CITROEN C6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Da li sam ja lud ili ne ne znam ali meni je - ruzan. Jednostavno preskup i previse futuristicki za moj ukus. Ja sam ipak "selja" koji bi za te pare radije A6 ili Seriju 5 (MB bas ne gotivim). Jer mislim da ipak Citroen nema sta da trazi u toj klasi automobila - trziste ce pokazati ali ne verujem nesto da ce se PSA ovajditi od ovog modela - sto im verovatni i nije ni cilj vec pokazivanj prestiza u stilu "vidite paceri sta mi sve umemo". Ipak je u tom segmentu "velika trojka" neprikosnovena, cak ni Lexus i Svedjani nisu ni blizu. Ne gledam tu kvalitet vozila niti karakteristike vec - ocenu trzista. Samo pogledajte koliko C6 se vozi po BG-u a koliko "petica" ili "a sestica" a o e-klasi da ne pricamo.

A sto se ergonomije tice - toje nesto na sta se ne navikava. Evo primera - u Vectri sam morao da se navikavam na raspored komancdi i uvek kada vozim Megane i predjem u Vectru - moram da se navikavam iako nju mnog vise vozim. A sto se tice obrnutog procesa - iz Vectre u Megane - kao da nisam ni menjao auto! To je po meni ergonomija, sve na svom mestu i sve na dohvat ruke. Saab nisam vozio ali za njega kazu da je fenomenalan sto se toga tice (bar bio).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

inace Beograd je pokazatelj normi u auto industriji, grad u kojem auto star 20 i kusur godina je omiljeno prevozno sredstvo.

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Originally posted by CLD
        inace Beograd je pokazatelj normi u auto industriji, grad u kojem auto star 20 i kusur godina je omiljeno prevozno sredstvo.
        Sto bi znacilo?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

pa znacilo bi da se kola kod nas kupuju jos uvek zato sto je to BMW, Mercedes ili neki drugi auto, a ne zato sto je auto kvalitetan ili lepse izgleda ili neke druge norme koje su vaznije pri odabiru auta.

Comment

• ibralic
            CBC Član
            • 22.11.2006
            • 55
            • Solin,RH

Citroen u segmentu velikih limuzina ima dugu tradiciju od samog osnutka ,pa je C6 tamo di mu je i mjesto!

760.000 modela TA,nešto manje od 1.500.000 prodanih modela DS,više od 1.000.000 prodanih CX-a,pa sve do XM-a koji je prodan u samo 400.000 primjeraka i to uglavnom jer su modeli iz prve 2 godine proizvodnje imali problema sa električnim instalacijama zbog čega je došao na loš glas.
            Na modelima od 1992. pa na dalje su te dječje bolesti ispravljene,ali šteta je već bila napravljena!
            na LHM-u je udobnije...

Comment

• Aladin
              CBC Senator
              • 17.08.2005
              • 223
              • Beograd

O ukusima zaista ne vredi raspravljati, sklon sam da sve razumem ali.....

Reci da je C6 ruzan!!! Pa to nema veze s mozgom! Da je bilo ono:"OK, nije los, al bih ja radije A6..." to bi se i dalo razumeti...

Dok god je kod nas vise "selja" bice i vise Audija i MB koji su nesumnjivo dobri automobili, mada uglavnom oznacavaju odredjenu grupaciju ljudi kod nas koju ne bih komentarisao...
              Na opstu radost nas, kojima Citroeni nisu ruzni i koji cemo limuzine placati jeftinije od razdrndanog Golfa....
              Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

Working...
              X