Dobar je auto. Ne znam sta ocekujes od njega, ali to nije pravi GTI, vec jedan jak hatchback sa mocnim motorom koji neki "sportista", ali ima snage u svim podrucjima rada, radi jako kultivisano i tiho. Motor moze mnogo da predje i dobro podnosi maltretiranja. Ima dve verzije od 147 i 155ks. Ova od 155ks je bas dobra - ima fazni rad ventila, ali je relativno retka.
Generalna slabost mu je osetljivost prednjeg vesanja zbog teskog motora - retko koji stoji napred kako treba, obicno malo "potonu". O tome treba voditi racuna kada se kupuje auto. Naravno, sto je auto vise maltretiran stanje vesanja je gore. Inace, sve to oko vesanja se da srediti, ali je bitno jer ukazuje kako je auto vozen.
U Srbiji mu je dodatna mana to sto su se kod nas uvozili slabiji primerci koji su vec uglavnom bili "zgazeni" napolju, a onda ih ovde dodatno nasi urnisu, tako da skoro da nema dobrih primeraka. Kupuju ih uglavnom napaljeni likovi koji ne znaju mnogo o tom autu, a kada saznaju za jedan detalj u odrzavanju onda ga hitro prodaju, tako da brzo menjaju vlasnika.
Detalj u odrzavanju koji je malo nezogdan je komplikovano menjanje zupcastog kaisa. Ali, mene to ne bi posebno brinulo, jer se to uradi jednom i miran si.
Odrzavanje nije problem, jer za razliku od mnogih GTI automobila Bravo HGT nema mnogo posebnih i specificnih delova.
Preporucujem ti ga - izgleda jos uvek moderno, ali ima i crtu ozbiljnosti, moze da se vozi jako brzo, ali takodje i lagano i opusteno, dobar je i za grad, ali i za autoput. U krivinama zbog tezine, nos ume da vuce spolja...Kada bih ga kupio ulozio bih u neke kvalitetne opruge i amortizere - izgubio bih malo na udobnosti, ali bih dobio na stabilnosti i stavio bih neki sportskiji izduv jer mu zvuk nekako...skroman za auto tolike snage. Otalo nema sta da se dira. Moji prijatelji ga imaju, izuzetno su zadovoljni sa autom, imaju malo dete i auto je sasvim ok i za porodicnu upotrebu. Ja sam probao par komada jer mi je svojevremeno bio interesantan za kupovinu kao polovnjak i auto mi se svideo. Jedino, kazem...ako ocekujes neku naostrenu masinu, HGT to nije.
Auto je odlican ali ima par problema, 5 cilindricni motor koji je veliki i tezak(citaj prednji trap trpi dosta, jedva se bori i sa 1.6 ja sam ga imao) zbog tog motora ide extra ali isto tako i vuce preko nosa u krivinama , trosi solidno a i kada radis bilo kakvu ozbiljniju intervenciju ceo motor ide napolje, ja da sam na tvom mestu jurio bih 1.8 posto znam kako je isao 1.6 sa 105ks ovaj 1.8 je prava mera....
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
...Bravo 1.8 ne ide ništa značajno brže od Bravo 1.6 modela...
Ipak taj 1.8 ima samo 113KS, a 1.6 ima 103KS...
Međutim, 1.8 je teži, i onda tu ionako malu razliku u snazi pojede ta dodatna težina...
Nije to 1.8 kao u Stilu koji ima preko 130KS...a, ljudi obično pomisle da i taj 1.8 u Bravo ima takođe tu snagu...
Bravo 1.8 je obično išao sa više opreme, i to mu je glavna prednost u odnosu na 1.6...
1.6 do 100 km/h za 11s
1.8 do 100 km/h za 10,6s
Maksimalna brzina im je ista...
da ali je 1.8 isao sa boljim kocnicama(diskovi na sva 4) i malkice prepodesenim trapom, a to da ne ide bolje sve je relativno ima malo vecu zivost ispod 4000 obrtaja sto ja cenim jer 1.6 ide kao go.... dok ga ne sateras preko 4000
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
1.8 i 2.0 hgt nije za poredjenje, jer je 1.8 obican motor, dok je 2.0 egzotika
ne znam ali taj 2.0 hgt ako hoces da se cimas i zujis nikako nije auto za to, ali opet sve zavisi sta ti treba. Ako ti potrosnja, odrzavanje nije problem i bas hoces brava ja bih isto isao na 2.0 hgt petak je petak
e sad, bedak je sto ti tad bucas na odrzavanje, potrosnju sve i stane vts saxo i odeeee koliko god podaci pisali da su tu, nisu
znachi ako ti treba da ti uzivas u voznji na otvorenom, i kad ti treba snage da je imas na pretek, onda je to vrh auto za tebe, ali za neku gradsku zujalicu nije..
i da, ja bih najpre gledao iz uvoza, neki mladji, jer oni preko ne prelaze mnogo kao npr jtd zbog goriva i odrzavanja . Motor je inache stoka, prelazi brdo tako da tu razmisljanja nemas. A za trap sve stoji, ali nije to skupo da bi te to oteralo od njega
ovaj je 108 kw , 97 godina . ima sporski filter zraka i zvuk mu je nevjerovatan kao da ima 300 ks . vozio sam ga ide dosta dobro , jos bolje koci . primjetio sam da mu je prednji kraj strasno tezak jer jedva da proslajdra pri startanju s punim gasom. najvise mi se svidja mjenjac koji lako ide u sve brzine pri svim obrtajima . na satu ima 170 000 pregledan u servisu masina u odlicnom stanju , comp ne prijavljuje nikakvu gresku . potrosnja oko 15 litara . to su moji utisci i ono sto sma ja mogo da zakljucim iz voznje .
dali bi mu pomogao chip tuning koji daje plus 15 ks i 20 nmdali bi se osjetila razlika
Comment