CITROEN Dyane

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milica
    CBC Početnik
    • 15.07.2006
    • 8
    • Beograd

Alix, hvala na dobrodošlici i podršci.

Moj otac radi na Dijani, krpi limariju, mada kako je krenuo da pronalazi nove rupe, nisam sigurna da će skoro završiti. Inače, kad završimo sve i registrujemo je, Dijana će biti samo moja i ničija više.

Vlado, ne krećem se na relaciji 46, ni autoputem, pa te zato nisam ni primetila. Možda se i sretnemo, kad počnem da vozim, samo ja radim u centru grada, tako da ne planiram autom da idem na posao, zbog parkiranja. Što se tiče vožnje neregistrovanog auta, pronašla sam tehnički pregled u blizini, pa se nadam da neću biti baš toliki baksuz da me na tako maloj relaciji presretne policija. Ipak, hvala na ponudi, imaću te u vidu ako ne uspem sama to da sredim.

Usput, interesuje me gde mogu da se kupe presvlake za sedišta? Ne znam da li se još uvek prave za Dijanu ili ipak moraju da se kupe neka sličnih dimenzija. Nije hitno, to će doći tek na kraju, ali ipak bih da znam.

Comment

• @lix
      CBC Senator XXL
      • 17.12.2004
      • 875
      • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Presvlake su stvarno zadnja stvar o kojoj moras da brines u ovom momentu. To sto cale svaki cas pronalazi novu rupu to je normalno, A Citroeni (osim Mehasrija) imaju jako tanak lim i kad rdjaju, rdjaju obilato. Mene samo brine druga jedna stvar: u kakvom ti je stanju sasija?

Neki grubi pokazatelj loseg stanja sasije su:
      1. Linija izmedju prednjih vrata i onog trouglastog dela koji se nalazi izmedju prednjeg krila i haube se siri na dole (znaci nije paralelna kao u originalnom slucaju)
      2. Volan se tesko okrece u mestu
      3. Auto u celosti deluje slomljeno po sredini
      4. Tesko baratanje polugom menjaca

Ako imas neki od ovih problema to je znak da treba da se intervenise. Pazi limarija moze da bude i skroz trula ali sasija mora da bude jaka. Ako cale nema iskustva sa popravljanjem saisja od A Citroena (ovo je prvi auto te vrste) neka odmah potrazi savete jer nestrucno popravljena sasija samo povecava rizik od njenog preloma. Sasije se mogu popravljati ili kupiti nove. Cena nove sasije od 3mm celika je oko 350Evra. Bez montaze. Cena potpuno reparirane originalne sasije od 1mm celika je 400+ Evra zavisno od stepena reparacije.

Prvu radi Uros iz Sremcice a drugu Munja iz Lazarevca.

Naravno sve ovo ako imas problem sa sasijom.

P.S. Stavi neki avatar, lepse je tako. npr. sliku dijane ili scenu iz garaze. ili bilo sta.
      Što više za što manje

Comment

• VladaGS
        CBC Veteran
        • 12.03.2006
        • 144
        • Beograd

Originally posted by milica
        Vlado, ne krećem se na relaciji 46, ni autoputem, pa te zato nisam ni primetila. Možda se i sretnemo, kad počnem da vozim, samo ja radim u centru grada, tako da ne planiram autom da idem na posao, zbog parkiranja. Što se tiče vožnje neregistrovanog auta, pronašla sam tehnički pregled u blizini, pa se nadam da neću biti baš toliki baksuz da me na tako maloj relaciji presretne policija. Ipak, hvala na ponudi, imaću te u vidu ako ne uspem sama to da sredim.

Šteta, ali ima vremena, kad počneš da voziš sigurno mi nećeš promaći.
        Što se tiče tehničkog, ponuda stoji pa ti javi.
        A presvlake pasuju one na pijacama štoima da se kupe a piše na njima "CLASSIC". Ja imam takve i na prednjim sedištima su extra, malo na zadnjim mora da se poradi ali pasuje.
        Naravno prvo sve ono što ti je Alix napisao, kozmetika na kraju.
        Citroen GS club 1976.
        Citroen AX image 1991

Comment

• Gorcha
          CBC Veteran
          • 29.03.2006
          • 114
          • Jagodina

Puna podrška za lepše polovine i svetu CITROEN-a
          Milice, samo napred
          DS, 2CV, AMI, TA

Comment

• milica
            CBC Početnik
            • 15.07.2006
            • 8
            • Beograd

Uh, konačno nađoh vremena da posetim sajt. Na poslu stalno zurim u računar, jer je mnogo posla a nas malo, pa nekako nemam snage još i kod kuće da sedim pred ekranom.

Hvala na savetima i Gorči na onakvoj podršci. Neku sliku ću staviti za avatara, ali to će malo sačekati.

Što se tiče šasije, ona je dobra, ništa joj ne fali, nije kriva i nikada nije pucala, pa nije ni varena. Moj otac je, inače, ovu našu Dijanu rastavljao i sastavljao ne znam koliko puta. Kao slagalicu, čas je auto, čas je gomila delova On sve sam na njoj radi. Pre nekoliko godina je sam napravio kompletan gepek, tj. iskrojio je i postavio novu limariju, a truli stari je isekao i bacio. I pod je delimično zamenio. On sam održava auto već godinama, pa je poznaje do najsitnijeg šrafa i zato ne sumnjam u njegov sud. I komšije koje imaju Dijanu ga stalno zovu da pitaju za nešto ili da im nešto uradi na autu.

Vlado, kozmetika je takođe važna. Ja hoću ispravan i lep auto. Onda će mi biti zadovoljstvo da vozim. I baš zato što mnogi kažu da je Dijana praistorijski krš hoću da je lepo sredim, pa nek dušmani puknu. Videće oni kad ja počnem da vozim ... otac mi je jednom prilikom rekao da ako ikada položim vožnju kupim borna kola jer više odgovaraju mom karakteru vozača od Dijane. Vlado, da li si siguran da želiš da me sretneš negde na ulici, u gužvi? :

Comment

• @lix
              CBC Senator XXL
              • 17.12.2004
              • 875

KLIKNI da vidis moju Dijanu.
              Što više za što manje

Comment

• VladaGS
                CBC Veteran
                • 12.03.2006
                • 144
                • Beograd

Pa, mislim da želim. Ne bojim se ja žena vozača, čak sam imao prilike da upoznam žene koje su odlični vozači.
                A ako nije tako uzdam se u svoje reflekse, kočnice i saobraćajce da uoče takve pre nego što oni uoče mene i sustignu me.
                Videćemo, tu smo!
                Citroen GS club 1976.
                Citroen AX image 1991

Comment

• milica
                  CBC Početnik
                  • 15.07.2006
                  • 8
                  • Beograd

Ma, nisam ja ludak za volanom, nego me nerviraju svi oni koji pretiču kako ne treba, seku, uleću, izleću bez reda i pravila. E, za njih nemam nerava i zbog njih bih kupila borna kola ili još bolje tenk, pa da ravnam. Pre nekoliko dana je vozač jednog Reno Klia kao nenormalan isekao autobus u kome sam bila, pa je vozač istog morao naglo da zakoči. I znaš šta je uradio vozač Klia? Zakočio tik ispred autobusa i parkirao se na trotoar. Pa, zar nije mogao da sačeka da autobus prođe, pa da se parkira, a ne tako da seče? Eh, tenkić...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Kad budes pocela da vozis Dijanu onda ces morati da se naucis strpljenju. A sto se tice gazenja nikako sa A serijom. Mozda Alix moze sa svojom celicnom sasijom i da gazi ali ti nikako.
                    Inace tih 602ccm su pravi lek za smirenje zivaca. Ja sam se psihicki spremao na savladavanje brda kod bubanj potoka jos od pozarevca...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

E Alix optuzi me lik da sam ljubitelj BMW-a ili ti da sam pravi dizelas iz 90tih. Pa reko imas li nesto da promenim avatar...?

Comment

• @lix
                        CBC Senator XXL
                        • 17.12.2004
                        • 875

Imas u PP
                        Što više za što manje

Comment

• VladaGS
                          CBC Veteran
                          • 12.03.2006
                          • 144
                          • Beograd

Originally posted by milica
                          Ma, nisam ja ludak za volanom, nego me nerviraju svi oni koji pretiču kako ne treba, seku, uleću, izleću bez reda i pravila. E, za njih nemam nerava i zbog njih bih kupila borna kola ili još bolje tenk, pa da ravnam. Pre nekoliko dana je vozač jednog Reno Klia kao nenormalan isekao autobus u kome sam bila, pa je vozač istog morao naglo da zakoči. I znaš šta je uradio vozač Klia? Zakočio tik ispred autobusa i parkirao se na trotoar. Pa, zar nije mogao da sačeka da autobus prođe, pa da se parkira, a ne tako da seče? Eh, tenkić...
                          Slažem se sa tobom. Ja sam tu maksimalno ne tolerantan. Jednom je jedan drugar rekao da bi uzeo ladu, stavio rol bar napred i udri pa ko voli nak proba.
                          To sa uletanjem i sečenjem je postala normalna stvar i što reče Djukic, to ćeš morati da se navikneš sa Dianom.
                          Ja lepo stavim ribarski šeširić, naočare za sunce i mašem ljudima.
                          Kad me vide tako misle vidi kretena i niko se ne nervira što idem sporo.
                          Citroen GS club 1976.
                          Citroen AX image 1991

Comment

• milica
                            CBC Početnik
                            • 15.07.2006
                            • 8
                            • Beograd

Ma, kakvo strpljenje! To sam odavno izgubila. Ono nekako ide u paketu sa dobrim nervnim sistemom, što ja nemam. A ako mi budu svirali zato što vozim sporo, voziću još sporije i to na onim deonicama gde postoji ograničenje brzine na 40-50, pa će zato da se iznerviraju, ubrzaju i preteknu me....a onda ću ih ja prestići, dok oni budu davali dokumenta saobraćajnoj policiji, koja se sakrila iza nekog ćoška i vrebala Šumehere i Montoje na beogradskim drumovima Eh, Đukiću i Vlado, vidite da ima leka i za takve.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Ma nije problem dovoljno je i tih 602ccm samo kad dodje brdo je problem.
                              Inace zahvaljujuci Alix-u promenih avatar, pa ako neko ima da ponudi Meharija cekam...

Comment

• nenad011
                                CBC Veteran
                                • 01.04.2006
                                • 198
                                • Novi Beograd

Monsieur Djukic voila ! C'est la Mehari pour vous !

Comment

Working...
                                X