Fiat Grande Punto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedfreak968
    CBC Senator
    • 05.07.2005
    • 211
    • Beograd

Fiat Grande Punto

Juce na Banovcu na moje veliko iznenadjenje naleteh na novog novcijatog Grande Punta sa BG tablicama.... Znaci neko je potegnuo preko da kupi novajliju, jer kao sto znamo Delta ga jos uvek nema u ponudi (slepci)... Auto stvarno izgleda lepo, posebno spreda - isti maser ... pozadi malo suvise vuce ka proseku - citaj vec vidjeno na automobilima iz klase... A unutra ovoga puta znatno lepse, kvalitetnije pa cak i luksuznije nego sto bi se od Punta dalo ocekivati.... stvarno svaka cast ... Pritom je i znatno veci od prethodnika, a cini mi se i od sve konkurencije u klasi ... Slikao sam ga mobilnim, ali posto je bio kisan tmuran dan, slike su ocaj pa ih necu ni postavljati ... Auto je stvarno ostavio odlican utisak onako na prvi pogled ... Naravno treba ga bar malo provozati za konacan i potpun utisak...
    156 2.5 V6 24v
  • vladaromeo
    CBC Veteran
    • 14.12.2005
    • 111
    • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

Punto

Bugari ga uvoze od pocetka proizvodjne,potvrdjujem sve sto si reko o ovom autu.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Temu sam pomerio u adekvatan forum...

Btw, josh u oktobru ga videh u Padovi, stao pored mene na semaforu i zaprepastih se koliko je "narastao". Zrachi kompaktnshcu i chvrstinom, mislim da je ovaj automobil sa ponosom nosi ime velikog-malog prethodnika.

Svaka chast onome ko ga je uvezao!
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Mozda je i ovde nabavljen... Delta je imala 2 komada. Mozda je demonstracioni primerak. Trebala bi da bude promocija ovih dana...nedelja (setili se...)
        Super je auto, gledao sam testove na tv. Auto izgleda mocno na putu, podseca u pokretu na Alfu 147 - gipko i stabilno...i deluje kvalitetnije i luksuznije od konkurencije. U pocetku su mi on i novi Clio bili podjednako interesantni, ali sada mi Grande deluje nesto bolje (mada je i Clio odlican...)
        Interesuje me kako ce Lancia da ga unapredi u svom modelu.
        Ne svidja mi se trenutna paleta motora, ali je u skladu sa trendovima. Ja bih najvise voleo da postoji neka opasno doradjena Abarth varijanta sa 1.8 atmosfercem od 160-170ks.

Comment

• Darko_NS
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2004
          • 557
          • Srpska Atina

prikazali su ga u sat-u, testiranje je bilo na pisti u vairanu, uzeli su model multijet 130, po njihovim recima auto iznenadjuje koliko je stabilan i brz,
          a opet sa druge strane udoban i prostran, naravno i cenu mu je nesto malo porasla srazmerno velicini, ali to se i ocekivalo..
          slazem se sa starcem da se mi meni Clio dopadao u pocetku, ali kad malo bolje razmislim clio manje-vise je nasledio dizajn predhodnika, siluteta auta je ostala ista, dok punto ima potpuno nov dizajn, nista preteranu,nego cistu i jednostavnu eleganciju.. u svakom slucaju kada dodji polovnjaci za koju godinu iz italije, cini mi se da ce mi to biti sledeci auto. =]
          izgleda da je zavrsna obrada unutrasnjosti zaista na visokom novou, jer to posebno isticu, sve je precizno izradjeno i uklopljeno.
          sto se tice motorizacije za sada je akcenat na dizelima, s obzirom da u ponudi ima 4 multijeta(1.3, 1.9) i dva benzinca (1.2, 1.4).. ali mislim da
          se moze ocekivati neka jaca verzija benzinca, mozda i sa turbo punjacem da nastavi slavu Uno turba =]

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Sto se tice benzinaca, negde od polovine godine ce izaci verzija SPORTING, sa 1.6 litarskim turbo motorom sa 180kS.

Mislim da ce to biti pravi pogodak za ovog malisu, koji je doduseo porastao i prolepsao se .

P.S. evo jos malo o tome sta moze da se ocekuje

That said, my own favourite is the 1.4-litre petrol version, simply because it's the smoothest, quietest and sweetest, and it still moves nippily enough. It makes do with five gears against the diesels' six, but it has a broader spread, if a smaller helping (77bhp), of power and you're not left craving another gear.

If the range seems a bit unbalanced at launch, it will be fleshed out with some more petrol engines later on. A Punto Sporting will arrive with a 95bhp, 16-valve version of the 1.4-litre engine next year, and 2007 will see an ultra-rapid Abarth model with 220bhp and twin turbo-chargers. Fiat is still considering whether to make a convertible, but if it happens it will probably be a soft-top, rather than a metal-roof coupé-cabriolet.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

@Ivan T
              Video sam taj "plan". To je sa Italiaspeed-a, ali oni uvek malo preteruju u tim predvidjanjima i pola motornih verzija na kraju ne bude realizovano. U svakom slucaju izvesno je da ce najjaca verzija imati turbo.

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Ja sam sedeo u njemu kad sam iso da probam 159-ku i jako prijatno sam iznenadjen. Autic je strava. Pogotovo ova sport verzija koja je bila tamo. Crn, sa crveno-crnom kombinacijom unutrasnjosti. Slikao sam ga i postavio sliku na forumu, ali ne mogu da je nadjem. Pun pogodak !!!

Comment

• Darko_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2004
                  • 557
                  • Srpska Atina

inace punto je po prvi put dobio svoj logo, a on je u obliku slova P sa tackom iznad, jedina razlika je kada je u pitanju sport paket opreme to tacka iznad P je crvene boje =]
                  evo da komentare potkrepimo slikama

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

Kakav sam ja baksuz, moja zena je sad dobila od kluba novog Punta na koriscenje, a ja se vratio u Belgiju. Inace ona kaze da je auto stvarno mnogo dobar.

Comment

• Milos
                      CBC Senator XXL
                      • 12.05.2005
                      • 700
                      • Beograd, carraburma

jel dobro vidim ceo pokretni krov kao kod stila? ispravite me ako gresim?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Da, postoji i verzija sa panorama krovom.

Da li vas pogled na Grande punta sa strane podseca na model Bravo?
                        Tu je isto medjuosovinsko rastojanje, duzina sirina, visina. Sve u mm. Bravo je inache dizajnerski, jedan od najuspesnijih modela i mislim da se FIAT poprilicno oslonio na predhodni model.

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• observer
                          CBC Veteran
                          • 06.10.2005
                          • 196
                          • Novi Sad
                          • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Originally posted by IvanT
                          Da, postoji i verzija sa panorama krovom.

Da li vas pogled na Grande punta sa strane podseca na model Bravo?
                          Tu je isto medjuosovinsko rastojanje, duzina sirina, visina. Sve u mm. Bravo je inache dizajnerski, jedan od najuspesnijih modela i mislim da se FIAT poprilicno oslonio na predhodni model.
                          Da stvarno lice, ali nedovoljno ...
                          Cela ta generacija Bravo/Brava, Marea, pa cak i osporavana Multipla su, po meni, Fiatov vrhunac dizajna, sve posle toga mi je nekako prazno.
                          I sada mi se vise svidja maska Brava nego ova "razjapljena celjust" sa "vim" ocima Grande Punta.

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

Uzivo prednja maska izgleda mnoooogo bolje, veruj. Dok mi je zadnji kraj ipak dosta neoriginalan...
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• speedfreak968
                              CBC Senator
                              • 05.07.2005
                              • 211
                              • Beograd

hej, hej... Pa bas ta prednja maska i ti farovi su ono sto ovaj punto cine dopadljivim na prvu loptu... Mali maserati...
                              156 2.5 V6 24v

Comment

Working...
                              X