Znaci posle kvara protokomera moja mazda je chadila kao da trosi naftu a izbacuje ugalj
I vozila se ona tako i presla nekih 70-80km,sad otkad sam promenio protokomer osecam da mi slabije vuce,nema ostrinu.Kad joj na leru naglo dam malo gasa, ona prvo proguta knedlu i tek onda malo podigne obrtaje,inace vuce bez trzanja, sve kao normalno ali tromo.Skidao sam svecice bile su crrrrrrrrrrrneeeeeee i lepo ocistio i vratio,situacija malkice bolja.Sad razmisljam kakav li tek moze biti katalizator kad je presao 200.000km i posle onog dima i chadjenja?
to je bila ukratko istorija problema..
A pitanje je sledece:moja mazda je u pitanju, ima L-sondu ispred katalizatora,iza nema, da li je pametno skidati katalizator i sta staviti kao alternativu(ne planiram da stavljam drugi kat.).Da li mora da se stavi jos jedan lonac ili moze da se jednostavno stavi cev, i kakve su posledice ili prednosti ovoga?

to je bila ukratko istorija problema..
A pitanje je sledece:moja mazda je u pitanju, ima L-sondu ispred katalizatora,iza nema, da li je pametno skidati katalizator i sta staviti kao alternativu(ne planiram da stavljam drugi kat.).Da li mora da se stavi jos jedan lonac ili moze da se jednostavno stavi cev, i kakve su posledice ili prednosti ovoga?
Comment