How-To: Clean Your MAF Sensor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Originally posted by RedboX
    nazalost nisam mada mislim da si u pravu (izvini za ti) mozda je trebalo, ALI.....

...definitivno vise nemam skokovito dodavanje gasa kad pritisnem papucicu i to je narocito bilo izrazeno kad mi radi klima.Sada je u kontinuitetu i fino radi ne vuce sad da se lepim za sediste (mada se lepim al to je zbog znoja ) ali sam generalno zadovoljan.
    Ma svi smo mi ovde na ti, tako da opusteno, ja sam pisao u mnozini
    Znaci pomoglo je.Imao sam slican problem, pa sam zato pitao, cisto da sledeci put pokusam u domacoj radinosti da ga cistim.
    Inace, na vasem podforumu jos nadjoh i najvise stvari koje me zanimaju sada

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

pa neki smo kosooki rodjaci valjda

btw rece mi jedan kolega sa hr sajta (isto mazda)da sam mozda trebao resetovati ecu da se mozda se malo sredi pa cu probati i to.

Mislim, nisam ja od prve spricnuo na senzorcice, dugo sam se predomisljao narocito kad sam video kako su mali ali eto ,prelomilo je to sto je japanac pravio pa je verovatno stavio idiot proof elektroniku
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ja mislim da bi trebao da resetujes ecu, mada sve vise mislim da ga ne treba cesto resetovati, dobro ti ga nisi sigurno skoro resetovao, posto koliko sam ja mogao da zakljucim, treba mu oko stotinak km da bi doveo sve parametre u normalu.Evo sad posle mozda 120 km koliko sam presao od resetovanja, auto mi radi super, a potrosnja je za svaku pohvalu, drzi se na 6L-100 km, a nije bas da je mazim.Ali u sustini posle svakog bavljenja sa senzorima i elektronikom(a neces se sigurno cesto baviti sa tim, mazda je to) treba resetovati ecu.Informacija direkt iz servisa!

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

Evo resetovao sam i ECU. (mazda i dalje radi ipak je idiot proof ) i sad jos da predjem ti 100km a vec sam nekih 50 presao pa da vidim da li ce da se smanji potrosnja ili da se nesto oseti u radu.

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Meni je znala u prvih 50-ak km da se malo cudno ponasa, al izgleda samo ja to primetim, nije to nesto strasno, nego npr, drzi malo povecan ler gas na oko 1100rpm pa spusti na 800rpm, dok je zagrejana.Sad radi odlicno, valjda su se dogovorili ona i ecu da moraju zajedno da zive , ali "idiot proof" je odvala godine!
            A sto se tice potrosnje, resetovanje ti ne moze drasticno smanjiti potrosnju, moze je samo malo dovesti u red, male su to razlike, ali mozes da ih primetis

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Originally posted by UkiMazda
              drzi se na 6L-100 km, a nije bas da je mazim.
              cigo smanji malo

pa 6l nije bas realno...

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

ma mislio je na ulje

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

e to je vec realno

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Kakvi ste vi likovi, ulje....!
                    Ozbiljno, otvoreni put 6L-100km, mislim da je zbog L-sonde koja je na izdisaju pa ima malo siromashniju smeshu

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

na otvorenom moze meni se po ibarskoj spustala do 6.5-7l inace je oko 9 po gradu

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

pa vi ste zahebali i fabricka merenja... molim da se unese u zapisnik

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

sva merenja bazirana na novacniku i tanjenju istog se uzimaju kao apsolutna i dodatno ne proveravaju
                          ako smo rekli da trosi 6 ima da trosi 6 a ostatak ce da guramo po nizbrdicama

Comment

• UkiMazda
                            CBC Senator XXL
                            • 16.11.2007
                            • 444
                            • Beograd
                            • Alfa 156 2.0TS

Inace, nadjem da je fabricki izmerena potrosnja od 5.9L na 100km pri konstantoj brzini od 90km/h.Tako da nisam zahebo fabricka merenja
                            Al gurao sam kad je trebalo

Comment

Working...
                            X