PASSAT (CLS) Coupé

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Meni samo nije jasno sta je ovo, kojoj klasi to pripada i cemu sluzi?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

sluzi da te preveze od tacke A do tacke B, opet verujem da pruza i vise od toga.

Pojedinici pocinju da zvuce kao pokvrene ploce, pisajuci protiv nemaca, a drugi dzajuci ih u nebesa.
      sve u svemu dosadi kad stalno pisete jedno te isto.

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

pripada klasi automobila koji imaju četvoro vrata a izgledaju kao kupe (mercedes cls, još par njih u najavi porsche panamera, aston martin rapide) i služi da se ljudi prevezu sa tačke A na tačku B.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

A coupé (from the French verb couper, to cut) or coupe is a car body style, the precise definition of which varies from manufacturer to manufacturer, and over time. Coupés are often sporty variants of sedan (or saloon—see American and British English spelling differences) body styles, reduced from 4 doors to 2, with a close-coupled interior offering either two seats or 2+2 seating (space for two passengers up front and for two occasional passengers in the rear).
          U celoj ovoj stvari meni je bar manje bitno da li je i u kojoj meri ovaj Passat "wannabe" CLS modela. Toliko se vishe eksperimentishe i izmishljaju tople vode u auto-industriji, a opet se toliko "bezobrazno" kopiraju tudje ideje da me nastanak nijedne nove "sorte" automobila vishe ne iznenadjuje.

Medjutim, ono shto ne mogu da razumem je to kako im uopshte pada na pamet da OVAKAV jedan automobobil nazovu coupe-om, kad je forma jednog coupe automobila sasvim jasna i uostalom definisana gornjim citatom?

Nazvati jedan (bilo koji) auto od pet "i kusur" metara duzhine i dve "i kusur" tone tezhine coupe-om je nishta drugo do "ubijanje" najlepshe i najprestizhnije klase od svih u istoriji automobilizma.

Coupe sa chetvora vrata?!? WTF Shto nisu jednostavno "izmislili" neku novu klasu, umesto da "trpaju" te vagone tamo gde im mesto nije?

BTW. Ne mislim ovde samo na ovaj "coupe" Passat, nego na sve one modele i njihove proizodjache koji skrnave "svetinju" coupe-a, znachi pochevshi od Merca CLS, BMW-a CS Concept pa sad i ovog... Mislim da Panamera i Rapide i nisu "svrstavani" od njihovih proizvodjacha u "coupe" klasu, ali ako greshim onda su oni josh i "najgori od sve dece" tim pre shto imaju bogatu i uspeshnu istoriju proizvodnje pravih coupe automobila.

Strashno...
          http://www.bmw.tv

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• BojanS84
              CBC Veteran
              • 05.09.2007
              • 132
              • Beograd

Originally posted by overspeed
              Nazvati jedan (bilo koji) auto od pet "i kusur" metara duzhine i dve "i kusur" tone tezhine coupe-om je nishta drugo do "ubijanje" najlepshe i najprestizhnije klase od svih u istoriji automobilizma.
              Pet metara i dve tone su i Mercedes CL i Bentley Continental GT. Da li oni predstavljaju ubijanje najlepše i najprestižnije klase od svih u istoriji automobilizma?

U principu, CLS i slični modeli koji će ga slediti su osmišljeni za ljude, koji vole liniju kupea, ali često voze nekoga pozadi, pa su im kupei nepraktični. Mazda je to lepo rešila, dok će ostali poći za konvencionalnijim rešenjem zadnjih vrata. Nema potrebe za tolikim naricanjem i oplakivanjem mračne automobilske sadašnjosti i budućnosti

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

To je kao i sa SUV-ovima, postoje mali i veliki...

A u pitanju je diferenciranje i naravno pristup i najsitnijoj potrebi kupca...
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

boyane, i Merc koji si pomenuo i Benley su coupe-i u dushi, i konstrukcijom i po definiciji. Ja samo kazhem da se jedan automobil sa 4 vrata, 2500 kg i 5+ metara ne bi trebao trpati u klasu coupe-a.

Shta je sledece?
                  http://www.bmw.tv

Comment

• AreOut
                    CBC Senator XXL
                    • 22.07.2006
                    • 590
                    • Zabjelo

Originally posted by CLD
                    sluzi da te preveze od tacke A do tacke B, opet verujem da pruza i vise od toga.

Pojedinici pocinju da zvuce kao pokvrene ploce, pisajuci protiv nemaca, a drugi dzajuci ih u nebesa.
                    sve u svemu dosadi kad stalno pisete jedno te isto.
                    Jel to ono dzajo dzajka?
                    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

jel ovo treba da bude smesno ili sta, ispustio sam jedno slovo, a ne poentu.

Comment

• AreOut
                        CBC Senator XXL
                        • 22.07.2006
                        • 590
                        • Zabjelo

Zaboravio smailagu
                        http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Darko
                          CBC Senator XXL
                          • 29.03.2005
                          • 528
                          • Beograd

Pocinjem da postajem vagenovac... Ide to sa godinama definitivno Svidja mi se ovo

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

CLS je jedino sto mi se svidja u toj "kategoriji" i jedina "mecka" koja mi se dopada...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...