EURO 3 jeste ili nije?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko maser
    CBC Početnik
    • 20.05.2008
    • 4
    • Beograd

EURO 3 jeste ili nije?

Kako da utvrdim da li mi je 220cdi 1999 euro3 broj sasije wdb2102061a942477
  • Qwerty
    CBC Član
    • 05.02.2008
    • 28
    • Beograd/Zaklopacha

Ako se ne varam svi CDI su Euro3...
    "Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."

Pod ovim se podrazumeva da vozis MB,a ne VW...

Comment

• dr.benz
      CBC Član
      • 06.01.2008
      • 73
      • beograd

NISU svi CDI motori Euro3,naravno!

Tek modeli za 2001 godinu su svi Euro3,sto znaci da ima i modela koji su XI,XII mesec 2000 a jesu E3.

Tvoj auto nije Euro3, ali posto je po VINu dobijen COC sertifikat,u njemu pise koje norme ispunjava auto(naravno ako si dobio COC). Inace,u MB u Omladinskih Brigada se na zahtev musterije naknadno izdaje COC sertifikat, ali kosta 8000din.

Comment

• Arsa
        CBC Senator XXL
        • 25.09.2007
        • 345
        • Nis
        • MBw210, BMW e32

moj mercedes e 200 CDI '99 jeste euro 3 tako da prica sa 2000tim godistem ne stoji a pogledaj "CO2-Emissionen kombiniert:" koliko mu je i onda cu sa sigurnoscu da ti kazem dal jeste ili nije a to mozes da vidis u servisnoj knjizici!!!

Comment

• dr.benz
          CBC Član
          • 06.01.2008
          • 73
          • beograd

Kao sto sam i napisao,u COC sertifikatu pise koju Euro normu zadovoljava auto, a to u servisnoj ne pise!!!! A i COC je mnogo merodavniji od servisne.

E200 CDI 1999 moze fabricki da bude samo Euro2,a Euro 3 je jedino ako je naknadno doradjen da ispunjava te standarde, ali to opet nije fabricki,i ima prednost samo u EU-kao olaksicu pri registraciji.

Comment

• Djux
            CBC Veteran
            • 10.08.2007
            • 133
            • Zemun

Ja mislim da moze da bude euro3 i fabricki. Mercedes je taj standard ispunio sa nekim motorima i pre 99.god. Ali je problematicno to sto nema univerzalnog pravila da li jeste ili nije euro3. Kao sto dr. kaze samo COC sertifikat (obicno stoji sa uputstvom za upotrebu auta,radia i spiskom servisa) moze biti merodavan da se proveri sama norma, bez servisa.
            A ako na mobile.de uneses euro 3 i cdi motore iz 99.god (npr. E redizajn) nece bas biti mali br. takvih auta.

Comment

• dr.benz
              CBC Član
              • 06.01.2008
              • 73
              • beograd

Originally posted by Djux
              Ja mislim da moze da bude euro3 i fabricki. Mercedes je taj standard ispunio sa nekim motorima i pre 99.god. Ali je problematicno to sto nema univerzalnog pravila da li jeste ili nije euro3. Kao sto dr. kaze samo COC sertifikat (obicno stoji sa uputstvom za upotrebu auta,radia i spiskom servisa) moze biti merodavan da se proveri sama norma, bez servisa.
              A ako na mobile.de uneses euro 3 i cdi motore iz 99.god (npr. E redizajn) nece bas biti mali br. takvih auta.
              Pa da,ali na mobile.de pise koje norme ispunjava,a ne pise dal* je fabricki EURO3,ili je naknadno auto prepravljen zbog jeftinije registracije!!!

Isto tako na mobile.de mozes naci gomilu 190ica ili 124ki koje imaju EURO2 ili cak EURO3, ali opet naknadno ugradjen-preradjen.

Comment

• Djux
                CBC Veteran
                • 10.08.2007
                • 133
                • Zemun

To stoji ima i starih golfova sto kazes sa euro 3 normom, ali ja mislim da ima i prilicno W210-ki od 6/99. (tacnije od redizajna) sa euro 3 motorom.

Comment

• 1sasha
                  CBC Početnik
                  • 30.06.2008
                  • 6
                  • Mladenovac

Lista euro3

Negde sam iskopao,valjda ce biti od koristi...
                  LISTA EURO3 (klikni (PDF))

Comment

• 1sasha
                    CBC Početnik
                    • 30.06.2008
                    • 6
                    • Mladenovac

Jos malo detalja...

Narednog vikenda, 21. - 23. maja, održaće se 10-ti Interspeed Škoda Reli. Ove godine reli se vozi na dobro poznatim terenima Avale i Košutnjaka.

Narednog vikenda, 21. - 23. maja, održaće se 10-ti Interspeed Škoda Reli. Ove godine reli se vozi na dobro poznatim terenima Avale i Košutnjaka.

Comment

Working...
                    X