AMSS je registrovano kao privatno udruženje, tako da njima jeste u interesu da ti naplate.
činjenica jeste da su ovlašćeni od države da izdaju dokumenta, samo ta dokumenta su danas prevazidjena jer su se države dogovorile da jedna drugoj priznaju i prihvataju direktno, bez posredovanja treće strane.
pa ne ide valjda iz Vranja preko Makedonije pa za Bugarsku ?
a i ako ide, pitaj ga gde i kada je to u Makedoniji platio kaznu zato što nije posedavao i medjunarodnu vozačku dozvolu.
slobodno mozes da ides u makedoniji ako je i vozilo na tvoje ime - sa ovlascenjem je druga situacija
pise da sa ovlascenjem u inostranstvu moze da upravlja drugo lice ali ako je i vlasnik vozila prisutan kao suvozac tj uopste u vozilu -ovo je u grubim crtama
Da se nadovezem na temu sa jednim pitanjem:
Drugar i ja smo mislili da skonemo do Makedonije na dva-tri dana, a auto je registrovan na njegovog caleta, pa me interesuje hoce li biti nekih problema na granici.
Meni su na izlazu iz Srbije za Makedoniju 2 puta trazili medjunarodno ovlascenje za auto koji je na caletovo ime....oba puta sam prosao sa 5e + "nemoj vise"
sada sam se cuo sa pasom sa kojim sam prosle godine bio zajedno u MK 1-2 dana razlike ja sa svojim vozilom a on na ovlascenje
na granici su mu trazili pasos i zeleni karton za vozilo a ima i dozvolu za upravljanje tudjim motornim vozilom u inostranstvo a koju nisu trazili koja kosta oko 1000 din. a izdaje AMSS koje je kao karton zute boje
za vreme provedeno u Mk niko ga nije zaustavljao mislim policija ali moze da se desi da ga traze a onda je frka ili na izlazu iz MK
znaci obavezno je imati zeleni karton koji sluzi kao medjunarodno osiguranje vozila i dozvolu za upravljanje tudjim motornim vozilom u inostranstvo
oba papira ukupno +2000 din
Po zakonu svih drzava za susedne zemlje nije potrebna međunarodna vozačka dozvola, i nema pravo da je traži.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment