Golf VI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gt nebojsa
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 348
    • Preljina,Cacak

off,off,off....
    Pa sad imamo i elaborat o dnevnom rasporedu i navikama taksista..
    Ja video servisnu.I lepo pise: dat.isporuke 21.02.2007;poslednji servis pre par dana na oko 191000 km.
    A tema bejashe Golf IV?

I opet moram da offujem:
    Predserije se ne prodaju nikome,voze se,testiraju,itd...i posle ih pojede presa...
    Ne pricam napamet,znam sta je bilo sa gomilom novih A4 B8 koji su korisceni za predstavljanje mrezi,novinarima,test voznje,treninge,krajem prosle godine...
    Toyota Čačak

Comment

• Pro_Touring_Mopar
      CBC Senator XXL
      • 13.11.2007
      • 684
      • Sabac

Originally posted by r1cer
      Maxi Taxi koriste iskljucivo Golfove 5. generacije, sa kojima su za nesto vise od godinu dana prevalili 250.000+ km

Znači ne sa jednim nego sa više njih sveukupno 250k km.

Bravo inteligencije
      r1cer vidim da ti jedini ovde umes da citas. Za ostale, Maxi Taxi je kupio 5-6 Golfova sa kojima su ukupno presli 250.000+ km...

Jel smo se sad razumeli?
      Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• [Miki]
        CBC Član
        • 25.04.2007
        • 60
        • Beograd
        • Trazi se

http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/ ... olf_6.html tacka(.)

Comment

• Pro_Touring_Mopar
          CBC Senator XXL
          • 13.11.2007
          • 684
          • Sabac

Loodnica, sad ocekujem jedno 10-15 postova samo o tome koliko je ruzan.

Comment

• supic dejan
            CBC Veteran
            • 11.07.2006
            • 146
            • Novi Sad

izvinjavam se što nisam adekvatno protumačio Vaš post, iz razloga što kako navodite tu kilometražu delite na 5 do 6 vozila, a kako je to 42-50000km u proseku sumnjam da bi bilo koji auto u današnje vreme imao vidljivih problema, pogotovo benzinci. Valjda ni Yugo nema problema na toj kilometraži.

Comment

• gt nebojsa
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 348
              • Preljina,Cacak

Dobro,nepismen sam,priznajem...
              Ali i ti iznese podatak kao da su milioni km u pitanju...pet vozila,ukupno 250000km...Sad treba i beogradska taxi udruzenja ovako da saberu do nekoliko miloona km sa xy vozila...
              Toyota Čačak

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

.

mislim ako su prešli 40-50 k km onda to i nije neki podatak vredan pominjanja.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                  CBC Senator XXL
                  • 13.11.2007
                  • 684
                  • Sabac

Da, za godinu dana su presli otprilike toliko, neki vise, neki manje... To je poslednja "serija" koju su nabavili. Inace, Maxi Taxi koristi Golfove jos pocetkom 2006. i te prve serije, koje su u sluzbi prakticno 3 godine su zaista presle preko 200.000 km... Pritom su svi modeli standardne 1.4 L verzije. Sad ce opet krenuti prica kako nisu mogli da predju 200.000+ po Sapcu za manje od 3 godine... OK, izgleda da cu morati da pozovem taxi samo da bih slikao predjenu kilometrazu i postovao je ovde. U medjuvremenu, can we please get back to the topic?!!!

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pricati o tako smesno malim kilometrazama mi uvek deluje kao los vic.

slicno je Auto BIld u Nemackoj testirao isto 1.4 GOlf 5 celih 200.000km i zakljucio kako je to cudo tehnike jer se nije raspalo.

a u sustini, do 500.000km bi morao svaki iole korektno napravljen auto da bez vecih problema dogura sa danasnjim stepenom razvoja obrade materijala i generalno dostignutim mogucnostima izrade.

to testiranje predjenih 100.000km u veoma blagim uslovima mi se cini potpuno smesnim, da ne kazem besmislenim.

auti napravljeni 50tih i 60tih godina su mogli da postignu 100.000km bez krupnijih kvarova motora a pricati o istom dometu nakon 50godina industrijskog razvoja i tehnologije meni prosto deluje kao zezanje u zdrav mozak.

auto koji stane ili mora da poseti servis u prvih 300.000km jer se pokvario motor ozbiljnije je za danasnje mogucnosti po meni opisiv samo jednom recju- fuseraj.

svestan sam da su danasnji automobili pre svega modni komercijalni sezonski hit i da nisu pravljeni da potraju ali tako i treba predstaviti stvari.

vremena Ford Granade ili starih Opela (da ne pominjem Mercedese) kada su prelazili 1/2 miliona km ko dobar dan su danas samo istorija.

pa Jugo bez posebnih problema, koji je iz 60tih godina konstrukcijski, prelazi 100.000km.
                    i to je najniza moguca cenovna kategorija proizvodnje pri tome.

Golf 6 treba da bude ekonomsko cudo masovne produkcije, cudo u smislu da ce cena da se napravi biti bitno skresana.

kako ce se to odraziti na kvalitet dugorocno, kako na hipoteticku kvarljivost, videce se vec za par godina.

ako uspe da se po tome dostigne GOlf 2 bice veliki napredak za danasnji VW...tj Porsche.

ako se budu trkali sa Kinezima i Indusima ko moze da napravi auto na najjeftiniji nacin, ishod nije tesko predvideti.

VW je najavio potpuno ukidanje proizvodnje atmo benzinskih motora, a turbo motor i stednja pri izrade bas i ne idu zajedno u istoj recenici.

ako naprave kvalitetan a jeftin turbo motor /familiju motora/ VW ce napraviti novu revoluciju..kao nekada sa malim dizel motorima.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                      CBC Senator XXL
                      • 13.11.2007
                      • 684
                      • Sabac

Originally posted by sw.brick
                      a u sustini, do 500.000km bi morao svaki iole korektno napravljen auto da bez vecih problema dogura sa danasnjim stepenom razvoja obrade materijala i generalno dostignutim mogucnostima izrade.
                      Tesko... Nisu ni Nemci ono sto su bili nekad.

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

brick: koji to jugo danas pređe 100k km bez problema sa motorom? Činjenica je da danas skoro nijedan automobil(ne računam zastave i lade) neće imati problema sa motorom za 100k km ali retko koji neće imati baš nijedan problem oko svega ostalog.

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Lepo sam pitao u mom proshlom postu, i niko se od "zainteresovanih" nije slozhio da odvojim temu pa da udarite prichu o kilometrazhama na taksiju...

Ako nastavim da pitam to isto steci cu utisak da pricham sam sa sobom. A ovo je zashlo u podeblji off, tako da mi ne ostaje nishta drugo do da iskoristim josh jedno katanche...

Do sledece prilike, da ne kazhem do Golfa VII...
                          http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                          X