Fiat Bravo(a)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Taj motor 2.0 20v ne moze da valja u Coupe-u i Marei, a da ne valja u Brava-u. To je odlican motor, nije bas ultra sportista. Bio je malo tezak za Bravo, tako da je prednje vesanje trebalo upgrade-ovati. Svaki normalan Fiatov servis zna da servisra ovaj motor. Problematicno je bilo menjanje kaiseva jer se vadi motor, pa to traje satima.
    Bravo i Brava nisu bili promasaj i vaze za dosta pouzdana kola medju polovnjacima.

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Momci, jeste li u srbiji trazili delove za ovaj motor? I ne pricam o redovnim servisima, vec kada nesto podje naopako.
      To sto je jedan auto proglasen za auto godine nema nikakve veze sa njegovom pouzdanoscu. Ta nagrada se dodeljuje za nesto drugo.
      A ako smatrate da je to odlican auto (ne pricam o dizajnu), neka vam bude - ja sam pricao sa par vlasnika tih fijata, i svi su zeleli da ih se rastociljaju, i da vise ne kupiju vozila tog proizvodjaca. A i majstori sa kojima sam pricao ga ne cene kao pouzdan i kvalitetan automobil. Sve to me je (na srecu) svojevremeno odvuklo od kupovine jednog.

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Pa, kod nas su uglavnom uvozili HGT koji su odvaljeni od zivota. Sta se moze ocekivati od auta koji je tamo placen 1500-2000. Pa ga onda ovde u`vate neki klinci (upgrade sa Golfa II GTI jer je najjeftiniji), pa krenu opet dusu da mu vade, a nece da uloze nista da bi ga kako-tako dotegli. I onda bude kuku-lele kod majstora i hoce da ga prodaju. Bravo HGT je stvarno u 99% slucajeva za izbegavanje kod nas za kupovinu. Ja sam dosada video samo jedan koji je bio izvanredan u svakom pogledu i koga je vlasnik cuvao dok ga nije skenjao upavsi u neobelezeni krater.

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Verovatno i jesu odvaljeni od zivota, a s obzirom da smo tu gde jesmo, treba vodoti racuna sta s tim motorom kad mu dodju crni dani...

Originally posted by Jovana
          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Vozio sam par meseci HGT-a, motor je bio OK, ali me izludjivalo sto je na svakih 10-ak dana riknjavala neka glupost kao sto je jedan podizac, pa senzor ovoga, senzor onoga, krenes da utisas muziku, otvore se vratanca za cass.....

Naravno sa takvim motorom, nagradna igra je uspeti da budes na 11l u gradu i to da vozis k'o taxi.

Sve u svemu OK je, moze da se uziva u voznji, ali i treba biti spreman na gomilu gluposti koje su opet standard za FIAT
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zzip
              CBC Član
              • 02.08.2006
              • 10
              • zagreb/strmec/hrvatska

uzrečica za fiat ja Fix It Again Tony...
              to je opće poznato... sa fiatom ti nikad nije dosadno... ko dizneyland...

ipak za ovo naše tržište... znači balkan... oduvjek je bila i biti će drugorazredna roba... možda se nešto krene mijenjati sad kad je glavni dealer za cijeli balkan u sloveniji, pa počne one zapadnije modele uzimati...

ja sam sa svojom bravom prezadovoljan i nemam problema... sa redovnim održavanjem izdržat će još 200 000 km... no to sam već pisao...

problem je u ljudima koji kupe auto za 2-3k ? pa kažu da FIAT nevalja...
              sami su si krivi što su kupili već ubijen motor, koji je neki nadr*ani klinac uništio...
              bilo u italiji, ili austriji ili belgiji... od kuda i većina dolazi...

moja brava je plaćena 7000? prije 4 godine sa 36000 km... pa vi vidite...
              vozila ju je žena od 45 godina.. a auto je kupljen sa nepunih 5 godina starosti...

1.6 motor je jako kvalitetan i gotovo.. 1.8 i 2.0 također... a o JTD motorima neću ni govoriti.. to je opće poznato... pa i WV je htio otkupiti prava na JTD...

najgora moguća kombinacija u seriji bravo/brava/marea je 1.4 motor sa sx opremom.. fuj... taj se i meni gadi... neide a pije ko smuk.... i stalno se kvari...
              www.fiatisti.hr

Comment

• Miljan
                CBC Senator XXL
                • 18.01.2006
                • 459
                • Nis

Da li su kao zamena za motor 1,4 12V kasnije ugradjivani 1,2 16V ili sam se ja nesto zeznuo ?

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Pa tako ispada,1.4 se ugradjivao do 98 god,a 1.2 od 98god.Izvor autodata.
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Nisi se zeznuo, upravo je tako. Posto je 1.4 12v dobio svuda lose kritike i lose se pokazao, uveli su 1.2 16v koji sa 200 kubika manje ima bolji obrtni moment od prethodnika, sto govori koliko je 1.4 12v slab motor.
                    Mada, tom motoru ne treba mozda pridavati toliko paznje, jer su ostali odlicni i jer on nikada nije predstavljao glavni motor u ponudi (to je bio 1.6) oko kojeg se vrtelo gro prodaje. Jednostavno, los motor koji je zamenjen relativno brzo.

Comment

• zzip
                      CBC Član
                      • 02.08.2006
                      • 10
                      • zagreb/strmec/hrvatska

podpisujem gore sve navedeno...
                      www.fiatisti.hr

Comment

Working...
                      X