Po svemu sudeci mirise na original. Svi znaci su tu - od farova originalnog dijametra, migavaca na krilima, zlatnih krila na ratkapnama i polozaja brisaca..
Posto je ovo tek 6ti, dosada nepoznati preziveli primerak, od svega nekih 25 proizvedenih ikada auto ima neprocenjivu vrednost!
Srbija se moze sada smatrati jednom od svega nekoliko zemalja koje poseduje ovo retko umetnicko delo kome je mesto ipak u muzeju a ne na ulici...
Mozda sada angazujemo i Mirka Alvirka da nam pomogne u ocuvanju i konzervaciji ovog kulturnog blaga...
Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Po svemu sudeci mirise na original. Svi znaci su tu - od farova originalnog dijametra, migavaca na krilima, zlatnih krila na ratkapnama i polozaja brisaca..
Posto je ovo tek 6ti, dosada nepoznati preziveli primerak, od svega nekih 25 proizvedenih ikada auto ima neprocenjivu vrednost!
Srbija se moze sada smatrati jednom od svega nekoliko zemalja koje poseduje ovo retko umetnicko delo kome je mesto ipak u muzeju a ne na ulici...
Mozda sada angazujemo i Mirka Alvirka da nam pomogne u ocuvanju i konzervaciji ovog kulturnog blaga...
Danas sam bio u muzeju automobila, rekao mi je vlasnik na osnovu slika da je to replika koju nije radio Zimmerman... Taj automobil ostaje kod nas, i uvezao ga je neki lik iz Grocke.
Pa sad, njemu se valjda mozhe verovati...
Danas sam bio u muzeju automobila, rekao mi je vlasnik na osnovu slika da je to replika koju nije radio Zimmerman... Taj automobil ostaje kod nas, i uvezao ga je neki lik iz Grocke.
Pa sad, njemu se valjda mozhe verovati...
Ne znam dal je org ili je replika,ali znam taj iz muzeja nema pojma o zivotu a kamoli o automobilima...
Prosle godine sam otisao da se raspitam o jednom Mercedesu iz 1936-e godine,znam vlasnika,znam da je taj auto stojao u muzeju neko vreme,pokazem tom u muzeju sliku i on kaze,znam auto,ali to nije MB nego Americka verzija Mercedesa iz tadasnjeg vremena,cini mi se da je rekao Exkalibur ili tako nesto,inace to je bio pravi pravcati Merc,jedino sto nije imao org motor,zato i nije otisao za neke vece pare...
Momci iz grocke koji uvoze te oldtimer-e i rade ih su moji drugari,vozio sam se dosta puta i u tom mercedesu i u oba njihova el dorada,sada trenutno rade jednog buick-a iz 60 i neke...
Zvacu sutra ovog drugara da ga pitam dal je to on uzeo...
"Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."
Rekoh farovi orig. dijametra - u prevodu ni nalik, zmigavci - evidentno bubini a ko to nije shvatio pomenuo sam polozaj brisaca...
Naravno da nije origigi, kada ih je samo 25 napravljeno, a 5 prezivelo wwII...
Jbg, moje je bilo da pitam, jer nikad se ne zna, a i ne razumem se u Nemce, pa ne mogu sam da prosudim... Na slichan nachin je i nadjena Cobra Daytona Coupe, pa shto ne bi i Mercedes
Pa, i bio je jedan...zna Hemi tuznu pricu, ja se secam samo fragmenata kako su Cigani rascerupali 500K, 50-ih godina...pripremite maramice da placete kada bude pisao.
Taj automobil ostaje kod nas, i uvezao ga je neki lik iz Grocke.
Lik iz Grocke nije uzeo ovog,ovo je replika...
Sinoc sam bio kod njega i pricali smo bas...
On je uvezao iz Amerike ORIGINAL 500K,tj. sve je na njemu originalno sem motora koji je od mustanga nekog...
I auto je nesrecnim slucajem izgoreo do pola,zapalila se garaza...
Auto se nalazi trenutno u Grockoj i ceka svoj red na kompletnu restauraciju...
A ovih dana se zavrsava Auburn iz 20 i neke,30 i neke,neka zver od auta...Isto tako se zavrsava Buick,ostale su neke sitnice...
Crveni Mercedes iz 36-e godine koji ovaj decko imao,o kom sam pisao u proslom postu je 500K,isto ORIGINAL sve sem motora koji je od Sevroleta...
Veceras je rekao da ce da mi nareze slike na disk pa cu da uploadujem...
"Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."
Ja poznajem Boru iz Grocke, super je lik, neke jako lepe i interesantne automobile je doveo u Srbiju, svaka mu cast ali ni jedan "navodni" Mercedes 500 nije original i nema ni 0 od originalnosti. Auto samo lici na 500 a u stvari je prilicno manji, sasija mu je od Corvette C3 ( kao motor, menjac i vesanje ), cak ni enterijer nije isti, kao ni gume, ni elementi karoserije, lajsne, brave i ostalo...i da, cini mi se da je u pitanju plasticna karoserija a ne metalna kao kod originala... E sad, sta je ostalo tu da moze da bude original?
U pitanju su replike i to ne tako dobre replike ( jer nisu identicne u proporcijama i detaljima ) ali veoma upotrebljive replike kojih ima dosta na zapadu.
Comment