Da se ukljucim i ja Prije par mjeseci prisustvovao sam trci GOLF-a III GTI i zute LANCIE DELTE INTEGRALE 2.0 TURBO.Naravno osasavila je trojku.Kad je trebalo da se vrate na start,trojka dodje bez problema,dok se iz LANCIE culo neko lupanje motora.Vlasnik je kupio za nesto manje od 3.000e,i mi zalimo sto je unistio takav auto-a njega bas briga.Pitam ga da nisi ostao bez ulja slucajno kad si ga tako nagrdio-A STO ZNAM JA,BAS ME BRIGA CASTI MI,KA DA TI JA TO GLEDAM Jos koliko takvih auta ima u rukama takvih strucnjaka necu ni da razmisljam.A jedan kralj sto je na 33-ku zalijepio OPEL naljepnice je posebna prica (da ne OFF-ujem)
Ta zuta je udarena 3 puta (doduse malo) za prvih nedelju dana od kad ju je onaj mali uzeo.... stvarno katasrofa... a onaj dan joj je prolupao motor, jer joj ni servis nije uradio na auto koje se nije vozilo 2 godine tako mi rece neko sto je bio sa njim....
Malo, ili nikoliko
Imaju 2 8v da znam, 4 16v i nijedna od njih nije u stanju kakvom bi trebalo, imaju josh dvije Evolucione i one su perfektne i rijetko se voze, a znam i za jednu sto joj je ubacen DIZEL motor od Opela 1.7D ta malo troshi
BTW, QV Lale, momak je mislim clan foruma, pa nije OK da se naziva tako, vjerovatno nije iskusan sa ovim autom i nije svjestan sta je napravio i cemu
A evo je i ta nesretna zuta, koju sam ja htio da uzmem, bila je dobra (osnova) i a sad.... pogledajte rezultat
Posle "par" cukanja od naprijed, nema vishe legendarne farove, nego je vozi ovakvu
Na kraju je ovako povedena kuci, jer su joj klipnjace otishle, a ovaj je nastavio da je vozi i da se trka i da je "vrti" po prakingu, dok je nije totalno ubio...
Nikad je necu prezalit, mogao sam da je uzmem za relativno male pare, a sad da mi je neko pokloni, ne znam sta bi s' njom
Ovim putem mu se izvinjavam.Ali nisam mogao da mu cestitam ili da kazem bravo.. No,bilo kako bilo,postupci su totalno glupi.
Pa dobro ,nije ni tako lose kod vas...sta hoces? 8 Delti Integrale u celoj CG?
Moj drugar je slikao 1 Evo,mislim da je bila bas zuta ili mozda crvena..jbg. ne mogu sad da se setim..u Sutomoru.. Prebacicu slike ,pa cu okaciti ovde...
Originally posted by Sheta_Junior
...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Nazalost slika nemam, jer nemam obicaj da slikam kola, a razlog zbog kojeg znam za ove je sto sam i dan danas potpuno lud za integralkama...
ova jedna 8v u nedovoljno dobrom stanju, inace je bila kod mene nedelju dana na probu prije par godina...
A ovako je izgledala zuta kad sam je ja gledao i zamaaalo uzeo, opet ponavljam i danas poludim kad se sjetim sto je nisam kupio (razum je prevladao da uzmem gtv v6 tb )
Ni jedna ni druga nisu ni danas preshle 100000km, ali nisu vozene ni odrzavane kako treba...
A koliko su rijetke kod nas, pogotovo na prodaju, neshto malo sam se razmishljao cak i ovu nesretnicu da uzmem i da je radim par godina, na kraju se ispostavilo da nije imala papire, tako da sam naravno odustao i od nje , inace je 16v i nevjerovatno koliko je dobro ocuvana iznutra, kao nova, dok se iz slika visi kakva je spolja....
TUUUGA! Ova je otishla u djelove za 800e, a vjerujte mi da je bila mehanicki ispravna i radila je bas dobro, sto je nevjerovatno kad se vidi, a ko ju je uzeo za djelove pojma nemam, niko od ovih gorepomenutih, znaci ima ih josh, a ja neznam za njih....
Ove EVO sam isto samo po jednom vidio, voze ih neki pomorci i stalno su u garazi, i oni su prvi vlasnici....
800e!? To je toliko tuzno,da ja nemam reci...
hehe..te tvoje slike vec imam..i to vec dugo..
Ma Hrvati su mama! Ljudi imaju ukusa..imaju malo tog latino u sebi..Ovde bi pre neko uzeo Corrada nego Deltu..tuzno ,ali istinito..i svima je izgovor da se kvari..Kod njih sam video isto mnoogo fantasticnih EVO II u perfektnom stanju i sve su u posedu pomoraca...
Evo samo ovaj detalj:
Madreperla No.001 od 250 komada napravljenih u Rijeci..
Sta da ti kazem..trebao si uzeti Deltu kada si imao priliku..ali kapiram te..Alfa mami..a Lancia pomalo plasi..
Originally posted by Sheta_Junior
...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
@ QV lale- sigurno nisi imao slike ove nesretnice od 800e A sto se tice Alfe, "Alfista" sam sto bi se reklo, lud sam za njima, i vishe me je plasila gtv tb od integralke, ali tako se namjestilo, uzeh gtv, ne ostade para za integralku.... na kraju sam uzeo i 155icu (zaraza)
@TOKYO- Samo zamisli situaciju, parkiram svoju X Deltu hpe, okrecem se i vidim zar crvenu integralu i starijeg covjeka koji je zakljucava, prilazim sa osmijehom i blejim u auto i ono kao odlicno izgleda, jel' 16v vidim "grbavu" haubu, ovaj stari me gleda i izgovara " Ma makao sam TO iz nje, sad je Isuzu/Opel 1.7D u nju, ovaj mnogo manje troshi...." Ja ostajem zatecen i pitam ga dje mu je motor originalni, i ladno kaze, "Ma prodao sve i motor i menjac i pogon tu jednom momku za 100 MARAKA, to je troshilo niko to nece da vozi"
Samo sam ga opsovao (nisam mogao da izdrzim i ako je imao 60tak godina) i otishao, cijeli dan sam bio nervozan kakvih debila ima
@manfred, da zuta vishe nije utegnuta, bila nekad, sadasnji vlasnik ili nema para da je sredi ili nema zivaca ili oce da se "izbuka" i proba da je proda nekom za vece pare nego sto ju je uzeo...
Comment