Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

A u Hrvatskoj doneta uredba da cena plina bude 50% od cene benzina

Gde je onaj smajli sa ovcom?

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995
      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Idi bre expendable, svaki put kad otvorim temu i krenem da citam tvoje postvoje s`ebem se maximalno...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
      061/665-94-23

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

J.bi ga, istina BOLI.
        A boli i kad nas . No tu su naftaši "čisti kao suza (radosnica)" izmislili ljudi VAZELIN još pre 150 godina.
        Sada i država malo da nam uvali uz vazelin (da manje boli).
        Ne znam šta da kažem. Od par rezervoara se nećemo ovajditi (makar pojeftinilo gorivo i za celih 1,01din. ili 5,01din po litru).
        Iskoristite lepše vreme (i ako spajate praznike) te obiđite rodbinu i prijatelje (po nižoj ceni goriva). Ide i Sveti Jovan (inače i moja slava) pa zapucajte što dalje
        I 28. ili eventualno 29.januara (30. će biti možda kasno) napunite rezervoar(e). Februar je kratak mesec, možda se navozate do 1.marta a onda je već "zelena trava" blizu.
        Valjda neće biti duga i jaka zima pa da se i ovcica dokopa makar visibaba i ljubičica.
        A možda se i ranije vrate laste i rode, pa kad vam uk*ke sveže oprana ili izvoskirana kola, recite samo: neka, bar je stiglo proleće!!

Maliomladinac: znate kako kažu: pesimisti su samo dobro obavešteni optimisti!!

I ne padajte u očaj.
        - Siroma, sam siroma, al' volem da živim (se vozam) dok poslednji dinar (litar) imam, neću da se smirim (srozam).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

I naravno - ALO.
          Kupuju ga moji (najjeftinije novine a imaju i nagradnu igru ).
          Pazi sad Naslov:
          "Gorivo skuplje posle nove!"
          E sad da ga J...
          Ko je u pravu? Pa ja od samog početka.
          Ni Blic ni Alo ne preciziraju datume tako da je sve moguće. Naravno onih 10 dindži (Blicovih) je baš kao da ih plaća vlast za to (a oni kao nezavisni) jer MOŽDA i samo možda će neka vrsta goriva (evropremium) pojeftiniti blizu tih 10 din. ostalo daj bože da dogura i do 5dindži. I sve to efemerno (kao vilin konjic) - tek par dana eventualno 2 nedelje.
          Nadam se da nije pomereno usklađivanje akciza a ako se računa kao prošle godine (inflacija ove) onda bi dizel poskupeo za 4,5din. (ED skoro kao benzin) a benzin oko 6din. po litru.
          Kako Alo (ne naš član nego novine) kaže sa porastom cene nafte od vremena kada je cena 117,4 (119,4) za benzin to bi trebalo da dovede do povećanja za 8 do 12din. po litru. I to je izvesno od prvog februara. Za januar možda nisu u pravu ali se zaista može deseti da gorivu zapravo cena ostane ISTA u toku januara. Možda bi zaista par dinara moglo da pojeftini ukoliko su se "nezavisni" snabdevači tako dogovorili (među sobom a pre svega sa vladom). Lukoil bi mogao da skine par dinara, NIS takođe (ne računam to što su kupili svoje u Srbiji za bagatelu i jedni i drugi i što mogu da kidnu za 2 dana kao da ih nikad bilo nije) dok za Eko ne bih mogao da se kladim kao i za MOL i OMV. Njima bi eventualno moglo da se desi NIS-ovih 2din. ali je i činjenica da bi dovukli čorbu od 100 oktana (svi, MOL od 99 ali ajde da ne sitničarimo). ED već dovlače pa će nastaviti sa istim (nisu se baš pretrgli ali jeste zadovoljavajuć kod svih njih).
          U prvom naletu bi Lukoil mogao da iskoči sa svojim logističkim kapacitetima (Bugarska i Rumunija) i sa nižim cenama i sa kvalitetom koji je po evropskim standardima. Nije baš Shell ali na to ima da se načekamo.
          E sad, ...
          Kad je tamo a ono međutim.
          Tako bi bilo u otvorenoj tržišnoj utakmici. Sva je prilika da će glavni snabdevači ostati NIS i Lukoil (i za druge) a da će drugi (kobajagi konkurencija, jeste pleonazam ali zašto ne ponoviti istinu, jer laž je dovoljno 10x reći a istinu moraš i po 100x dok je ljudi ne prihvate) će možda dovlačiti tek goriva većeg kvaliteta (visokooktanski benzin i ED makar za odabrane pumpe).
          Bar u prvo vreme (3 do 6 meseci).
          Ako hoćete bolji benzin prvo ćete ga imati na Lukoil-u (98 oktana), to je moj (kockarski) tip. Uopšte nije loš benzin, zapravo jako dobar. Bar dok se ne pojavi OMV Carrera, MOL Evo i Eko (?) od 100 oktana. MOL nisam probao a druga dva (plus Luk) jesam. Verovatno ne bi bilo "strava" u odnosu na pošten benzin ali u odnosu na NIS-ov sve bolji od boljeg (OMV najbolji posle Shell-a, onako subjektivno).
          Kako god bilo bitno da se para okreće a to što se unapred zna ko će zaraditi (na nama) odavno je bajata vest.
          Čuvajte zdravlje jer novčanike nikako ne možete, opelješiće vas država ako ništa drugo ono za struju!
          "Majka Muju šišala na struju", "otišo si sarmu probo nisi kuče laje a ja mislim ti si" ITD.
          Srećana nova (oktanska) 2011. i sve najbolje Vam i Vašim porodicama!

P.S.
          Ja sam još jedan "Octan Booster" LM-a kupio, neka se nađe, ne traži leba.
          Sve mi se čini da ću čak i za LUk 98 da se načekam kod mene u selo.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Originally posted by Vocko

Gde je onaj smajli sa ovcom?
            Smajli sa ovcom (mi iz zemlje šljiva, ako je prethodno tačno): ovcica

Uzgred, nije baš ni pošteno poređenje. Jest da ni oni nisu baš Amerika, ali već uhapsiše bivšeg premijera, a kod nas jednog predsednika opštine pa mu se još i izvinjavali. Kad jednog bivšeg poslanika ili tako neku sitniju ribu privedu (nisu valjda svi toliko pošteni, mnogo bi bilo, ni šljive ne bi poverovale) možda će i Vlada donenti uredbu:
            "Da cena TNG ne sme biti veća od 60% cene benzina"
            Kome se sviđa - sviđa, a kome ne nek prodaje u Tunguziji.
            Mislim da bi 55% cene benzina bilo primereno. I samo još da neko "odozgo" kaže kako je to otvoreno tržište pa da:
            (ima li smajli "eksplodiraću od besa").
            Pa mi ni za čačkalice nemamo tržišnu utakmicu a kamoli za gorivo.
            No, ostavimo, ostavimo godini staroj sve što može sreću da nam kvari ...

Comment

• Viper
              CBC Senator XXL
              • 25.11.2004
              • 700
              • Kać

Kd god vidim da si nesto novo pisao u ovoj temi odmah se presecem i pomislim evo novog poskupljenja goriva.
              I DONT NEED SEX
              goverment fucks me every day!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ponovo sam bio na pumpi na Topciderskoj zvezdi i cena jeste 119.40 dinara za BMB 95 .i ta cena je uvedena od pre otprilike 10 dana. Rekose mi nezvanicno na pumpi da je ta cena na nekoliko pumpi u Beogradu zbog "lokacije" mada ni njima nije jasno sta to znaci. valjda jos na "Dejtonki" i jos ponegde.
                koliko ja znam mediji nisu nista o tome govorili ,a i na zvanicnoj web-prezentaciji NISa nema nista.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Vocko
                  Kada, nisam pročitao nigde? Ako može neki link.
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Originally posted by Viper
                    Kd god vidim da si nesto novo pisao u ovoj temi odmah se presecem i pomislim evo novog poskupljenja goriva.
                    ILI POJEFTINJENJA!! kez

I ozbiljno: zaista će mi biti drago da u ovoj temi prvi post bude o pojeftinjenju goriva (nije nemoguće, makar kratkotrajno i simbolično) pa da se manje štrecate (i ja zajedno sa vama).
                    Nego kada smo kod boljeg kvaliteta goriva, izvesnog ali sporog, kao odlazak u EU , evo da pomenem čega se neće setiti (veliki asortiman čitavih 5-6 vrsta goriva ) ili bi me prijatno iznenadilo ako SE SETE!
                    Eko ima u Grčkoj bezolovni benzin od 96 oktana specijalno prilagođen za starija vozila (koja su koristila "olovni" benzin) a može se koristiti i u drugim vozilima, naročito koja koriste TNG (pa ono što idu na benzin da bude od veće koristi).
                    On sadrži aditive koji rešavaju problem sedišta ventila. Namerno sam ovako naveo jer tako nekako i stoji na njihovom sajtu iako je pomalo smešno (eh, taj marketing, da nije prevod mozgova??).
                    Naime svi bezolovni benzini sadrže aditive ovog tipa (ili bar oni po EN 228, dakle "obični" bezolovni od 95 oktana).
                    Ovde su samo dodati u nešto većoj količini, primerenoj starijim vozilima. Oktanski broj je povećan upravo zbog toga jer ovi aditivi imaju i posredno dobru osobinu da blago povećavaju oktansku vrednost goriva iako im to nije primarna osobina.
                    Dakle u Grčkoj su to uradili zbog RELATIVNO starog voznog parka. Da li će u Srbiji zbog ASPOLUTNO starog voznog parka?
                    Ostaje da se nadamo. A tome i služi Nova Godina. A što je nadovovanje ludom radovanje, preskočićemo u prazničnoj atmosferi.
                    Samo da ne bude "vanzemaljski" (dobar) doček, jer sve je lepo ali ... nema atmosfere!

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Originally posted by Heinz
                      Kada, nisam pročitao nigde? Ako može neki link.
                      Drugar mi preneo info, posto se on nesto petljao sa time. Sad mi kaze, posto sam ga pitao o validnosti informacije (preneo sam je dalje, a da nisam proverio tacnost) da je navodno tako dogovoreno, ali da ne zna sta ce da bude.

Sirim dezinformacije, jer mi je bilo frapantno da su uspeli da se dogovore tako nesto, posto su pre toga unistili ne znam koliko hiljada tona tng-a

Comment

• Azrael
                        CBC Senator
                        • 29.06.2006
                        • 278
                        • Kragujevac

NIS ce za Novogodisnje i Bozicne praznike sniziti cene bezolovnog benzina za 1, a europremiuma za 2 dinara po litru....

Comment

• puska
                          CBC Član
                          • 22.11.2007
                          • 34
                          • Negotin

nesto cuo da NIS ima akciju za Novogodisnje i Bozicne praznike jefitniji benzin za 1-2 din

a mi naftasi?

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Kad sam mislio simbolično, računao sam na bar duplo od ovoga!
                            Ovo je baš zaj.b.nc.ja.
                            Bolje ništa nego išta

P.S.
                            Eto javljam se i za pojeftinjenje
                            A i istrošili se ljudi za nagradnu igru pa ne može više ("vozimo 30 na sat!").

P.S.S.
                            ED i TNG su ionako "tržišni" odavno

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

od 15 jan. cene gore od 8-12din...verovatno ce biti 9-10din....

Danas sipao u Dz.Kenedija za 116.4 ...
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• GadGet
                                CBC Senator
                                • 15.08.2007
                                • 206
                                • Nbgd, Vozdovac

Originally posted by puska
                                a mi naftasi?
                                subvencije za poljoprivrednike preko ministarstva isključivo za vreme setve

Comment

Working...
                                X