnim potezima...
Comment
-
-
Kao prvo, zaljubljen sam u novi Bravo. Buni me jedna stvar: da li je moguce da se model u boji " trule visnje " razlikuje od ostalih ?
Evo primera: http://www.polovnavozila.biz/polovni...0%20km/51.html
Uocavate lajsne ispod vrata, kao i krilce iznad zadnjeg stakla, i uopste nekako deluje "sportskije" u odnosu na klasican model: http://www.polovnavozila.biz/polovni...0%20km/75.html
U cemu je fora, obzirom da su isto godiste?
Comment
-
-
Comment
-
Comment