Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)
Da je stvarno do povećane tražnje rado bih im smanjio istu.
Evo trudim se iz petnih žila
ali mi ne uspeva
Razmišljanja jednog običnog srpskog 'genija' (deo prvi):
Aha, poskupljuju jer se mnogo troši, sad ću im ja doskočiti
:
1) Povećao sam potrošnju benzina sa 5 do 10 na celih 20 lit. mesečno*
2) Ne dogrevam se na plin nego na struju (
); nisam ni ja blesav, kažu struja će poskupeti 60% za sledeće dve godine, ajd' da trošim dok je još ima i jeftina je
; zaista prošle godine sam do sredine decembra potrošio 2-3 boce plina a sad nijednu!!
3) Varijacija na temu 1 i 2. Ni kafu ne kuvam na plin, a ručak ni slučajno!! Po gradu manje vozim, a i palim na benzin
i to ne samo ujutru!!
4) Razmatram korišćenje alternativnih izvora energije
5) I druge nagovaram na iste korake. (nisam se pridružio medijskoj pomami da odgovaram ljude da ugrađuju plin, što je mnogo mnogo je, jesam poludeo ali lud još nisam, bar ne baš toliko!).
Preduzete mere 1 do 5 za sada nisu dale rezultate. No ne predajem se do samog kraja (mojih finansija). Još ćemo se mi ćerati!!
* ovo posebno ne vredi iz dva razloga: NIS-u smanjuje profit (te i moje akcije) a i vratiće mi sa kamatom kroz 'visok' kvalitet istog. Jedino zbog onog Tiguana ... ali morao bih odjednom i to celih 22 litara da bih se uhvatio u kolo. Za sreću uvek malo fali
Da je stvarno do povećane tražnje rado bih im smanjio istu.
Evo trudim se iz petnih žila

Razmišljanja jednog običnog srpskog 'genija' (deo prvi):
Aha, poskupljuju jer se mnogo troši, sad ću im ja doskočiti

1) Povećao sam potrošnju benzina sa 5 do 10 na celih 20 lit. mesečno*
2) Ne dogrevam se na plin nego na struju (

3) Varijacija na temu 1 i 2. Ni kafu ne kuvam na plin, a ručak ni slučajno!! Po gradu manje vozim, a i palim na benzin

4) Razmatram korišćenje alternativnih izvora energije

5) I druge nagovaram na iste korake. (nisam se pridružio medijskoj pomami da odgovaram ljude da ugrađuju plin, što je mnogo mnogo je, jesam poludeo ali lud još nisam, bar ne baš toliko!).
Preduzete mere 1 do 5 za sada nisu dale rezultate. No ne predajem se do samog kraja (mojih finansija). Još ćemo se mi ćerati!!
* ovo posebno ne vredi iz dva razloga: NIS-u smanjuje profit (te i moje akcije) a i vratiće mi sa kamatom kroz 'visok' kvalitet istog. Jedino zbog onog Tiguana ... ali morao bih odjednom i to celih 22 litara da bih se uhvatio u kolo. Za sreću uvek malo fali

Comment