CITROEN Dyane

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki01
    CBC Veteran
    • 27.10.2005
    • 100
    • Jugoslavia

E pa samo da se zna, da je crvena Dijana moja ljubimica.
    Kad sam bio klinac, moj cale je imao bas ovakvu, a kao sto izreka kaze: Prva ljubav zaborava nema

Ova sa slike je snimljena na skupu u Ocagi - Dyana je 1978. Godiste, kao sto je bila nasa, iste boje je kao sto je bila nasa, a presla je svega 60-ak hiljada Km
    Svih 27 godina je vlasnistvo jednog simpaticnog gospodina iz Lazarevca koji sa mnogo ljubavi prica o njoj.

Ljubitelj Francuza i dizela

Comment

• VladaGS
      CBC Veteran
      • 12.03.2006
      • 144
      • Beograd

Pošto vidim da je ovde jedino mesto za pitanje Diane, evo mog pitanja.
      Ako neko ima slike originalnog enterijera Diane, bio bih zahvalan. Moja nije tako loša, ali ima nekih estetskih delova koji nedostaju, a to me izuzetno nervira. Volim originalnost, pa bih na osnovu slika, pokušao da pronađem nedostajuće delove. Hehe, kao puzzle.
      Citroen GS club 1976.
      Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
        CBC Senator XXL
        • 17.12.2004
        • 875
        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Vrlo ne zgodno pitanje. Moras znati jednu stvar, a to je da Dijane koje su stizale iz Kopra Nisu bile bas identicne kao one francuske. Sta vise, svako podneblje je tezilo da nesto svojih delova ubaci u auto. Ja cu pokusati da isceprkam slike koje su skenirane iz uputstva
        Što više za što manje

Comment

• VladaGS
          CBC Veteran
          • 12.03.2006
          • 144
          • Beograd

Originally posted by @lix
          Vrlo ne zgodno pitanje. Moras znati jednu stvar, a to je da Dijane koje su stizale iz Kopra Nisu bile bas identicne kao one francuske. Sta vise, svako podneblje je tezilo da nesto svojih delova ubaci u auto. Ja cu pokusati da isceprkam slike koje su skenirane iz uputstva
          Da, to sam već video na slikama koje se mogu ovde pronaći. Ako nešto isčeprkaš iz uputstva bilo bi lepo. Mislim da je to ono što bi mi trebalo, ako je uputstvo za Dianu iz Kopra?
          ps.
          Onaj što ti je danas svirao u Beogradu, sa crvenom Dianom sam bio ja. Prepoznah te odmah.
          Pozdrav.
          Citroen GS club 1976.
          Citroen AX image 1991

Comment

• milica
            CBC Početnik
            • 15.07.2006
            • 8
            • Beograd

Pozdrav svima! Imam pitanje za sve vas-gde nabavljate delove za Dijanu? Ja pokusavam da kupim far, ali ne uspevam nigde da ga nadjem. Da li neko moze da mi pomogne?

Comment

• @lix
              CBC Senator XXL
              • 17.12.2004
              • 875

Imas recimo kod Davora na Novom Beogradu
              ul. Omladinskih Brigada 172
              0641101811

Mogla bi i malo da se predstavis, podrobrnije. tj. da nam pokazes slike tvoje Dijanice
              Što više za što manje

Comment

• milica
                CBC Početnik
                • 15.07.2006
                • 8
                • Beograd

Hvala za informaciju, svakako cu pozvati Davora.

Sto se tice slika moje Dijane, nemam ih. Posto nemam digitalni fotoaparat, zamolicu nekog da je slika, pa cu postaviti slike, samo ne znam koliko ce vam se dopasti... Dijana je raskupusana, tj. moj otac popravlja limariju, a sprema se i da je farba, tako da je sa nje skinuo sva svetla i branike. Izvadio je autu i ono coravo oko, tj. zardjali far, koji cu, nadam se, uskoro zameniti. Ah, da, zaboravih da kazem da je Dijana narandzaste boje - moj narandzasti Ferari. Eto. Nadam se da je ovo dosta za pocetak. Pozdrav.

Comment

• VladaGS
                  CBC Veteran
                  • 12.03.2006
                  • 144
                  • Beograd

Pozdrav Milice. Jesi li iz Beograda?Ako jesi, a vozila si Dianu po gradu, onda sam te sigurno video. Ni jedna Diana mi ne promakne.
                  Moja je crvena sa nekim vukom na krilima zadnjim.Vrlo prepoznatljiva.
                  Još jednom pozdrav. Ako ti treba bilo kakav savet, samo piši ovde Alix i ja smo stalno na forumo pa ćemo ti ako je u našoj moći pomoći.
                  Citroen GS club 1976.
                  Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
                    CBC Senator XXL
                    • 17.12.2004
                    • 875

ma da, nikakav problem. Inace video sam nekoliko naradzastih Dijana u BGD-u. E sad, nisam primetio da ih vozi zenska osoba. Mozda to i nije bitno, mozda je milica samo nick.
                    Što više za što manje

Comment

• VladaGS
                      CBC Veteran
                      • 12.03.2006
                      • 144
                      • Beograd

Ma, da. Nije ni bitno samo nek nas je više.Ali nije lepo koristiti žensko ime, ako si muško.Jedino ako nisi od onih.?
                      Citroen GS club 1976.
                      Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
                        CBC Senator XXL
                        • 17.12.2004
                        • 875

Nikako naravno
                        Što više za što manje

Comment

• milica
                          CBC Početnik
                          • 15.07.2006
                          • 8
                          • Beograd

Ja muško Nisam primetila, a i kad me mama rodila rekli su joj da sam žensko. Inače, moje pravo ime jeste Milica. Nego, stvarno, nisam ni ja primetila da žene voze Dijane. Doduše, ja sam tek u decembru prošle godine položila vožnju, a auto mi stoji na parkingu neregistrovan već godinu dana. To znači da još nisam sela da vozim posle autoškole...blago mojoj Dijani kad ja sednem za volan To znači da ću morati da vozim neregistrovan auto do tehničkog. Blago meni ako na tom putu sretnem policiju.

Nego, upravo sam kupila far sa kućištem od Davora iz Novog Beograda. Ako ga neko poznaje, neka ga pita da li sam psiho ili žensko, pošto me je on video.

A Alixu i VladiGS hvala na ponudi za pomoć. Da mi Alix nije javio kome da se obratim za far, ja bih se i dalje nervirala gledajući zarđalo oko moje Dijane. Vlado, nisam primetila tvoju Dijanu verovatno zato što koristim autobus, pa ne obraćam pažnju na vozila, već na ljude oko mene kako me neko ne bi nagazio ili mi zabio lakat u rebra.

I da, iz Beograda sam.

Pozdrav.

Comment

• @lix
                            CBC Senator XXL
                            • 17.12.2004
                            • 875

E pa fino. da objasnim malo kako ovde stoje stvari.

Prvo, kada ti cale bude sklopio sauto (ako ga ne bude uzeo sebi ) zaboravices na autobus, jer je potrosnja toliko mala (relativno) da ti se nece isplatiti da ides gradskim prevozom. Makar je vozila samo nocu kad ides ili se vracas sa neke zurke (zamisli to mrcvarenje u prevozu)

Drugo, mi se ovde na forumu vec neko vreme mucimo da okupimo citropopulaciju (sve ljubitelje citroenovih vozila, a najvise Amodela: Dijana, Spacek, Mehari, Ami i starijih hidro citroena GS, Ajkula, a u novije vreme i BX i XM). cilj naseg skupljanja je da osim razmene iskustva i invformacija zajedno laksle dolazimo do delova, kojih uzgred ima i potpuno novih ali i polovnih a koji ne mogu da se nabave kod nas. Tada je mnogo lakse narucuti vecu kolicinu delova jer ce i cena biti manja po glavi a i isporucilac ce lakse porudzbinu da otpravi (gume, i razni drugi potrosni delovi ali i limarija).

Trece, volimo da se druzimo, (time valjda dokazujemo sami sebi da nismo usamljni slucajevi da voze takva kola i uzivamo u endenskim primercima vozila koje su neki citrozaludjenici sredili do savrsenstva.

Cetvrto, volimo da se zezamo, kao sto si videla iz prethodnih postova (da, to je bilo zezanje )

Nazalost, iako ima ekstraredjenih automobila koji se voze, njihovi vlasnici ne ucestvuju na skupovima, ali ni u radu foruma. Za pocetak ti savetujem da stupis u kontakt sa devojkom koja je ovde na forumu registrovana sa imenom kale, i koja se sprema da kupi Spaceka Charlestona, a pri tom nikada nije vozila takav auto. Mislim da mozete jedna drugoj da pruzite znacajnu podrsku.

Peto, radionica kao sto je Davorova u Srbiji ima puno, kod njega sam pte poslao zato se sa njim najvise druzim a i ima gomilu delova novih i polovnih pa ne moram da se mlatim.

Zivela ti nama, dobro dosla u Citrosvet (vazno) i na nas mali forum (manje vazno - ako imas vremena, sto da ne)
                            Što više za što manje

Comment

• Gorcha
                              CBC Veteran
                              • 29.03.2006
                              • 114
                              • Jagodina

DYANE boginja lova
                              DS, 2CV, AMI, TA

Comment

• VladaGS
                                CBC Veteran
                                • 12.03.2006
                                • 144
                                • Beograd

Šta da dodam, Alix ti je sve rekao.
                                A, što se tiče vožnje ne registrovanog auta do tehničkog i nazad, to nije problem, samo se ti meni javi kad do toga dodje. Efikasno rešavam taj problem (meni je Diana ne registrovna od aprila i prešao sam 2000 km.), naravno besplatno za vozače Citroena.Sve regularno majke mi.

A ako se krećeš na relaciji atobusa 46 ili autoputem možeš me primetiti. Ti samo maši da stanem i ovako ko god prođe sa nekim Citroenom, a pogotovo da je Diana ili Spaček ja ga obavezno pozdravim.
                                Naravno, vožnja do željene destinacije, ovim prelepim retro primerkom auto industrije, s kraja 80-tih godina je zagarantovana(hehe, kao u reklamama za turističku ponudu).
                                Za prave ljubitelje uvek može vožnja (i ja čekam par ljudi da me provozaju u nekim modelima), naravno besplatno. Obavezno je samo lepo raspoloženje i druženje.
                                Citroen GS club 1976.
                                Citroen AX image 1991

Comment

Working...
                                X