Postoji neki lik Bane iz Batajnice, verovatno ga ~Vojvoda zna, sto sredjuje sva auta iz A-serije (Spacek, Dyane, DAK, AK, Mehari, Ami)*. U blizini moje firme ima jedan koji je sredio DO JAJA. Potpuna restauracija sa tapaciranjem krova, sedista, izradom NOVE sasije, limarskim i lakirerskim radovima je izasla oko 1700 EURA!
Ali bez brige, taj auto sada vredi sigurno DUPLO! Pravi old timer (1968) cini mi se. Cim budem u prilici slikacu ga pa cu okaciti ovde.
* Jedno objasnjenje mada verujem da to vec znate:
A-tipom se nazivaju ona gornja vozila koji se u principu razlikuju samo po skoljci (obliku karoserije). u sustini, donji postroj, sasija, motor i menjac su identicni (pogotovu posle 1970)
Ne,nije moj Gordi.
Ovaj primerak se nalazi na NBGD-u i vozi ga jedan chilac koga ne mogu nikako da savatam da ga pitam :sta,gde,kako.
Inace auto je u savrsenom stanju sto se spoljasnjosti tice.
Video sam u gradu jedan primerak Zute boje,medjutim nisam imao kod sebe fotoaparat da ga uslikam ...
Charlston se prozivodio do 1991 godine, tako da i necudi dobro stanje u
kome se nalaze. Prema zvaniscnim podacima 1999 godin je bilo u
Beogradu registrovano 1200 Diana i Spaceka. Medjutim, da li vi vidite toliko
automobila na BGD ulicama? Ne? Sta mislite gde su? Na otpadu, istrulila?
Pa tesko, to bas ne truli tako. Nego zbog nase nebrige, cigosi sa Karaburme su kupovali to na desiteine komada. Ako malo bolje pogledate, one njihove "kreacije" sto voze su u stvari Diane i Spaceci.
Alix,to je po meni sasvim normalno.
Za auta koja su stara preko 15-20 godina............ili ces ih videti sredjena ili ocuvana poprilicno lepo ili ce biti na klocnama.
Primecujem na modelu Alfe koji vozim......otprilike polako prvi modeli prelaze granicu od 18 godina i padaju u zaborav.Voze se tek da bi se vozili,mnogo ih je u jadnom stanju,delova imas da nadjes maltene gde hoces,sto znaci da trunu.Ja moju cuvam,odnosno vodim racuna o svemu.
Malog AX koga imamo takodje je star 16 godina ali je u top ocuvanosti sto se svega tice.Najlepse su mi komentari na njega........" Kakav je to auto bio"
Cool cuore potpuno si u pravu. Ili vozis i volis ili arcis i njakas. I moja zena ima citroena - ali Dianu koju naravno ja vozim posto samo ja imamo polozeno (ali se nadam da ce se to uskoro promeniti -> covece, ne mogu da odem negde, da se opustim, popijem koju..... ). Ne znam koju alfu vozis (pogledacu sigurno si postovao). Ja se nekako lozim na SAAB-a 900 OG ali mi tesko ide kupovina (prodaju se samo 900i modeli ) a ja bi turbo.
Nadam se u toku leta da ce krenuti sredjivanje Diane. Staracu se da vas obavestavam o svakom koraku.
Nego sta.............da nas obavestavas blagovremeno.
Vozim 164-ku 2.0TS i 3.0 V6 24v(koja je kaparisana,znaci skoro prodata).
Malog AX vozimo jer je to sladak auto za grad,a i zena cim je polozila kupili smo ga sa namerom da se uci na njenu( i to dobro se uci........ ).
Saab je i za mene isto jedan od odlicnih brandova na svetskom trzistu.Nisam imao nikada prilike da ga vozim,obicno su me vozili u njemu,tako da je moj sud o njemu ne kompetentan sa strane vozaca.
Jedan od auta koji mi je ostao u secanju je bio CX.........kakva ladja...........uh..........
Comment