Bugatti, De Tomaso, Pagani...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Bugatti, De Tomaso, Pagani...

Znam da nema veze sa Alfom, ali u jednoj temi, mislim da je "Poslednja prava Alfa" neko je pomenuo da su neke dobre Italijanske marke ugasene zbog problema sa cenama, ciljnom grupim, preusmeravanjem i ne znam ni ja cega sve jos, pa sam se setio ove tri i interesuje me zna li ko ista o ovim automobilima, opet velika je to tradicija, a Alfa je veliki deo nje, samim tim sto jos uvek postoji!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

I molim Vas, ako neko moze da ode na Google i potrazi slike ovih modela i postavi ih ovde, mislim da ce biti veoma interesantno svima da pogledaju!

Uradio bih ja, ali nisam na svom kompjuteru, a u ovom internet klubu ne dozvoljavaju nista tako, hmmm...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Killaz...

Ne bih da te prozivam, ali poceli su da me cooliraju!

A ovo je jako vazno!

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

bugatti nije ugasen kupio ga wv
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Fabia & Avensis
          CBC Senator
          • 25.05.2006
          • 215
          • Podgorica - MNE!

I nije italijanski nego francuski brend.
          DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
          DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

A ni Pagani nije "ugashen", nadam se da si chuo za Zondu

http://www.bmw.tv

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Osnivac Bugattija i svi glavni inzenjeri su bili Italijani, fabrika je bila u Francuskoj, u delu koji je uglavnom naseljen Nemcima.
              Kada su ga obnovili 90`ih godina proslog veka sve je bilo italijansko. Sada je u vlasnistvu Nemaca i autu je prakticno sve nemacko.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Pagani nije ugašen, nikada nije bio pred gašenjem, nikada zapravo nije bio u krizi. Pagani je zapravo ime staro tek nekoliko godina. Od tada prave Zondu u 3-4 varijante. Naravno, teško da će jedno takvo ime da bude u krizi, jer po komentarima relevantnih ljudi, prave bolje (naravno i skuplje) superautomobile od onih koji to rade 50 godina ...

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Pagani je jedan od retkih koji je uspeo da se u poslednje vreme etablira u klasi superautomobila....uz zdusnu podrsku Mercedesa.

Zonda je moj top pick sto se tice superauta, jedan od meni omiljenih auta

Comment

• jomini
                    CBC Senator XXL
                    • 11.03.2007
                    • 490
                    • Novi Sad

Originally posted by starac vujadin
                    Osnivac Bugattija i svi glavni inzenjeri su bili Italijani, fabrika je bila u Francuskoj, u delu koji je uglavnom naseljen Nemcima.
                    Kada su ga obnovili 90`ih godina proslog veka sve je bilo italijansko. Sada je u vlasnistvu Nemaca i autu je prakticno sve nemacko.

Da li Vyron stvarno može do 407km/h?
                    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Mozhe, testirali su ga u Top Gear-u, na nekoj kruzhnoj stazi (chini mi se Volkswagen-ovoj)... Za merenje brzine koristili su GPS, tek da ne bude polemike oko "laganja" Veyronovog brzinomera...

I stvarno je "dohvatio" 407 km/h, bilo ispisano na display-u GPS uredjaja... Onom liku iz Top Gear-a su se na toj brzini navlazhile ochi (kako je sam priznao), valjda se na toj brzini pomuti malo u glavi, shta li...

PS. Po YouTube, Google videos i sl. se vrti i snimak testa, trazhi "Veyron Top Speed" i uzhivaj...
                      http://www.bmw.tv

Comment

• jomini
                        CBC Senator XXL
                        • 11.03.2007
                        • 490
                        • Novi Sad

Taj link sam i postavio.
                        San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• mobtel
                          CBC Član
                          • 31.08.2006
                          • 62
                          • Kikinda

The history, technical details, pictures and other information on Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati, Lamborghini and many other Italian companies and their cars

Comment

Working...
                          X