u svetlu svega toga, da li neko zna sta ce tacno biti sa novim GTO-om i sta ce biti sa novim Grand Prixom ( koji bi trebao da ima Holdenovu platformu rwd konfiguracije ). Ocu da vidim jedan posten GTO pre nego sto umrem!!!
Novi muscle cars
Collapse
X
-
U pravu si, posten auto, rwd, 6speed manuelni menjac ili 5speed automatik, LS2 Small Block 400 KS.... sve sto cini jedan moderan muscle, dakle brutalna snaga, performanse ali i kontrola svega toga na nivou. Medjutim, dizajn koji je nedefinisan i vise primeren prvoj polovini 90 tih nego 21veku, cena oko 35 000 $ sto je prilicno skupo ( Horsepower sigurno zna tacnu cifru u dolar ), sto ga je odmah stavilo ? na prodaju. Bas zbog toga sto je GTO i bio prvi moderni muscle ( 1964 ) ima najduzu tradiciju i svi su ocekivali retro dizajn a dobili su šmrljav dizajn i to ih je prilicno odbilo. Prilicna steta obzirom na karakteristike i kvalitete.....Bas zbog toga i hocu da vidim retro GTO sa istom ( ako ni i boljom mehanikom ) i da padnem na teme!
Comment
-
-
Napred je dosta licio na proslu generaciju Pontiac Grand Prix.
U pocetku je imao 350 hp i cenu od ~$33,000, da bi kasnije povecali snagu na 400 hp.
U sustini, ocekivao se retro dizajn jer je ipak GTO u pitanju. Pored toga, GM je bas tada prestao proizvoditi Camaro i Firebird, a kao zamena doveden je Australiski model? To jednostavno nije moglo proci.
Comment
-
-
onaj koncept iz 99 je prilicno obecavao i nadam se da ce se nesto pojaviti na taj fazon, to je i onako jedini ispravan put kojim bi trebalo oziveti legendu.... u sebi ima uticaja klasicnih godista GTO ( 64-67 ) a i napucanost i snagu kasnijih modela ( 68-73 )....prema mom ukusu je suvise agresivan ali ako bi se pojavio na ulici bio bi malo umekasn tako da bi onda ispao taman!
Comment
-
-
poslednje sto sam ja negde cuo za GTO je da tu platformu ceka redizajn ali nisam video slike niti imama bilo kakvu predstavu kako bi trebao da izgleda... i najverovatnije ce se opet proizvoditi u australiji.... posto holden fabrika ima kapacitete koji bi mogle da isprate potraznju koju pontiac ocekuje.... nadam se da ce uskoro izbaciti taj novi model i da ce biti dobar jer je GTO ipak moj omiljeni muscle model
Comment
-
-
GM je jednostavno uzeo uspesnog Monara i prekrstio ga u GTO, islo se jednostavno linijom manjeg otpora, tako je uradjeno i sa Vauxhall-om Monarom VXR, a i ranije su to radili sa Lotusom i Opel Speedster-om. Tako da nije mogao da bude retro dizajn...
Voleo bih da gledam neki novi "Mad Max" sa Monarom u glavnoj automobilskoj ulozi!
Comment
-
-
gto bi trebao da bude model od pocetka do kraja napravljen za sebe a ne potpuna kopija necega ma koliko to bilo uspesno.... a ukoliko GM bude gasio modele da ne bi smetali nekim drugim modelima na kraju ce se i sam ugasiti.... ako bi GTO bio prodavaniji od camara neka tako i bude a ne da ga stopiraju da bi camaru napravili vestaki uspeh
Comment
-
-
Nema sanse da bi GTO bio bolje prodavan od Camara. Cak i kad bi prodavali 400 hp verziju za recimo $25,000, GTO se nebi prodavao tako dobro.
Novi GTO je dolazio sa samo jednim motorom, Camaro ce dolaziti sa jednim V6 i dva V8. Bolji izbor - bolja prodaja.
Licno, radije bi ponovo video Mercury Cougara na Mustang platformi i sa Mustang motorima.
Comment
-
-
pa ti si juce rekao kako ce se mustang bolje prodavati od chalengera zato sto je brzi a jevtiniji... kako sad tvrdis da se GTO nece prodavati ako se 400 hp verzija bude prodavala za 25000$ to mi nema logike.... koliko god da je veliki izbor motora ako je najjaci u camaru kao taj jedan u GTO verovatno camaro kosta vise... a oni slabiji u camaru ne mogu biti drasticno jevtiniji od GTO... prosta racunica
Comment
-
-
Ja sam govorio da ce Mustang biti brzi; prodaju nisam ni spomenuo. Mustang ce se prodavati bolje od Challengera bez obzira na karakteristike jer je ipak Mustang. Njemu je samo ime dovoljno da opstane.
Drugo, ja sam rekao da 400 hp GTO za $25,000 (sto je nemoguce uraditi) nebi se bolje prodavao od Camara, ne da se nebi dobro prodavao generalno. Ocekuje se da ce Camaro V6 biti $20,000, i da ce imati jednu V8 verziju do $28,000 i drugu do $33,000. Zadnji GTO je kostao $33,000, pa ti sam vidi koliko je skuplji od Camara.
Comment
-
Comment