CITROEN Saxo VTR & VTS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

CITROEN Saxo VTR & VTS

CITROEN Saxo VTR i VTS

1.6 (1587 cc) VTR

SOHC (Single overhead camshaft) 8 valve - 90 PS - 0-100km/h 9.3 seconds - top speed = 185 km/h (Phase II VTR models are 98 PS)

1.6 (1587 cc) VTS

DOHC (Double overhead camshaft) 16 valve - 120 PS - 0-100 km/h in 7.2 seconds - top speed = 203 km/h

• mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

malo da aktiviramo ovaj deo francuskog foruma ..

pitanje jedno svima, ko je sad lud ?
    ovde pise DOHC (Double overhead camshaft) 16 valve - 120 PS - 0-100 km/h in 7.2 seconds - top speed = 203 km/h

kao i u Haynesu i na jos dosta mesta za VTSa, a na dosta foruma sam vodio cak raspravu sa ljudima koji pricaju da je 0-10 - 8.7sekundi ?

jel zna neko vise o ovome ? ako sam izmerim nece mi priznati, te stoperica, te gps, te kurci palci .. jel zna ko na kraju koje je ubrzanje ?

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Kataloska se krecu od 8.3 do 8.8
      Imam par casopisa iz tog doba dok je bio aktuelan i na jednom testu je napravio 7.7sec i top speed 209km/h. ali je taj motor na dinu izbacio 128 konja.
      106 sa istim motorom iz italijanskog "gente motori" magazina
      0-100km/h za 8,68sec.
      1/4mile 16,30
      e sada druga je zavrsena na 99km/h...da je ubo 100km/h to bi bilo ubrzanje za oko 8sec.
      Masa praznog vozila 950kg.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

hmm ... pa i meni cudno totalno na engleskom saxo forumu isto ne znaju sami mere pa to uzimaju za validno i na 400m izlaze dosta brze od tih 16.2 sekunde, kako nije mi jasno ..

ali za ubrzanje jer moze nekako da se proveri, ovi 16v imaju 935kg (tako pise u saobracajnoj) i 87kw, ali ih svuda stavljaju kao 120ks .. Haynes je napisao 7.6sekundi cini mi se i tu max 209kmh ..

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Deklarirano, VTS sa 118 KS ide 8.7 do stotke. Model sa boljom opremom, do stotke moze gurati i 9 sekundi. Ja mislim da moj ide tako nekako do stotke, jer ima nekih 990 kg (a osnovni VTS ima samo 935 kg). Serijski, VTS ide na 402 za 16.1 sekundu, ja sam svog vozio 16.7 s (ali sa reakcijom). Ovo da VTR sa 90 KS ide do stotke za 9.3 sekunde je prica za malu djecu. Mozda totalno olaksan, serijski ide 10.4 ili tako nesto. Gledao sam test VTS-a, CUP varijante sa 140 KS na DSF-u, auto je imao ubrzanje do stotke 7.6 sekundi. Znaci realno, tesko je nesto vise od toga dobiti bez nekog jaceg tuninga.

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

Jedino sto bih dodao je da je vts dosta laksi od 935kg. Naravno dosta utice nivo opreme na kilazu ali su podaci u saobracajnoj netacni, bar ne za sve modele. Jedan decko je merio svog vtr-a i bio je tezak 800 i nesto kg. Tako da cenim da su i "nasi" ispod 900 sigurno!

Comment

• alenas
              CBC Član
              • 21.01.2008
              • 102
              • negotin

meni pise 935kg imam sve od opreme a na prethodnom sa 8v 990kg koji nije imao abs i manje opreme

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

E, pa to je ono sto kazem da lazu u saobracajnoj! Ima ispod 900kg svaki! A ima i vise konja...mada u to jos nisam 100% siguran!

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

meni pise 935kg isto, a od opreme imam sve. 4 airbaga, klima, esp, abs

Comment

• alenas
                    CBC Član
                    • 21.01.2008
                    • 102
                    • negotin

bolje da pise da ima manje konja zbog registracije a i zbog izazivanja na crtu a koliko je stvarno to niko nece da vidi pogotovu na tehnickom oni se cude cim vide da neki mali auto ima preko 100ks

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

hehe da znas ja gde god sam otvorio haubu okupi se 10majstora da gledaju u cudu sta je to ispod, sto malog belog saxa gura

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

Pa da, zbog toga i pise...bar su mi tako rekli. Ja imam veliku zelju da odem na dyno! I ima jos par njih sa istom zeljom! Te smo se dogovorili da odemo svi zajedno i trazimo popust, skidanje cene na bar 20 eura sa 25. Mada meni auto nije u fabrickom stanju. Radjen je izduv, a ima i distancere... Bilo bi dobro kad bi isao i mishio pa da vidimo koliko ima stvarno konja fabricki vts i dobija li se ista izmenama koje su radjene kod mene?! Icice sigurno i skijash, njegov je kao sto znate VTR(malo sutra, ono ide kao nevereme) , Dario, Joxy, verovatno i reaper_HGT... Tako da nas ima za popust! hehehe Taman bih izmerio i tezinu pa da ne nagadjamo vise!

Comment

• alenas
                          CBC Član
                          • 21.01.2008
                          • 102
                          • negotin

gde to radite dosao bi i ja iz negotina, mozda jos neko. taman posle toga moze i neki skup. samo da rade vikendom

Comment

• alenas
                            CBC Član
                            • 21.01.2008
                            • 102
                            • negotin

Originally posted by mishio
                            hehe da znas ja gde god sam otvorio haubu okupi se 10majstora da gledaju u cudu sta je to ispod, sto malog belog saxa gura
                            dok sam vozio swift gti 1.3 103ks (74kw) svi me pitaju da nije upisano 74ks a ne kw

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Imamo coveka sa foruma koji to radi! ; ) Mislim da je on u Boban centru... Sto se okupa tice, uvek sam za!

Comment

Working...
                              X