U rezervoar od 45 litara stalo preko 60

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • driverGT
    CBC Veteran
    • 29.09.2004
    • 154
    • Zemun

U rezervoar od 45 litara stalo preko 60

Mozda nije mesto za ovu temu pa prebacite ako treba...
    Radi se o benzinu...Rezervoar Skode fabije po proizvodjacu ima 45 litara a od toga 7.5 litara je rezerva.Bas tako pise...I uvek je tako bilo ...Kada upali rezervu stane oko 35-36 litara...isprobano stotinu puta...E danas je na ELP pumpi na autoputu stalo oko 52 litra...a u rezervoaru je bilo bar 10 litara...
    Naravno placeno je sve i odmah smo trazili sefa pumpe...Imam fiskalni racun kao dokaz...On kazea trazili ste da sippamo do kraja a onda stane vise nego sto inace stane...Ja samo zinuo...Pa reko to se kosi sa zakonima fizike..Kaze on pa nasa pumpa ima prosirenje na pistolju koje pritisne neki ventil u rezervoaru i onda stane jos 15 litara ?!?!?
    Ja ga slusam i razmisljam da li sam ja lud ili on misli da sam neki indijanac pa mi prica gluposti...Pa kako reko nikad do sad nije stalo toliko...Pa kaze zato sto nisi rekao "pun"...E sad ko je tu lud ...zna li neko o cemu se radi...
    Vidim da ima neki ventil ali zasta on sluzi nemam pojma...
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

taj ventil je odusak ali nikako ne moze da stane 15L preko... uvalili ti klasicnu pusku...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Meni su to samo jednom uradili na jednoj pumpi i neće više....

Nema šanse da bi im platio a sa fiskalnim mogu da obrišu ljubu i to kad ga iscepaju na konfete pa laganica....

Ja vas stvarno ne razumem, trenutno se traži inspekcija, ali odmah, sad, momentalno, juče... Nema rasprave... Pa nek njima priča basne kako cvrčak loše živi a mrav je gazda...

UBR ako neko ide u Amsterdam, usput nek ubije onog Lafontena, laže ko pas...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• driverGT
        CBC Veteran
        • 29.09.2004
        • 154
        • Zemun

Kaze on da tu radi i da nece pobeci nigde....A da ja vidim koliko cu preci sa tim rezervoarom.Ajde videcu...On se kune svim zivim i mrtvim da kada se pritisne taj odusak da stane 15 litara...Kaze nisi ti prvi koji se zali...
        A ja mu kazem pa covece jesi li ti svestan da sada ima preko 60 litara u rezervoaru koji je deklarisan na 45...On kaze jesam...I onda su se skupili svi radnici da vide zbog cega se svadjamo i svi kazu pa da to je tako na fabiji..Stane i vise od 60 ladno...Da te muka uhvati...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ovo spada u domen onih priča tipa može i drvena peć ali za jednokratnu upotrebu, može i mrtav konj da izvinete prdne ali neko mora da mu skoči na stomak, ja sam deda mraz ali ne znam šta mi je danas pa imam zeleni kaputić itd...

Mislim šta pritisne???
          Idem da lalam, nanerviraću se na kraju

Ako ti je lakše, čekaj da izvozaš rezervoar pa onda idi da se žališ...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• supic dejan
            CBC Veteran
            • 11.07.2006
            • 146
            • Novi Sad

Ne znam za Fabiju, ali znam za Oktaviju i za Golfa 4, ali naravno dizele... da nakon pritiskanja dugmeta na početku creva od rezervoara može stati od 10-15 litara.

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Meni sa upaljenom rezervom staje oko 40l (do sada max 42-44), zavisi koliko se vozilo pod lampicom.

A šta ova tema traži u autogas?
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• rrapaic
                CBC Senator
                • 13.02.2008
                • 225
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9 JTD

Mislim stvarno... "Zona sumraka"...

Rajko
                Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Kol'ko se secam fizike,ne bas najsvezije ali,zapremina je zapremina.50l je 50l.Moz'biti razlicita masa tih 50l,zavisno od gustine materije,al 50l je 50l.
                  Da nisu mozda malo nagazili da se slegne pa da stane vise???Mislim,mene bi vise od pokusaja da me za_ebu iznervirala prica koju ni debill ne bi progutao.Potcena inteligencije.
                  Sta kaze,sto nisi rekao da je pun?Pa sta,da ga upozoris,da ne tera do 100l?
                  Mamu im prevarantsku...
                  Toyota Čačak

Comment

• mugos
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 555
                    • BG/sada Novi Beograd

Ostalo mu od prošle mušterije 15 litara i ti si natrčao negledajući. Kada sipaju obavezno gledaj da li su resetovali pumpu.
                    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Ja kažem da bez nalivanja može da stane 42-44 litra. Tih dodatnih 8-10 ako može da se nalije onda su ovi sa ELP-a u pravu. Ako ne može onda će videti prilikom sledećeg dopunjavanja rezervoara kakva je situacija. Kad pređe 150-200km ode na pumpu, neku proverenu, i dospe kao i inače.
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

cek cek... da ne srljamo. odusak sluzi da se ispusti vazduh koji je sabijen prilikom sipanja goriva. mozda covek nije ni znao za to tj nikada do sd nije punio pun. sto rece covek idi vozi pa vidi koliko ces km da predjes. nema vise fora da je ostalo neponisteno od predhodne musterije posto su automati tako podeseni da cim uzmes pistolj on se sam resetuje a da ne pricamo o tome da je pre njega neko mozda sipao neko drugo gorivo. dakle, dajte da sacekamo kolko ce da predje km sa tim rezervoarom.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Moj drugar radi na benzinskoj pumpi, (nebitno gde). I tako, godinama blejimo danju i nocu, cekamo, cekamo, i u svakoj smeni naleti po dve - tri "fabije" kojima se utoci po 10-15 lit vise od deklarisane zapremine tanka.

Musterija pocne da se buni, a onda radnici pumpe pocnu sa pricama o sirini pistolja, ventilima, agregatnom stanju goriva i uticaju temperature i vlagde vazduha, sezoni godinjih odmora.......

I na kraju, za svaku smenu visak od min 200lit goriva.

Mislim da je sada sve jasno.

PS krajem 80ih kada se na zastavina vozila cekalo po milion meseci, izadje lik iz "Kosmaja" u Mije Kovacevica, odmah se zabode na pumpu i ovaj moj mu sipa 47litra u keca. Pita ovaj kako to, a pumpadzija pocne da mu cestita kako je dobio izvozni model sa vecim rezervoarom. Mozda i ti imas fabiju za neko posebno trziste.

Sve u svemu, kao sto rece zverko - jedna lepa puska, sada je sve gotovo i nazad nema.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• supic dejan
                            CBC Veteran
                            • 11.07.2006
                            • 146
                            • Novi Sad

Kolega nije naglasio, da li je došlo do prelivanja, ako jeste moguće je da je stalo toliko goriva...

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Pa sta nije jasno, otvori pistoljem onaj ventil na dnu rezervoara, i natoci ti u prostor za rezervni tocak...

Ko god hoce da proba da li je moguce ili ne, mogu da mu natocim 1000l u bure od 200l, nikakav problem, servisni mod za kalibrisanje pumpe i teraj...

Drugim recima zavrnuli te kao magarca.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X