Pick Up Trucks - kamioneti.....sve o njima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Upravo sam gledao dokumentarnu emisiju o razvoju nove generacije 2008 Ford SuperDuty pickupa. Kazu da su ih vozili 150,000 milja (240,000 km) u roku od nekoliko meseci. Kazu da su u proseku vozili oko 22 sata dnevno i stajali samo da sipaju gorivo. Plus pickup je imao zakacenu prikolicu sve vreme. Kazu da su vozili u svim uslovima, od Meksika, preko cele Amerike do Kanade.

E tako se pravi pravi pickup.

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

tacno, tako se pravi pickup...

Ford - Build Tough!!!

Comment

• Nigy
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 921
        • BGD

Nisam neki poznavalac, jos manje ljubitelj americke auto industrije, ali nekako sam ocekivao ovo da vidim u topicu:

Syclone Top Gear Review
        Video1, video2, video3, video4, video5...

The Syclone was a high-performance version of the GMC Sonoma pickup truck. Produced in 1991, the Syclone spawned the similarly powered 1992-1993 GMC Typhoon SUV. Another vehicle, the GMC Sonoma GT, offered less performance but was seen as a companion model.

Both the Syclone and Typhoon (SyTy) trucks featured a Mitsubishi TD06-17C 8 cm? turbocharger and Garrett water/air intercooler attached to a 4.3 L LB4 V6 engine with unique pistons, main caps, head gaskets, intake manifolds, fuel system, exhaust manifolds, and a throttle body from the 5.7 L GM Small-Block engine. All SyTy's had a 700R4 (4L60) 4-speed automatic transmission. A Borg Warner all wheel drive 1372/4472 transfer case split torque with 35% forward and 65% to the rear wheels. Both trucks featured upgraded brakes and sport modifications to the standard suspensions. The Syclone was the first production truck to receive a 4 wheel anti-lock braking system. Output was 280 hp (209 kW) and 360 ft.lbf (488 Nm). The Syclone were capable of accelerating from 0-60 mph in under 5 seconds and could do a quarter-mile run in about 13 seconds.

In 1991 Syclones were available in black only. 1992 models were to be offered in a wider range of colors before they were canceled. 2995 Syclones were built in 1991, and 3 in 1992. 113 (estimated 31 returned) were reported as Export Sales including a subset now referred to as the Saudi Syclones — a small number were delivered to Saudi Arabia and modified with a metric dash cluster, leaded fuel chip, and a resonator in place of the catalytic converter.

There were two special 1991 Syclones offered by third-parties:
        # Marlboro converted ten to give away in a promotion. The Marlboro Syclones were repainted Hot Licks Red and received a targa top, racing seats, performance chip changer, hard tonneau cover, wheels, Borla exhaust, and white sticker package.
        # Three Indy Syclones were used at the Indianapolis 500 race on May 24th, 1992 with the only modifications being a sticker package. One of these Indy trucks was converted into the PPG Syclone Pace Truck (though it was not the official pace car) with significant modifications, including a multi-colored silver, magenta, and aqua paint scheme, a molded in light bar in the roof, a racing fuel cell and fire system.

The Syclone, Typhoon, and Sonoma GT were built for GMC by Production Automotive Services of Troy, Michigan and sold through dealerships.

Originally posted by Jovana
        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Posto sam znao da ce malo ko citati ovu temu, nisam hteo da idem u istoriju.

Jer ima i boljih i daleko poznatijih sportskih pickupa od Syclone.

Kao recimo Ford F-150 SVT Lightning:

I Dodge Ram SRT-10:

Comment

• Nigy
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 921
            • BGD

Oki, samo oba u stock varijanti nemaju sta da traze na dragu sa ciklonom.
            Necu vise spamovati, samo sam predstavio jedan od retkih proizvoda usa auto industrije koji bih vozio (jednog sam video u BG pre par godina).

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Na stazi je Syclone brzi jer je dosta laganiji, ali ja bi uvek pre izabrao Lightning i SRT-10 pre Syclone. Syclone je previse mal za moj ukus.

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Mada i danas postoji dosta sportskih pickupa, ali su uglavnom aftermarket.

Roush

Saleen

Cak i Shelby

Comment

• HEMI 426
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2005
                  • 1833

Originally posted by Nigy
                  Oki, samo oba u stock varijanti nemaju sta da traze na dragu sa ciklonom.
                  Necu vise spamovati, samo sam predstavio jedan od retkih proizvoda usa auto industrije koji bih vozio (jednog sam video u BG pre par godina).

Nigy, burazeru, dobro si se setio Cyclona!
                  Obozavao sam ga kao klinac.
                  Taj motor je recidiv GM ovog flertovanja sa turbo tehnologijom sredine 80tih, imali su mogo uspeha sa tim masinama u Buicku Regalu, GNXu itd... Cyclone je bio kraj tog projekta i bio je odlican sleeper! Ja inace relativno malo znam o tom autu, ajde neko od vas dvojice da pokrene temu i lepo ga objasni! =]

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

Taj jedan cyclon iz Bg-a je stajao kod mene u kraju neko vreme, inace je bio na dragu na Batajnici 2005. godine, a valjda ga je vozio neko iz nase prestolonaslednicke porodice.Bio je crvene boje.

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

gledao sam ga na Bataji 2005... isao je protiv 911 i drzao se dobro ali je Porsche bio brzi... Da li ga lik nije lansirao kako treba ili nesto nije valjalo ne znam...imam negde i slike...

Ko zna gde je crni Cyclone?

Comment

• Nigy
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 921
                        • BGD

Evo kako je trebao da izgleda taj drag syclone vs 911 turbo.
                        Inace, crvenog sam video iznad autokomande, a crnog ne znam.
                        Sto se mog znanja o tom modelu tice, dok nisam pogledao ovaj topic, pa mi on pade na pamet, sve sto sam znao o njemu je iz dva ili tri texta u novinama, fotokopirana slicica (u boji) iz nekog casopisa iznad radnog stola i to je to.

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Prva slika kako bi 2009 Dodge Ram mogao izgledati.

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

2009 Dodge Ram

3.7L V6 215 hp, 235 lb ft torque
                            4.7L V8 310 hp, 330 lb ft torque
                            5.7L Hemi V8 380 hp, 404 lb ft torque

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Evo i prvih zvanicnih slika 2009 Forda F-150.

Comment

• mrki
                                CBC Senator XXL
                                • 08.11.2006
                                • 550
                                • nis, serbia

novi ford f150 je ubedljivo najjjlepsi pick up od svih predstavljenih u ovoj temi!

Comment

Working...
                                X