2008 Corvette 427 Limited Edition

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Dosta je bilo ratova zbog goriva. Ekonomija je u Americi otisla u tri lepe, cene goriva svakim danom skacu, a automobili trose vise i vise. Kad sam dosao u Ameriku pre skoro 9 godina gallon (3.78 litara) je kostao $1.40. Evo jutros je bio $3.50.

Ja sebi uzimam Mercury Maraudera, a ako mi potrosnja bude toliki problem onda cu ga cuvati samo za vikend, a za svakodnevnu voznju cu kupiti Focusa ili Fiestu kad stigne.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
      CBC Senator XXL
      • 13.11.2007
      • 684
      • Sabac

Ako sam sve izracunao kako treba, i pored silnog poskupljenja goriva i pada ekonomije u USA, gorivo je tamo opet dosta jeftinije nego ovde kod nas. A gde je njihov standard, a gde nas?...

Ne vredi Srbija je dno dna, a nazalost, ne vidim da ce biti ista bolje...
      Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Bezi onda.

Nije ni u Americi bajno, ali se moze fino ziveti.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
          CBC Senator XXL
          • 13.11.2007
          • 684
          • Sabac

Vecini nasih ljudi i jeste jedini smisao zivota da pobegnu odavde, ali ne i meni. Sto se tice ekonomije i standarda, mi smo dno i tu price nema, ali ovo je moja zemlja, ovde sam rodjen, i ovde cu i da umrem. Iskreno, hladnoca i uzasan manjak emocija kod zapadnjaka je ono sto me je uvek odbijalo od zapadne Evrope i USA. Zive kao roboti; u to i to vreme ustajanje, odlazak na posao, vracanje, rucak, spavanje i tako svaki dan, bez druzenja, bez prijatelja, cak i ne provode vreme sa svojom porodicom... Vide se za praznike i to je to... Jbt, pa vecina njih decenije provedu pored svojih prvih komsija i za to vreme jedva kazu zdravo jedan drugom...

Ne bih nikad mogao da se tamo pronadjem. Ovde je mozda siromasno i u neku ruku primitivno, ali ovde je moja porodica, moja devojka, prijatelji... Sve ljudi koji ispunjavaju moj zivot i cine ga srecnim. Ne bih to menjao ni za kakve pare.

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Ti bi da zivis u lepoj kuci, da vozis lepa kola i slicno, a nebi da ustajes ujutro na posao. Ne ide to tako.
            Licno se nikad nebi vratio u Srbiji, meni se svidja zivot u Americi (pare ne igraju nikakvu ulogu u tome). Svako gleda svoja posla, nikog ne interesuje kako se oblacis, koja kola vozis, na sta trosis svoje pare, itd. To mi se jako svidja.

Comment

• Skyline GT-R
              CBC Senator XXL
              • 13.02.2005
              • 806
              • Chicago - My Kind Of Town

@Pro Touring Mopar

I ti pricas nesto sto neznas (nista cudno za tebe ). UOPSTE nije tako kao sto pricas.Neznam ko ti je napunio glavu tim glupostima.ZNam da je svima dole apsolutna isti zamisao USA (kao po defaultu) bas takav kakav si ti opisao.Ali nije tako
              Na kraju...CAK i da jeste ...to je mentalitet drugih ljudi.Ti ne moras da zivis kao oni.Oni su odrasli u drugom sistemu, drugacije vaspitavani, drugacije vrednosti cene...
              Ti radi...zaradjuj, kupi lepa kola, stan...a opet nadji vremena za porodicu i drugove.
              I nemoj da mi kazes da NE MOZE, jer moze

@ HP

Sta da kazem...sve si reko.Kao da sam ja pisao post - od reci do reci.Razumemo se u potpunosti

Izvinjavam se sto sma ovako upao i sto smo napravili mali off, ali mi jako smeta KONSTANTNO pogresna slika o zivotu u USA.

P.S. Htedoh da prokomentarisem nesto i za Imprezu vs Shelby ali..."nisam smeo"

Poz.

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

"Mislim da je ovo pocetak jednog divnog prijateljstva" - Casablanca

Goriva nestaje i svet ce ici ka motorima manje kubikaze, sa smanjenom emisijom izduvnih gasova, manjom potrosnjom i tako sve dok god bilo iole ejkonomske isplativnosti pre nego sto se svi prebacimo na nesto jeftinije. Medjutim, mislim da je malo licemerno da se toliko paznje obraca na automobile koji jesu drugi najveci zagadjivac sa oko 20% udela, ali daleko iza industrija sa oko 70% udela u svetskom zagadjivanju stetnim gasovima umnogome postedjena od tog pritiska. Pri tome se najvise pritiskaju jaki automobili koji cine minirni deo u ukupnoj prodaji, pa samim tim i u zagadjivanju.

Glupo im je sto ubijaju muscle kulturu jer je to vazan deo svetske automobilske bastine, ali i deo americke istorije.

Challenger je preglomazan i o tome sam vec pisao cim se pojavio kao studija, ali mislim da bi ga jedan mehanicki kompresor izvadio i nekih 550ks... To bi vec bio drugaciji auto...Unutra je ocajan, to bi trebalo promeniti sto pre, kao i naravno gomilu neverovatno jeftinih detalja. Ali, i takav mi je cool auto i on ce odlicno prodavati.

Ova sadasnja generacija Mustanga je odlicno "odradila" svoj posao, dobro se prodavala, vratila Mustang u zizu interesovanja, a Shelby GT 500 uz jos par primera predstavlja najbolji bang per buck na svetu. E sada, sa narednom "`70 look" generacijom" bi slobodno mogli da uloze vise u razvoj, stave irs i da ga prodaju skuplje jer ce se i takav dobro prodavati jer mu je to sadasnja generacija omogucila.

Kada budu presli na V6, turbo i ostalo, onda vise nema prodavanja nostalgije - onda ce morati da budu tehnoloski konkurentni svima.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                  CBC Senator XXL
                  • 13.11.2007
                  • 684
                  • Sabac

@Horsepower:

Daleko od toga da zelim sebi silnu lovu a nista da ne radim. To je filozofija vecine nasih ljudi koji zele da pobegnu na zapad. Misle da tamo pare padaju sa drveca. Vidis, ja ovde idem redovno na fakultet i polazem ispite + radim da bih pomogao finansijski mojoj porodici, sto mi uzima zaista mnogo vremena i truda, ali dok sam u okruzenju onih koji mi znace, nista mi nije tesko. Dakle, pricao sam o jednom duhovnom ispunjenju, koje na zapadu uglavnom ne postoji, zbog otudjenosti ljudi.

@Skyline GT-R:

Stvarno mi nije jasno otkud ti ta non-stopna potreba da se svadjas i prozivas. Ubuduce, kad odlucis da se pravis pametan (sto inace non-stop radis ), makar malo povedi racuna o pravopisu, ljudi ce te shvatiti ozbiljnije. E, sad, sam si pomenuo potpuno drugaciji mentalitet, kulturu i vaspitanje ljudi koji tamo zive. Vidis, to je upravo i razlog zbog cega me zapad i odbija toliko. Upravo ta "kultura" je nesto preko cega ja ne mogu da predjem, koja se prosirila i zadojila ceo svet svojim kretenizmima. Takodje je za samo nekoliko godina uspela da unisti i poslednje trunke morala i casti naseg nardoda, koje smo cuvali vekovima. Gledajuci na ulici klinke od 14. godina koje se oblace polu gole gledajuci Rihannu, Britney Spears i ostala MTV sranja, zivot mi se smuci. Jos to nije najgore od svega....

Vidis, ja sam vaspitan u Pravoslavnoj kulturi i obicajima. Hvala Bogu, ovde jos ima ljudi koji znaju i shvataju sta su prave vrednosti. Odlazak na zapad za mene bi bio ravan samoubistvu. Gledam samo kako se tamo mladi provode... Vidis, nije nam svima vrhunac zabave odlazak na techno party i unistavanje od svega sto ide uz tu muziku , vozanje riba u skupim automobilima, kao i *ebeni "moder day dream" da skupis gomilu love, pohvatas sve moguce i nemoguce veze i onda kao budes neki baja... Nazalost, ova zadnja recenica se odnosi i na ogroman broj ljudi iz Srbije koji zive za te gluposti...

Znaci otisli smo u takav Off, da je to strasno. Sky, ako imas nameru da nastavis da elaboriras na ovu temu, pisi na pp, da ne trujemo vise main temu. Secas se kako smo se prosli put lepo isvadjali?

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Originally posted by starac vujadin
                    Shelby GT 500 uz jos par primera predstavlja najbolji bang per buck na svetu.
                    Na papiru da, ali u stvarnosti nikako ne.

Radije cu dodati jos $3,000 na cenu Shelby GT500 i kupiti Corvette 6.2L koji je bolji automobil u svakom pogledu.

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Pro_Touring_Mopar, imas definitivno pogresnu sliku o Americi jer Amerikanci definitivno nisu onakvi kakvim ih svet smatra.

Stacu ovde jer ne zelim da idem dalje u off-topic.

Comment

• luci
                        CBC Senator XXL
                        • 13.03.2006
                        • 1103
                        • odzaci

tema je svakako otisla do djavola tako da je dalji off nece unistiti...

@ HP svaki naredni put kad kazes da si ford guy moracu da citiram ovaj post iznad gde kazes da bi radije uzeo chevy

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Nebi ja dao tolike pare ni za jedan ni za drugi, ali je Corvette definitivno better buy od Shelby GT500.

Kada bi davao $43,000-$46,000 za vozilo zna se sta bi uzeo.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.11.2007
                            • 684
                            • Sabac

Originally posted by luci
                            tema je svakako otisla do djavola tako da je dalji off nece unistiti...
                            Kad je ovo do sada nije unistilo, nece je nista unistiti!

Nema, stvarno sam doktor da skenjam main temu i predjem na nesto deseto...

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

I Corvette je svakako jedan od tih primera super isplative kupovine...ima jos par primera iz drugih zemalja, ali Ameri prednjace u toj discipini...

Comment

Working...
                              X