PARAFLU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kudlikle
    CBC Član
    • 04.02.2008
    • 19
    • Subotica

PARAFLU

Pozdrav savkome na forumu
    Trazim opet konstruktivan savet za moj "mali" problem. Dosada ste me stvarno opsluzili sa puno saveta koji su mi puno pomogli, puno hvala Svakome!
    Uvek pocinjem da automobilizam i motoristika za mene je jako visoka grana, ali sta je tu je. Moram neke sitnice sam da resavam.
    Uzeo sam Punta 1.3 Multijet (MK2B???) 2004 godiste, sa kojim sam prezadovoljan! Sitne nastale probleme ili za mene nejasnoce smo zajedno resavali, jos jednom Vam hvala.! Sada primecujem da voda za hladjenje mi je na minimalu, pa bi trebao doliti. E tu nastaju problemi. Mislio sam da sam toliko sposoban ('') da cu to ja znati resavati, kod postojecih benzinaca sam to resavao bez pomoci majstora. Moram i ovo, sa Vasim savetima!!. Citam da je tekucina PARAFLU. Trazim u radnjama, nigde u celoj Subotici. No najzad na jednom mestu, bivsem Fiatovom predstavnistvu nadjem, ali cena je bila paprena, uz to mi se javljaju sa drugog mesta, gde sam predhodno trazio, da su i oni dobili. Sto je interesantno, za upola manje cenu. Kupio sam 2 litra, ali.. Postojeci u kolima je ruzicaste boje, sto sam ja kupio, plave boje. Na netu sam kasnije nasao, da postoji vise tipova, samo nigde nisam citao da li mogu da ih mesam??. Tu mi treba pomoc.! Ovo sto sam kupio je u limenoj ambalazi, i italijanski pise upustvo. Ni rec ne razumem. Jedino da je PARAFLU 11. To sam doznao da obavezno treba mesati sa destilovanom vodom 50-50 %. Mozda sam trebao doliti samo destilovanu vodu. Ni ne znam da li mi je majstor, koji je radio potrebnu malu "generalku" razblazio???
    Help me !!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

To sto si uzeo je G11 tip
    tebi treba crveni G12 tip
    cene se krecu oko 450-500din
    sad ne znam da li si sipao vec plavi ako nisi ili ne mozes da nadjes paraflu sipaj bilo koji crveni G12 trazi samo
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...nemoj ih mesati...nemoj sipati malo plavi, malo crveni...

Cena koju ti je naveo M-power je ''uobicajena'' cena za 1 litar.
      Ako su ti trazili toliko, to nije ''paprena'' cena, vec je sasvim ok...
      Naravno, mesa se u razmeri 1:1...i to je to...

Ako si vec citao u uputstvu za tog Punta o Paraflu, procitaj pazljivije, pa vidi da li pise ''Paraflu'' ili pise Paraflu Up''...
      Te dve tecnosti NISU medjusobno zamenljive.

''Paraflu UP'' je crveni.

Comment

• chikavili
        CBC Senator XXL
        • 11.02.2008
        • 732

Ako si vec kupio plavi, a ne mozes da zamenis, mozes da ispusti taj crveni iz sistema, isperi malo vodom pa sipaj plavi.

Comment

• kudlikle
          CBC Član
          • 04.02.2008
          • 19
          • Subotica

Originally posted by M-power
          sad ne znam da li si sipao vec plavi ako nisi ili ne mozes da nadjes paraflu sipaj bilo koji crveni G12 trazi samo
          Da, ali nisam nikakav nasao u pocetku, pa posle kao sto sam vec pisao, u bivsem Fiatovom servisu za 780 din. Stim, da nisu rekli koji tip, a ja nisam ni znao da postoje vise tipova. I to bi i kupio, samo javili su se iz jedne prodavnice, gde sam vec trazio, i nudili su za 415 din. Isto nisu mi rekli tip samo da je PARAFLU. Logicno je da ce normalan covek uzeti skoro za upola cenu jeftiniju!!! E, sada ce mi biti skuplji.! Nije problem, izdrzacu, bitno da znam da se ne sme mesati.!!!
          Puno hvala

Comment

• TOGO
            CBC Član
            • 06.11.2007
            • 80
            • Beograd

I moj puntiša ima taj motor.

Ide Paraflu Up crveni u razmeri 1:1 sa destilovanom vodom (nikako česmuša)
            Trka se poništava!

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by kudlikle
              Originally posted by M-power
              Da, ali nisam nikakav nasao u pocetku, pa posle kao sto sam vec pisao, u bivsem Fiatovom servisu za 780 din. Stim, da nisu rekli koji tip, a ja nisam ni znao da postoje vise tipova. I to bi i kupio, samo javili su se iz jedne prodavnice, gde sam vec trazio, i nudili su za 415 din. Isto nisu mi rekli tip samo da je PARAFLU. Logicno je da ce normalan covek uzeti skoro za upola cenu jeftiniju!!! E, sada ce mi biti skuplji.! Nije problem, izdrzacu, bitno da znam da se ne sme mesati.!!!
              Puno hvala
              Ali, s'obzirom da za tvoj auto ide Paraflu Up, onda to trebas i sipati...
              Nije stvar da ti mozes da biras...da li ces plavi ili crveni...
              Moras crveni...

Mi smo ti samo rekli da ako vec imas odgovarajuci unutra [ tj. crveni ] da onda ne dospias to sto si kupio, odnosno da ne mesas sa plavim...

Comment

• chikavili
                CBC Senator XXL
                • 11.02.2008
                • 732

Nije greska sipati ni plavi, ali jedino je bitno da se ne mesaju
                Bilo je o tome reci u nekoj temi ovde na forumu, prestali su da se proizvode plavi paraflu, sad se sipa samo crveni, ali plavi jos uvek moze da se nadje u prodaji ponegde.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...razlicit je sastav plavog i crvenog...
                  I M je o tome pisao...
                  Ima neke veze sa tim kako i koliko ''nagrizaju'' hladnjak i sl...

Comment

• chikavili
                    CBC Senator XXL
                    • 11.02.2008
                    • 732

Da naravno, zato se i ne mesaju. Crveni bi trebao da bude bolji (po recima ljudi iz Fiata), ali koliko se secam na toj temi smo dosli do zakljucka da niko nikada nije imao bilo kakvih problema sa plavim paraflu-om
                    Garant opet neka teorija zavere ili prevara naivnih potrosaca
                    U svakom slucaju, ako proizvodjac kaze crveni, sipas crveni i ne boli te glava! Plavi prodaj nekome sa starijim Fiatom, kod njih ne smeta

Comment

• boki1982
                      Banovan
                      • 16.03.2008
                      • 273
                      • Beograd
                      • Fiat stilo JTD

meni su u marea trade(servis) kada sam pred zimu otisao da zamenim antifriz sipali paraflu plavi sad stvarno ni ja neznam u cemu je razlika!!!

Comment

• ĐURA
                        CBC Član
                        • 06.08.2008
                        • 24
                        • beograd

ANTIFRIZ ZA PUNTA?

koji antifriz da sipam u punta 94'

Comment

• BaneT
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 562
                          • Beograd

Đuro biraj....samo nikako nemoj da mešaš jer se pravi kao neka sluz koja zagušuje sistem hlađenja. Crveni je bolji jer ne nagriza aluminijum, dok plavi to radi.

Crveni se stavlja fabrički u nove automobile.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

I jedan i drugi su na istoj osnovi. I jedan i drugi mozes da sipas. I jedan i drugi ne nagrizaju aluminijum. Razlika izmedju ova dva je u aditivima, zato plavi ima rok trajanja 2godina, a crveni usled drugih aditiva moze da se menja na svakih 5godina. Tzv. OAT tehnologija. To su aditivi na bazi organskih kiselina.
                            Dakle mozes da sipas i jedno i drugo, ali ne mozes da ih mesas.
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• chikavili
                              CBC Senator XXL
                              • 11.02.2008
                              • 732

Originally posted by Bane Telekom
                              Crveni je bolji jer ne nagriza aluminijum, dok plavi to radi.
                              Pretpostavke i neproverene informacije mogu da zbune ljude i daju potpuno pogresnu informaciju.

Comment

Working...
                              X